GREEN KING - reaktywacja !!!

cel-inka

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Nie należę do ZZ Celnicy PL, ale apeluję do wszystkich funkcjonariuszy - dajmy możliwość Sławkowi, żeby mógł działać w naszym imieniu.
Ja już wpłaciłam na konto Związku i mam nadzieję, że inni również to zrobią, bo i rzecz słuszna i cel szczytny.
Sławek odważył się podjąć rękawicę, której inni udawali, że jej nie ma !~!
Ale bez nas - wszystkich - będzie mu bardzo trudno.
To nie tylko kwestia mianowań, wartościowania, dodatku do wypoczynku, ... - jest tyle kwestii, tyle nieprawidłowości.
Jest weekend - pomyśl i nie pytaj co Związek Zawodowy może dać Tobie, ale co Ty możesz dać Związkowi :):):)

Action Green KIng

Rzecz trzeba dokończyć proceduralnie, administracyjnie, procesowo.

Do tego, oprócz zaangażowania funkcjonariuszy i związku są potrzebne środki.

Apeluję zatem do wszytkich celników, zwłaszcza do tych, którym werdykt WSA 164/10 otworzył ponownie sprawę stopni i odwołań do rozstrzygnięcia, z należnymi odsetkami.

Od tej chwili polskie cło jest już inne.

Jeszcze jeden taki werdykt, a zaręczam, że w oczach niektórych wyznawców i zwolenników króliczka zobaczycie nie dotychczasową pychę, a zażenowanie i strach.

Tak pęka bańka, nadęta do granic możliwości.

Pierwszy raz w historii polskiego cła zdarzyło się, że funkcjonariusze i związek zawodowy, wykorzystując istniejące instrumenty prawne, rzucili na glebę pewnego swioch (nie) racji przedstawiciela władzy.

Można też rzec, że funkcjonariusze i związek wymusili prawidołowe zadziałanie systemu prawnego, jako gwaranta przestrzegania praw obywatelskich i demokracji.

Staje się też oczywiste, że niektórzy stracili moralną legitymację do sprawowania swoich funkcji

Moi Kochani.
Wiemy już że Akty mianowania są decyzjami administarcyjnymi. Wiecie co to oznacza?!
Dzięki temu wyrokowi możemy podziękować Szefowi Służby Celnej.
Ustalmy razem jak. Ja wiem, ale odrobinka prowokacji nie zaszkodzi.
Warunek jest jednen/działamy razem.

Wyraz protestu na łamanie prawa

Potraktować należy tą akcję jako wyraz sprzeciwu przeciwko działaniom tej ekipy mianująco - wartościującej, która ochoczo wzięła udział w tym gorszącym spektaklu mianowania, począwszy od pisanyh na zamówienie opinii prawnych, skończywszy na dZiałaniach komisji ślepo wykonujących punktowe zalecenia.

Teraz, w nagrodę za ten bubel, w tej propozycji wartościowania sprawili sobie cieputkie posadki, dobrze płatne posadki.

A Pan Szef na to pozwala i sygnuje swoim to nazwiskiem.

Przecież to jawna granda.

A my ich Green Kingiem.

A my im 14 000 odwołań z wnioskami o przywrócenie terminu, z uwagi na brak pouczeń w aktach mianowania o drodze odwoławczej.

Back
Do góry