Jak wy wyglądacie....

dj_pothead

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Przejeżdżałem sobie ostatnio przez jedno niewielkie przejście z Ukrainą (nazwę pominę chociaż nie powinienem) i oto co zobaczyłem: SG jednakowo umundurowane, albo polowo albo służbowo, schludnie i estetycznie a f-sze SC? Jeden koszulka od "polowego" na wierzchu, drugi czapkę baseballówkę daszkiem do góry, inny w trampkach, inny w pantoflach do spodni "polowych", jeszcze inny w spodniach "kantach" i koszulce "polowej" a czapka od służbowego.... Wracając innym, równie niewielkim przejściem zobaczyłem cyrk taki sam aczkolwiek mniejszy. Nie widziałem dwóch identycznie umundurowanych celników!!! Prawdę mówiąc to było mi wstyd, że tak wyglądają, było nie było, funkcjonariusze reprezentujący naszą RP mówiący dumnie "witamy w Polsce".... Standard rodem z Afryki środkowej. Tylko maczug im brakowało.

Oj Człowieku :). Zaraz posypią się na Ciebie cięgi, że to nie tak, że to wszystko przez niskie pensje, zamordyzm w Służbie Celnej, brak kasy na mundury, brak emerytur mundurowych, braki w uprawnieniach.........
Jednym słowem - jest tak tragicznie, że i byle jak ubranym być wypada.

Tak wygladamy jak nam mundury daja ale jak Ci sie nie podoba to zasponsoruj dla Izby nowe mundury :) pozdrawiam

To i tak nie było źle, skoro celnik chodził w "byle-jakim-ale-jednak" mundurze. Na przejsciach w szanownej i kochanej IC Olsztyn, tej samej, gdzie naczelnik Logistyki dostaje dyplomy, ordery i nagrody za wzorową pracę (o czym lokalny intranet od razu zawiadamia), część celników nadal można poznać tylko po śrubokręcie i latarce.

To i tak nie było źle, skoro celnik chodził w "byle-jakim-ale-jednak" mundurze. Na przejsciach w szanownej i kochanej IC Olsztyn, tej samej, gdzie naczelnik Logistyki dostaje dyplomy, ordery i nagrody za wzorową pracę (o czym lokalny intranet od razu zawiadamia), część celników nadal można poznać tylko po śrubokręcie i latarce.

Toż to łamanie prawa.
Art. 36 ust. 3 UoSC: "Czynności kontrolne w urzędzie celnym, miejscu wyznaczonym lub uznanym przez organ celny są wykonywane przez umundurowanego funkcjonariusza wyposażonego w znak identyfikacji osobistej."

Czyli gościowi bez munduru z śrubokrętem i latarką powinno się na porzejściu podziekować i eweentualnie poprosić kolegę w mundurze.

Przejeżdżałem sobie ostatnio przez jedno niewielkie przejście z Ukrainą (nazwę pominę chociaż nie powinienem) i oto co zobaczyłem: SG jednakowo umundurowane, albo polowo albo służbowo, schludnie i estetycznie a f-sze SC? Jeden koszulka od "polowego" na wierzchu, drugi czapkę baseballówkę daszkiem do góry, inny w trampkach, inny w pantoflach do spodni "polowych", jeszcze inny w spodniach "kantach" i koszulce "polowej" a czapka od służbowego.... Wracając innym, równie niewielkim przejściem zobaczyłem cyrk taki sam aczkolwiek mniejszy. Nie widziałem dwóch identycznie umundurowanych celników!!! Prawdę mówiąc to było mi wstyd, że tak wyglądają, było nie było, funkcjonariusze reprezentujący naszą RP mówiący dumnie "witamy w Polsce".... Standard rodem z Afryki środkowej. Tylko maczug im brakowało.

pocztowcom bliżej do służb mundurowych niż nam. fakt. żałosne to widoki,
ale jaki pan taki kram...:mad:

Jak wyglądamy ? Jak dziady !!!!!!!!!!!!! Dziadów z nas zrobili !!!!!!!!!! Kto ? Nasi władcy. Im to powiedz, bo jeszcze nie wiedzą co czują i myślą tam daleko na dole. Jaki etos ? Jakie mundury ? Podczas alokacji pokazali na co ich stać i pokazują dalej, cały czas. Etos, etykę ma celnik niemiecki, czeski, słowacki, litewski tam państwo traktuje ich jak ludzi, a nas alokacją, strachem za buźki. I co moga od nas wymagać, pewnie wiedzą gdzie ich mamy. Tam gdzie oni nas !!!!!!!!!! Pozdrawiam.

Celnik to ... czy może ktoś z logistyki zajmujący się naprawą mebli ... ? I mamy zagwozdek....
laie_67.gif

A znacie takie wojskowe przysłowie "hu**wo ale jednakowo"?? Też byłem celasam i potrafiłem zadbać o swój wygląd. To takie trudne koszulkę włożyć w spodnie i czapkę normalnie naciągnąć na głowę?? To takie trudne nie mieszać składników różnego typu umundurowania?? Czy sandały są obuwiem służbowym w SC ??

Nie jesteśmy służbą mundurową jak SG, tylko umundurowaną jak cieć, lub listonosz stąd ten luz.

Nie jesteśmy służbą mundurową jak SG, tylko umundurowaną jak cieć, lub listonosz stąd ten luz.

Zmiana prawa nie zrobi z wszystkich Was (podkreślam nie dotyczy to się wszystkich celników) słuzby mundurowej, bo jak widać najpierw należałoby wymusić zmianę myślenia wielu z Was.

Co do naszych ubiorów szłowieczku, porównywanie nas z sg to jest brak twojej świadomości!!!bo albo jesteś z sg albo jesteś nic nie wartym przemyciorem!!!w sg ludzie dzielą się na 1.biura (gdzie pracuje ich przynajmniej 50 osób na zmianie-co oni wszyscy robią???) 2.na stemplach czyli sprawdzanie paszportów (kilku na slużbie ubranych głównie w mundurki) 3.kilku na służbie ubranych w "bojówkowe moro" spacerujących po granicy,strzegących spokoju. A my człowieczku, jedni na budzie odprawiajacy samochody,jedni na kanale "tarzający się w smarach,inni na dokumentach odprawiający towar!!!morał jest taki,że nie możemy być wszyscy jednakowo ubrani ponieważ nie wykonujemy tej samej pracy w ciągu całego dnia!!!nie wyobrażam tego sobie)a co by było typie (gdybyś właśnie to zobaczył)jak w koszuli z krawatem ,dopiero co po zmianie stanowiska (po rotacji z kanału na pas)odprawiam cię na pasie usmarowany smarem,wyplamiony benzyną z kapiącego baku.co byś wtedy powiedział???nie możemy być wszyscy jednakowo ubrani!!!więc nie pisz bzdur,jak nie wiesz o co chodzi!!!

A ty się, celasku uciemiężony, naucz czytać ze zrozumieniem. Z drugiej strony to co tu wymagać. Bierz śrubokręt i do kanału.

grafitek trochę nie masz racji bo skoro jest rotacja to musiałbyś co chwilę się przebierać....sortów by ci zabrakło:)

Ważne aby wyglądać czysto i schludnie! znam gościa z tzw. elity który jeździł na kontrole w japonkach i bokserkach w latach gdzie nie było takich upałów, i to ON dyscyplinował kolegów no ale dostał na szczęście kopa w górę i dał nam teraz spokój.

Back
Do góry