Hrebenne

• Thread starter Thread starter Zamościanin
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Z

Zamościanin

Gość
Witam szanownych celników, znów postanowiłem napisać kilka słów na temat Waszej pracy.
Ostatnio bardzo często przebywam na UA, nie po to aby codziennie kupować papierosy, mam inne sposoby zarobiania pieniędzy, ale jednak pokusa była silniejsza i parę kartonów schowałem w aucie, oczywiście nie ukrywałem się z Tym przy chowaniu po stronie UA i jaki efekt? natychmiast po wjechaniu do Polski Pan celnik wiedział gdzie są i ile jest ( oczywiście skończyło się to mandatem) Jednak nie mam żadnych pretensji do celników jak większość podróżych, gdyż świadomie popełniłem wykroczenie. Jednak inna sprawa mnie bardzo nurtuje, naprawdę dla wielu osób jest to jedyne żródło dochodu, myślę że jeśli mieliby pracę nikt nie koczowałby w kolejkach, ale widzę że są tam grupy młodych ludzi którzy nie wiozą po 10-15 kartonów ale 50-100 co 2-gi dzień, w skali miesiąca daje to kolosalne pieniądze i proponuję na to zwrócić uwagę.
Inną sprawą jest traktowanie ludzi przez celników - i tu dziwne zaskoczenie; celnicy którzy pracują na pasach są uprzejmi, znają swoją pracę i wywiązują sie z niej doskonale ( może aż za bardzo) ale Osoby na wyższych stanowiskach i pracownicy biurowi już zapominają o wyrozumiałości i normalnym ludzkim zachowaniu, o traktowaniu człowieka w godny sposób - nawet przemytnika - Ci ludzie to nie ŚMIECIE jak nazwał to pewnien Pan , ukraińcy też są ludźmi ( osobiście ich nie lubię ale szacunek dla człowieka zostaje) i poza tym zostawiają w polsce dość duże kwoty pieniędzy.
Pozdrowienia dla zooli z Hrebennego
P.S.
Walczcie o większe zarobki , może kiedyś uda mi sie w końcy razem z Wami pracować :)

Spokojnie kolego znając metody doboru kadr w naszej izbie masz ogromnę szansę. Nasze kierownictwo bardzo lubi zatrudniać "byłych turystów" kilka ciekawych postaci które wcześniej jeździło i zapisało się we wspomnieniach celników już u nas pracuje także kariera przed Tobą wielka..

No ni był bym wcale tego taki pewien,osoby które kandydują przechodzą weryfikację i takich mrówek nikt nie weżmie.
Nawet osoby które miały jakiś mandat są napiętnowane.

Jeśli nie przyjmują byłych podróżnych - to musiało się to zmienić całkiem niedawno.

Jeśli nie przyjmują byłych podróżnych - to musiało się to zmienić całkiem niedawno.

a na jakiej podstawie niby mogą ich nie przyjmować? póki nie był karany za przestępstwo to spełniają wszystkie wymogi formalne

zpq, czyżby zaufanie dyrektora do byłych przemytników było inne niż do pracowników, zawsze takiemu pracownikowi (byłemu przemytnikowi)można powiedzieć że może utracić zaufanie ..... nastepny proszę , były przemytnik staje się mierny bierny i wierny szefowi.....a takich zatrudniano w cle to jest fakt

Kolego ja kandydowałem na stanowisko młodszego kontrolera celnego do Białej Podlaski.Mam wymagane wykształcenie (politologia,obsługa ruchu granicznego,3 języki obce) itd. I co? w 2004 roku sprowadziłem samochód z niemiec i nie zdążyłem złozyć dokumentów do 5 dni(kolejki były wtedy długie)Złożyłem kwity na 6 dzień,zostałem ukarany mandatem 80zł.Pojechałem w tamtym roku na rozmowę,a tu miła Pani pyta mnie jak to było z tym mandatem z 2004 roku.Nie dostałem się ,a szedłem łeb w łeb z moim kumplem,który się dostał.Więc nie pisz tutaj bzdur ze do pracy na granicy brani sa ludzie którzy się przemytem zajmowali,bo to się mija z prawdą.
Nie ma czegos takiego w IC Biała Podlaska.Widocznie były jakieś obiekcje co do mojej osoby zwiazane z tą sytuacja co napisałem.
Pozdrawiam o obserwuje wątek.
Grzegorz.

do grzegorzad

ja też przeszedłem kiedyś sito selekcji, zdawałem do cła kilkukrotnie i chociaż nigdy nie miano oficjalnie obiekcji co do mojej osoby, to otrzymywałem odmowną odpowiedź, że z braku wolnych...., ale dostałem się i pracuję na granicy już jakiś czas. poprzednicy w tym temacie mają rację! od jakiegoś czasu selekcja wygląda nieco inaczej , niewiem czym to jest podyktowane ale takie właśnie osoby dostały się ostatnio do pracy, być może nie ma z kogo wybierać! a może komuś to umknęło przy weryfikacji danych ale uważam, że kilku osobom powinno się podziękowć już dziś!!! tak jest i nawet jeżeli masz inne zdanie na ten temat to nie zmieni to faktu, że coś z z tą selekcją było nie tak!

Back
Do góry