I co na to powiecie ?

daff

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
50
Przeczytałem bardzo trafny komentarz do artykułu o nagrodach dla naszych DIC-ów :
Szanowni celnicy!
Gdy pokazano mi liste waszych nagrodzonych dyrektorow i te śmieszne "uzasadnienia", to
wykonałem kilka telefonow do znajomych z Warszawy, wiecej na ich temat pisać nie mogę.
I teraz wiem już wszystko.
Oczywistym jest, że to nie dyrektorzy izb wykonali bądź wykonują robote z uzasadnień, ale przeciez
szef cła cos musiał tam napisać.
DYREKTORZY WYKONALI INNĄ WIELKĄ ROBOTĘ - PRZY ZAGROŻENIU AKCJĄ PROTESTACYJNA
tekst "Kibica" to trollowanie jakiegoś proPOwskiego oficyjerka celnego. Nie czytać i olewać !

ZAPOWIADANĄ PRZEZ CELNIKÓW W CZASIE EURO 2012 SKUTECZNIE SPACYFIKOWALI WASZE
ZWIĄZKI ZAWODOWE. Chodzi tu szczególnie o związek celnicy.pl, który przed EURO został sprytnie
wciągnięty w rzekomo planowaną przez inne związki wspólną akcję, której faktycznie te inne organizmy
związkowe wcale nie zamierzały przeprowadzic.
SPACYFOKOWANIE CELNIKÓW.PL i innych związków TO NAJWIĘKSZY SUKCES waszych szefów, wart znacznie większej kasy!

A swoją drogą, to widac, że was elegancko ze sobą skłócono tym wartościowaniem i mianowaniami, fabrykowaniem dwutygodniowych oficerków.
W sumie wyszło na to, że ta spaprana wasza pragmatyka (ustawa z 2009 roku) wam nie dała niczego. Zawarła jedynie ważne instrumenty dla Waszych szefów - znakomicie opracowane metody wyciągania kasy państwowej i dzielenia jej według wygodnych waszym szefom kryteriów, które można zawsze dowolnie zmieniac, dowolnie interpretowac.

Inną sprawą jest brak u celników zrozumienia, że to oni wszyscy tworzą zwiazek zawodowy!
I przykład gornikow, policjantow, nauczycieli czy pielęgniarek do nich jakoś nie dociera.

Mniejszy rozwój umysłowy, czy też większy strach? To gdzie tu uzasadnienie do artykułowanych pretensji i żądań?

Przeczytałem bardzo trafny komentarz do artykułu o nagrodach dla naszych DIC-ów :
wiemy, wiemy, bystry Daniuś z Przemyśla, urocza Lidka ze Szczecina i Dorka - celebrites z Łodzi, nie zazdrość, też mam rodzinę w pierwszym pokoleniu miastową, muszą sie odkuć, w skali kraju kilkadziesiąt tysięcy to pikuś ...:rolleyes:

Najciekawsze akcje CBŚ

Mam wrażenie, że to nie koniec. Wszystko jeszcze przed nimi. Powodzenia.

[video=youtube;sFB2zPYjPpE]http://www.youtube.com/watch?v=sFB2zPYjPpE&feature=player_detailpage[/video]

Kochani, bez paniki

Przecież te "nagrody" DIC były za 2011 rok. Nagrody za kontrolowanie protestu i wkład w organizację Euro będą dopiero teraz :o. A w grudniu dostaną nagrody za sprawne przeprowadzenie etatyzacji i centralizacji jesienią. A we wrześniu z okazji naszego święta przewiduję medale, awanse i podwyżki na widełkach dla kilku jacków i przyjaznej, zawsze otworem dla warszawki basieńki. Kochani spokojnie, bez paniki, dotychczasowe dopieszczanie elyty to pikuś, teraz to dopiero będzie się działo!

Jak by nie spacyfikowali protestu, nie miał by kto dostać nagród.
Ale nie jest źle, zawsze możemy liczyć na pochwalę wzrokową. Pod warunkiem że szef będzie miał dobry humor.:mad:

Jak by nie spacyfikowali protestu, nie miał by kto dostać nagród.
Ale nie jest źle, zawsze możemy liczyć na pochwalę wzrokową. Pod warunkiem że szef będzie miał dobry humor.:mad:
W szczególnych przypadkach uścisk głoni szefa :( a wówczas ciśnie się pytanie myć czy nie myć;)

strzał

Ja myślę, że jak spoglądam na przełożonych , trzeba strzelić sobie w głowę, aby nie być "Betonem" .....
utożsamianie się z etosem "Służby" , "Mundurem" jest już stereotypem !!!!!!!!!!!!
Smutne, ale prawdziwe !!!!!!!!!
Co jeszcze zrobimy, aby przetrwać o jeden dzień dłużej ??????????????

Back
Do góry