Jestem zawieszony na trzy miesiące i nie bardzo wiem co dalej z tym zrobić.

clene

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam wszystkich.
W związku z pomówieniem niezwiązanym z pracą, prokuratura postawiła mi zarzuty. Poinformowałem o tym swojego dyrektora co zaskutkowało zawieszeniem na trzy miesiące. Obecnie prokurator skierował akt oskarżenia do sądu a za dwa tygodnie kończy mi się okres zawieszenia. Proszę o podpowiedź co zrobić. Czy wnioskować o przedłużenie zawieszenia (jaką podstawę wtedy podać), czy czekać na decyzję dyrektora i ewentualnie się od niej odwołać? Jestem celnikiem z ponad piętnastoletnim stażem, nigdy nie miałem żadnego postępowania dyscyplinarnego i nie bardzo wiem co zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam wszystkich.
W związku z pomówieniem ...........Jestem celnikiem z ponad piętnastoletnim stażem, nigdy nie miałem żadnego postępowania dyscyplinarnego i nie bardzo wiem co zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
różnie mówią:
-
[h=1]nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka[/h]-
[h=2]dopóty dzban wodę nosi, dopóki mu się ucho nie urwie[/h]-i wiele innych np.:
-

Ten się śmieje ostatni... kto wolniej kojarzy.
Kto pod kim dołki kopie... ten szybko awansuje.
Nie pożądaj żony bliźniego swego... nadaremno.
Jak cię widzą...to pracuj.
Tym chata bogata... co ukradnie tata.
Kto rano wstaje ten... idzie po bułki.
Nie ma tego złego... co by nam nie wyszło.
Jak sobie pościelisz... to mnie zawołaj.

Idź do adwokata, nie czytaj tych bredni. To forum to też sprzymierzona banda. Pozdrawiam

Witam wszystkich.
W związku z pomówieniem niezwiązanym z pracą, prokuratura postawiła mi zarzuty. Poinformowałem o tym swojego dyrektora co zaskutkowało zawieszeniem na trzy miesiące. Obecnie prokurator skierował akt oskarżenia do sądu a za dwa tygodnie kończy mi się okres zawieszenia. Proszę o podpowiedź co zrobić. Czy wnioskować o przedłużenie zawieszenia (jaką podstawę wtedy podać), czy czekać na decyzję dyrektora i ewentualnie się od niej odwołać? Jestem celnikiem z ponad piętnastoletnim stażem, nigdy nie miałem żadnego postępowania dyscyplinarnego i nie bardzo wiem co zrobić. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
bezstresowo przez rok wypoczywać na podst 103.3
za 50% kasy na podst 161.1

No tak dobrze by było przez rok odpoczywać. ale czy muszę wystąpić o przedłużenie zawieszenia czy poczekać na decyzję DIC?

Musisz liczyć sam na siebie.Taka niestety jest prawda oczywista.Samemu przestudiować przepisy prawne.Ewentualnie rozmowa z prawnikiem spoza kręgiem osób związanych ze SC.Powodzenia.

Większość adwokatów ma znikome pojęcie o naszej służbie i naszej ustawie. a mnie troszkę czas pili. Może ktoś kiedyś miał taką sytuację?

Ty mnie dalej nie rozumiesz.Potrzeba prawnika/adwokata/,który nie miał wcześnej nic wspólnego z problemami SC.Wiem,że to nie będzie łatwe,znależć kogoś takiego !Jedna uwaga nie znam szczegółów sprawy, i nie chcę ich znać, ale jeśli zrobiłeś cos niecnego, to nie wystarczy słowo"przepraszam' i najlepszy adwokat.

Mam adwokata, który reprezentuje mnie przed prokuraturą i będzie reprezentował w sądzie. Jednak sprawa potrwa minimum pół roku i nie wiem czy do tego czasu nie zostanę wydalony ze służby. Za dwa tygodnie kończy mi się trzymiesięczne zawieszenie i nie wiem czy złożyć podanie o przedłużenie, czy poczekać na decyzję DIC.

przedłużenie dostaniesz z urzędu

Mam adwokata, który reprezentuje mnie przed prokuraturą i będzie reprezentował w sądzie. Jednak sprawa potrwa minimum pół roku i nie wiem czy do tego czasu nie zostanę wydalony ze służby. Za dwa tygodnie kończy mi się trzymiesięczne zawieszenie i nie wiem czy złożyć podanie o przedłużenie, czy poczekać na decyzję DIC.

przedłużenie dostaniesz z urzędu
dic by sie ciebie chętnie pozbył ale ustawa mu na to nie pozwala
wejdź na strone nsa wrzuć artykuly z uosc albo zawieszenie funkjonariusza i przeczytaj orzecznictwo
to pozwoli ci wyrobic sobie zdanie i nakreślic jakąs linię obrony jak po roku będą cie chcieli wyrzucić
pamietaj że całe postepowanie to procedury kpa czyli korzystniejsze od uosc
adwokata wez z wyższej pólki albo nie bierz w ogole

Dostałem decyzję o przedłużeniu zawieszenia i postanowienie o wszczęciu postępowania dyscyplinarnego. Teraz, to już niezależnie od zakończenia, nie mam ochoty wracać do służby.

Dostałem decyzję o przedłużeniu zawieszenia i postanowienie o wszczęciu postępowania dyscyplinarnego. Teraz, to już niezależnie od zakończenia, nie mam ochoty wracać do służby.

Nie poddawaj się.
Jeśli uważasz, że stoisz na straconej pozycji to pomóż swoim kolegom z urzędu (kolegom ,ale nie dyrektorom)
Każdy głos, szczególnie osób poza służbą np. emerytów, zwalniających sie lub zwalnianych z różnych przyczyn, firm, może pomóc uzdrowić te chore układy.

Ostatnia edycja:
Mój tel 668438041
Natomiast pozostałych Funkcjonariuszy zachęcam do kontaktu z Brokerem celem skorzystania z ubezpieczenia ochrony prawnej w takich sytuacjach tel. 883390400

Back
Do góry