FORUM UMARłO +

• Thread starter Thread starter niepocieszona
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

niepocieszona

Gość
Nie sądzę, żeby na "izbowych" forach nie było o czym rozmawiać. A jednak po 15 grudnia pojawiło się zaledwie kilka wpisów. Czyż to nie czytelny sygnał.
Dodatkowo - jedynym sektorem gdzie coś się dzieje jest ten z ogólnymi dyskusjami.

A i tutaj co bardziej ironiczne lub szydercze (a dlaczego by nie) wypowiedzi, są skrzetnie usuwane. Prawda admini?

Nie tylko to forum. Może tylko ja nie mam dostępu do forum utworzonego po konferencji (http://forum.mf.gov.pl/asforum/), może to tylko czasowe niedogodności :D
Czy to mój problem, czy forum zostało zlikwidowane. Oto komunikat:
[403] Forbidden : Dostęp zabroniony
Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do /asforum/ na tym serwerze.

W najbliższym okresie mamy dwa terminy krytyczne, po których ludziska powinni bardziej się "tworzyć":
- na pewno 26.01;
- może 17.01, ale ja uważam, że będa to tylko ogólniki

To Warszawa została wyzwolona? :wink:

Przepraszam za nieprecyzyjne info. 17 odbędzie się konferencja Mrówy Z (Zyta), na której przedstawi m.in. plany dotyczące reformy służb skarbowych.

niestety

niestety to prawda to forum umarło ( i macie racje nie tylko to) a szkoda ....

niepocieszona napisał:
Nie sądzę, żeby na "izbowych" forach nie było o czym rozmawiać. A jednak po 15 grudnia pojawiło się zaledwie kilka wpisów.

A ja wiem, że to nie rejestracja jest przyczyną małej ilości postów a właśnie strach przed możliwymi konsekwencjami. Wiem, że w firmie ludzie nawet ze sobą nie rozmawiają o tym co wyczytali na forum aby nie być posądzonym o posiadanie własnego zdania. Zastraszenie jest wielkie i głównie wśród starszych pracowników. Zresztą góra od czasu do czasu lubi pokazać, że sporo wie i wie co z tą wiedzą zrobić.

Brak konieczności rejestracji daje pozory anonimowości, a to raczej po 89 roku nie powinno być czynnikiem determinującym możliwość wypowiadania się.

A w "izbowych forach" nie ma o czym rozmawiać, bo:
- jeszcze ktoś kogoś rozpozna i doniesie wierchuszce, że jest taki funkcjonariusz co ma własne zdanie;
- wszystko jest tajne/poufne;
- ludzi chyba głównie interesuje kto dostał awans / nagrodę, a kto nie; a do tego nie trzeba forum, gdyż to można wybadać będąc w pracy.

Forum zdycha bo administratorzy chca sie najwyrazniej przylizac swoim przelożonym. Patrzcie tam jako.. w Cieszynie tez były dla takich "złote karty" a nawet "karty wysadzane diamentami" :P

Back
Do góry