Gazeta Wyborcza o emeryturach mundurowych

To oczywiście nieautoryzowany wywiad.
Chodzi tutaj o list, który wysyłany był masowo do KPRM:
http://zz.celnicy.pl/tekst-269.html

Wraz z reformą zaopatrzeniowego systemu emerytalnego jest szansa na załatwienie naszej sprawy. MPiPS zajęło już dawno pozytywną dla nas opinię na ten temat:
http://celnicy.pl/showthread.php?t=4100
Niestety w międzyczasie MF niewiele zrobilo w tej sprawie, a wręcz z udziałem i pomocą ZZ dokonało gigantycznej manipulacji całym środowiskiem pracowniczym.

Cóż sprawa jest w toku, ale nie oszukujmy się, że bez aktywności środowiska pracowniczego zostanie do końca doprowadzona.

Prace w Zespołach, o których mówił Min. Boni, już zresztą odwlekane, to nic innego co mówił ten sam pan, jeszcze wtedy nie Minister, w styczniu 2008 roku. Te "prace" pewnie niebawem się rozpoczną, ale głównie po to by dalej odwlekać tę sprawę. Rządzący potrzebują impulsu do działania.
Dlatego wraz z zakończeniem wakacji, czas pomysleć o jednolitej inicjatywie Funkcjonariuszy i Pracowników Służby Celnej.

Ostatnia edycja:
Popieram bez oddolnego odzewu nawet nie zaprosza naszych przedstawicieli do prac nad reformą systemu

Myślę że zaproszą, aby dalej ją odwlekać - w nieskończoność.
Gdyby nie zaprosili byłoby to aż nadto oficjalne kłamstwo, zbyt świeże, aby poszli w tym kierunku.
Nie bacząc na to czy zaproszą czy nie(już dawno powinni zaprosić, bo obiecano, że do końca lipca to się stanie), czas ponowić oddolny impuls.

Poza tym inicjatywa oddolna jest potrzebna, aby dać wyraz niezadowolenia z tej ustawy, bo z PR rządzących w inny sposób nie wygramy i opinia publiczna będzie wciąż karmiona nieprawdziwymi banałami na temat jakości tej ustawy.

Może powinniśmy znowu pojechać do Warszawy pod sejm, może zauważą naszą obecność. np. stoczniowcy protestują pod domem premiera. Możliwości jest chyba dużo żeby zwrócić na siebie uwagę.

Opozycja...

A może spotkać się z posłami dzisiejszej opozycji, zobaczyć co oni nam obiecają gdy dojdą do koryta i zaufać tym co nam obiecają najwięcej? To jest kupa głosów......:confused: Myślę że to da do myślenia naszym rządzącym.

Popieram

A może spotkać się z posłami dzisiejszej opozycji, zobaczyć co oni nam obiecają gdy dojdą do koryta i zaufać tym co nam obiecają najwięcej? To jest kupa głosów......:confused: Myślę że to da do myślenia naszym rządzącym.
POpieram ten pomysł PO służbie założę galowy mundur i zrobię obchód po biurach pis i sld. Powinni wiedzieć że jak wkładam galowy mundur to musi być święto.

:)

POpieram ten pomysł PO służbie założę galowy mundur i zrobię obchód po biurach pis i sld. Powinni wiedzieć że jak wkładam galowy mundur to musi być święto.
Proponuję, aby najpierw iść na piwo, a potem w rejs po biurach.
Nie będę dłużej pisał, gdyż boli mnie ręka. Przyczynę bólu podam Ci w robocie.

art 25 pkt 8 ustawy o SC

Czy ktos wie co z poprawka do art 25 pkt 8 starej ustawy SC.Od 6 lat niecierpliwie oczekuje zmiany ,jestem jej "ofiara" i nie wiem na co moge liczyc i czego oczekiwac.Z gory dziekuje

c.d.o emeryturach

Do Emmy2, czekaj na podpis p.Prezydenta lub będzie Veto do Ustawy o SC, ale raczej tylko uniewinnienie wchodzi w rachube.Czytaj poprawki Senackie,wszelkie umorzenia nic nie dają.

A w sprawie emerytur dalej nic nie słychać o zapraszaniu Nas do rozmów.
W sumie 20 lat Służby i 55 lat było by najlepszym rozwiązaniem.Czekamy z niecierpliwością na odpowiednią Ustawe.

Jakie emerytury.

Kto jeszcze wierzy w emerytury i bajki o nich nie będzie żadnych wcześniejszych emerytur wybijmy je sobie wreszczcie z głowy.

Back
Do góry