daff
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 50
Przeczytałem bardzo trafny komentarz do artykułu o nagrodach dla naszych DIC-ów :
Szanowni celnicy!
Gdy pokazano mi liste waszych nagrodzonych dyrektorow i te śmieszne "uzasadnienia", to
wykonałem kilka telefonow do znajomych z Warszawy, wiecej na ich temat pisać nie mogę.
I teraz wiem już wszystko.
Oczywistym jest, że to nie dyrektorzy izb wykonali bądź wykonują robote z uzasadnień, ale przeciez
szef cła cos musiał tam napisać.
DYREKTORZY WYKONALI INNĄ WIELKĄ ROBOTĘ - PRZY ZAGROŻENIU AKCJĄ PROTESTACYJNA
tekst "Kibica" to trollowanie jakiegoś proPOwskiego oficyjerka celnego. Nie czytać i olewać !
ZAPOWIADANĄ PRZEZ CELNIKÓW W CZASIE EURO 2012 SKUTECZNIE SPACYFIKOWALI WASZE
ZWIĄZKI ZAWODOWE. Chodzi tu szczególnie o związek celnicy.pl, który przed EURO został sprytnie
wciągnięty w rzekomo planowaną przez inne związki wspólną akcję, której faktycznie te inne organizmy
związkowe wcale nie zamierzały przeprowadzic.
SPACYFOKOWANIE CELNIKÓW.PL i innych związków TO NAJWIĘKSZY SUKCES waszych szefów, wart znacznie większej kasy!
A swoją drogą, to widac, że was elegancko ze sobą skłócono tym wartościowaniem i mianowaniami, fabrykowaniem dwutygodniowych oficerków.
W sumie wyszło na to, że ta spaprana wasza pragmatyka (ustawa z 2009 roku) wam nie dała niczego. Zawarła jedynie ważne instrumenty dla Waszych szefów - znakomicie opracowane metody wyciągania kasy państwowej i dzielenia jej według wygodnych waszym szefom kryteriów, które można zawsze dowolnie zmieniac, dowolnie interpretowac.
Inną sprawą jest brak u celników zrozumienia, że to oni wszyscy tworzą zwiazek zawodowy!
I przykład gornikow, policjantow, nauczycieli czy pielęgniarek do nich jakoś nie dociera.
Mniejszy rozwój umysłowy, czy też większy strach? To gdzie tu uzasadnienie do artykułowanych pretensji i żądań?