Granice wolności słowa w Rzeczypospolitej. Także dzisiaj w Klubie Trójki. Bądźmy tam.

szeregowiec

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Najpierw dzisiejsza Rzeczypospolita. Artykuł. Opinie autorytetów co do zachowań organów celnych.

O czym pod adresem http://www.rp.pl/artykul/622524_Dyscyplinarka-za-ostre-slowa-zwiazkowca.html

Dalej, dzisiaj w Klubie Trójki (audycja redagowana z udziałem słuchaczy) równieź duży panel dyskusyjny z udziałem prof. Osiatyńskiego na temat granicy wolności słowa w demokracji. Prowadzony, o ile się nie mylę, przez red. Dariusza Bugalskiego.

Luknijcie pod adres http://www.polskieradio.pl/9/Audycja/7422

Myślę, że w tak opiniotwórczym radiu nie powinno nas zabraknąć. Powiedzmy głośno wszystkim o standardach, które zaczęły obowiązywać w cle pod rządami THE CREW.

Na początek proponuję punktualnie o godzinie 20.00 wysłać drogą e-mail tekst jożina z bażin. Z załączonym oświadczeniem ZZ CELNICY PL w sprawie dyscyplinarki dla przewodniczącego związku.

Ostatnia edycja:
wolność słowa dla nas wszystkich

.. nie tylko dla Sławka.
ma najwięcej argumentów i bezwzględnie trzeba wesprzeć ten spór o podstawy gwarantowane przez Konstytucję.
wolność każdego z nas - prawo do wyrażania opinii na codzień.
obecne zarządzanie jest "sztuczką" socjotechniczną.
z duchem celnictwa nie ma żadnych związków.

teks Jożina skomentowałem od razu - jest dobry.
Jożin - jak z prawami autorskimi. mamy zgodę ?

-------------------------
Celniku !
ZADEKLARUJ SIĘ

Józek z Bagien jest z nami

Przed chwilą połączył się ze mną duchowo.

Oto jego literackie przesłanie:

"Wzięlim chamów raz do nagonki na zające.

Patrzę: kumpel już sześć ustrzelił, mój cham wałęsa się po łące!

Tak zdenerwował mnie chamisko, że mi zwierzyny nie nagania, żem doń wygarnął — ot i wszystko!

Wypadek podczas polowania!

Żebym go chociaż mocno zranił! Lecz ja go tylko śrutem w tyłek!"

http://literat.ug.edu.pl/szpot/szmaciak.htm

Podaję adres e-mail do prowadzącego dzisiejszą audycję:

Dariusz.Bugalski@polskieradio.pl

Postawiony dzisiaj problem m.in. to prawa człowieka.

Czy są nam potrzebne?

"Pod władzą despotycznego rządu nikt nie może przewidzieć, czy nie padnie ofiara gwałtu ze strony państwa. Dlatego prawa człowieka cieszą się szerokim poparciem. A w demokracji przeżywają kryzys, bo większość czuje się bezpiecznie. Czy warto wobec tego o nie zabiegać? Jaka jest rola praw człowieka i jakie są ich granice?"

http://www.polskieradio.pl/9/396/Artykul/322873,Czy-prawa-czlowieka-sa-nam-potrzebne

Mamy już pierwszy komentarz gościa o nicku Demaskator.

pan redaktor

.. to jeden z najlepszych manipulatorów w radiu i mediach.
mistrz bicia piany. akuszer tzw. autorytetów.
gość programu to ta sama półka.
niezatapialni.
posłuchajmy uważnie !

--------------------------------------
Celniku !
ZADEKLARUJ SIĘ

Prawa człwieka w skali makro.

Uniwersalizm praw.

Relatywizm praw.

Konepcje praw człowieka w ujęciu makro,

Obowiązek dobroczynności i jałmużny.

Autostrady zbudowane przez Hitlera i w USA w konekście praw socjalnych .....

Dopiero na koniec. Egzekwowalność praw człowieka przez państwo. Nikt ich nikomu nie da za darmo. Trzeba je samemu wziąć. Prawo w tym zakresie nie działa automatycznie. A w ogóle to jakiś ideał w realacjach jednostka - państwo ...

Wracamy do Klubu Trójki

Wczoraj liczyliśmy na podjęcie tematu. Choćby w szczątkowy sposób. Na marginesie. Niestety zadziałała cenzura - dzisiaj usunięte zostały dwa wpisy o tym mówiące.

Wróćmy i zapytajmy o parę spraw.

Dlaczego przy okazji dyskusji na temat praw człowieka w kontekście zagrożenia demokracji ogólnopolskie, szanujące się medium, nie chce podjąć tematu gwałtu na Konstytucji RP, gwarantującej przeciez sobodę zrzeszania się i wypowiedzi.

Dlaczego jesteśmy pozbawieni prawa przedstawienia próby ograniczenia prawnie zagwarantowanych mechanizmów całemu społeczeństwu?

Dlaczego autorytety nie chcą o tym rozmawiać? Czy się czegoś obawiają? W demokratycznym kraju?

prosty wniosek

liczyć możemy wyłącznie na siebie.
jeszcze nie do wszystkich dociera ?
czym jest cenzura w mediach wobec zamordyzmy, kumoterstwa etc ?
w Służbie Celnej !
----------------------------
Celniku !
ZADEKLARUJ SIĘ

Back
Do góry