Kapelan

kit 2009

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Święta !!! , a jak nasi kapelanie ? po wartościowaniu ? życzenia składali ?
napiszcie jak się zachowali , chyba teraz ich czas , żeby się wykazać .............:confused:

Do mnie żaden świętojebliwy starszy ekspert nie zawitał. Zresztą i tak bym go nie przyjął.

Lansował się tylko z jaśnie dyrekcją i naczelnikostwem.

właśnie trzymam w ręku "kalendarz religijny 2011 służba celna" wydany przez kurię polową (sic!)

16 stycznia to "Dzień Migranta i Uchodżcy" a 21 września to "Święto św. Mateusza Apostoła i Ewangelisty, patrona SC i SG i Światowy Dzień Walki z Chorobą Alzheimera"

nie można nie wspomnieć o praktycznych i niezbędnych wkładkach o pochodzeniu imion ( chyba żeby właściwie podchodzić do rozmaicie nazywających się podróżnych ), o naszej planecie ( żebyśmy nie czekali na gwiazdkę z nieba ), o geografii polski ( żebyśmy zachwalali podróżnym uroki Ojczyzny ), o prawidłowej wadze ( żebyśmy w służbie za bardzo się wychudli bo utuczyć się to niemożliwe ), ale po co tam kalendarz polowań - chyba że to ma związek z przyznaniem broni służbowej - żebyśmy sobie nie szukali celów poza lasem ?

pogratulować - każdy obdarrowany będzie szczerze rozbawiony

Ostatnia edycja:
Manifestowanie swojej obecności w towarzystwie kapelana przez naczelnika i dyrektora to bezdyskusyjny przykład marionetkowego charakteru tych stanowisk.Żaden porządny gospodarz nie będzie utrzymywał pasożyta,który nic nie robi a zbiera wysokie profity swojego nieróbstwa.Prywatne firmy te największe nie mają kapelana,nikt nie pozwoli sobie na ,,karmienie czarnego nieroba''.Dyrektor i naczelnik dla utrzymania stołka udają bezkresnych zwoleników kościoła,chociaż w zaciszu imprez suto zakrapianych opowiadają sobie o kapelanach dowcipy i pisząc kolokwialnie ,,ciagną z niego łacha''.Zakłamanie do potęgi (bardzo dużej)ale dla stołka robi się wszystko (jak jest się łachudrą).

Nie mam nic przeciwko kapelanom. Być może są komuś potrzebni (jeszcze nie odgadłam komu), ale zaszeregowanie ich np. na równi z DIC jest dla mnie zbyt dużym przegięciem,a wręcz jest to nieprzyzwoite.

Nie mam nic przeciwko kapelanom. Być może są komuś potrzebni (jeszcze nie odgadłam komu), ale zaszeregowanie ich np. na równi z DIC jest dla mnie zbyt dużym przegięciem,a wręcz jest to nieprzyzwoite.

Kapelanom się należy.... jest ich przecież tak samo mało jak DIC- ów i tyle samo mają do roboty :D:D:D

a tak poważnie.... poziom włażenia czarnym do d.... osiągnął szczyt.

Ostatnia edycja:
Kapelanów powinni utrzymywać ci, którzy naprawde chcą kapelana.Każdy funkcjonariusz który chce kapelana powinien płacić składki tak jak na związki,ministerstwo nie powinno dawać grosza.Jednak sprawy związane ze stopniem oraz ze stanowiskiem dla kapelana są nie do przyjęcia i są zwykłym nadużyciem związanym z nurtem politycznym(włażenie czarnym w tyłek w związku z elektoratem wyborczym).Myślę,że po zawirowaniach z modernizacją SC,znajdą się odważni,którzy PANA W SUKIENCE wyślą tam gdzie jego miejsce czyli do kościoła.

Zamiast na studia prawnicze było mi iść do seminarium. :/ Teraz to by było życie... Kasiora, dupeczki na boku, zero zmartwień, chata za free. Żyć nie umierać!

Niestety, trzeba stwierdzić, że to nowoczesna patologia. Cło i jego struktury to nie jest miejsce dla księdza, i żadna jest jego rola w tym systemie, jeśli nie liczyć comiesięcznego inkasowania kasy. Nikogo nie naprowadzi na dobrą drogę i nie sprowadzi ze złej, wręcz przeciwnie, stanowi bardzo negatywny przykład wykorzystania swojej pozycji społecznej. Nazwijmy to po imieniu: transfer państwowych pieniędzy dla kleru, z zachowaniem pozorów legalności.

Owszem, księża też muszą z czegoś żyć, ale nie tędy droga. I dla zachowania pozorów nie zasłaniajcie się Panem Bogiem. Pierwsze przykazanie, panowie w sutannach.

Mam nadzieje,że piszą donosy do Pana Boga na nam panujących DIC i ich pobocznych za łamanie podstawowego przykazania "szanuj bliźniego swego jak siebie samego"
a, że nie szanują siebie to jak mogą bliźnich.Jedynym ich zadaniem obecnie winno być wypędzenie diabła z j.k. i z pozostałych miłościwie z jego woli nam panujących.

Jedynym ich zadaniem obecnie winno być wypędzenie diabła z j.k. i z pozostałych miłościwie z jego woli nam panujących.

za pomocą obróbki termicznej? ;)

Nie dodawajcie mu splendoru!!!!Diabeł to diabeł wierny swoim złym przekonaniom a JK to zwykły palant,robi co mu każą i udaje,że to jego dyspozycje.Zwykły,zakłamany ŚMIEĆ!

Back
Do góry