Izba Celna Gdynia nabór do WZP

guzek

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam, w piątekc23.10 skończyła sie możliwość składania dokumentów do Izby Celnej na stanowisko młodszy specjalista w wydziale zwalczania przestępczości. Jest 8 wakatów. Czy ktoś z was składał ? jakie są szanse że można się tam dostać bez większych kwalifikacji i jakie szanse ma dziewczyna na to stanowisko? Czy test wiedzy jest bardzo trudny ?

nie uważasz że temat naboru do ic gdynia nie interesuje wszystkich celników w Polsce? czy bardziej sensowne nie byłoby napisać tego wątku na stronie IC Gdynia? a co do meritum - wymagania zostały określone, jeśli je spełnisz to masz szansę, zależy od umiejętności i wiedzy innych - dostaną się najlepsi - jeśli testy zrobisz na poziomie minimum to się nie łudź, ale jeśli zawsze będziesz w czołówce to bedzie dobrze - nie musisz być we wszystkim najlepsza - wystarczy być w górnej stawce, test wiedzy jest trudny - gdyby był łatwy nic by nie dał, bo 100% odpowiedzi udzieliłaby np. połowa piszących, bardzo trudny test pomaga zhierarchizować kandydatów wg wiedzy, jeśli "bez większych kwalifikacji" rozumiesz tak jak ja, to bym się nie łudził

pisało że wystarczy mieć wykształcenie średnie i to wszystko więc złożyłam, obecnie studiuje filologie angielską. Moja postura pewnie też może być minusem bo mam 165 cm wzrostu i 55 kg ważę ;/ praca ta wydaje się być bardzo ciekawa wiec mocno zainteresowałam się tematem służby celnej. Ciężko znaleźć też przykładowe testy

Ostatnia edycja:
pisało że wystarczy mieć wykształcenie średnie i to wszystko więc złożyłam, obecnie studiuje filologie angielską. Moja postura pewnie też może być minusem bo mam 165 cm wzrostu i 55 kg ważę ;/ praca ta wydaje się być bardzo ciekawa wiec mocno zainteresowałam się tematem służby celnej. Ciężko znaleźć też przykładowe testy
Wzrost nie jest przeszkodą (ssc ma 157), małego w akcji trudniej trafić i wszędzie się może schować, możesz też robić za wywiadowcę na rynkach, łatwiej też będzie ci skakać po kartonach przy rewizji, zastanów się jeszcze nad tym bo to nie jest taka przygoda jak w policji . Pomyśl o tej anglistyce, bo w szkole to robota w cieple, na baniak nie pada i długie wakacje. Zarobki specjalisty są porównywalne ze szkolnymi to i finansowo i się tu nie odkujesz.
Jak lubisz sie przebierać w mundur to zawsze mozesz sobie kupić na allegro, w ostateczności jeden komplet mogę ci odstąpić, trochę spodnie sobie tylko skrócisz.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry