Jak skrócić służbę przygotowawczą????

minio82

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam wszystkich!
temat może nie na czasie - ze względu na oczekiwanie na decyzję w sprawie podwyżek - no ale dla mnie i dla niektórych troszkę ważny.
mianowice chodzi mi o to w jaki sposób można skrócić służbę przygotowawczą??? :confused:
z zapisów w ustawie o służbie celnej brak jest wytycznych w jaki sposób tro uczynic. więc prosiłbym o jakieś konkretne informacje. m. in. kto (czy sam zainteresowany czy tez kierwonik - bezpośredni przełożony) ma napisać takie pismo do dyrektora; co powinno być zawarte w takim piśmie - czy tylko taka sucha informacja - "prosze o skrócenie sużby przygotowawczej" czy tez pismo takie powinno być troszkę rozwinięte - jeśli tak to w jaki sposób??
jesli ktos pisał już coś takiego lub słyszał jak to się odbywa to prosiłbym o pomoc. z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Muszę Cię zmartwić, faktycznie to jest taki zapis, ale jeszcze nie słyszałam żeby ktoś z niego skorzystał. owszem, kierownik oddziału może wystosować takie pismo do dyr., ale u nas w izbie były same odmowy. Bo.... jak wiesz łączy się to z wyższą pensją. Dużo Ci jeszcze zostało?

Ja skróciłem słuzbę przygotowawczą o pół roku. Zdałem egzaminy zawodowy i z języka oba na 5 i napisałem pismo z prośbą o skrócenie sł. przyg. do SSC, motywując właśnie moimi oceniami i pozytywnymi ocenami okresowymi w sł. przyg.
Jeśli masz już zdane egzaminy i dobre oceny to piszesz podanie za pośrednictwem Dyrektora do SSC. Wiem że różnie bywa z tym, słyszałem ze tylko bardzo dobre i dobre oceny z egzaminów do tego upoważniają ale podobno za Banasia się to zmieniło. Mój kolega z oddziału miał chyba z jednego egz, 3 i też mu skrócili.

Back
Do góry