Folwark Zwierzęcy

SARA1900

Użytkownik
Punkty reakcji
11
Pamiętacie książkę Georga Orwella pt.Folwark Zwierzęcy,jeśli nie to zachęcam do lektury.Odnoszę wrażenie,że w naszej Służbie od dawna zapanowała atmosfera rodem z folwarku Orwella.Wizje SSC przekładają się na rządzenie Izbami Celnymi,Odziałami itd.Ktoś w nierealnym świecie próbuje coś naprawić,kosztem zwierząt które ciężko pracują i boją się odezwać, bo zostały zaszczute,jedynie koń jest odważny i bo się postawił rządzącym,ale jest ciężko chory,więć świnie zamiast go leczyć wysyłają go do rzeżni. U nas jest podobnie mamy świat w/g Matrixa,a od lat folwark zwierzęcy .

W naszej katowickiej izbie od czasów obecnie panującego pisiowego p.o. sytuacja przerosła to co wymyślił i napisał autor Folwarku i autorzy Matrixa.l

folwark zwierzęcy

w dniu dzisiejszym wypowiadając się na inny temat - napisałem " coś mi tu pachnie Orwellem ".Nie czytałem wcześnej Twojego wpisu - Sara 1900, także
chyba coś jest na rzeczy, skoro ludzie w różnych miejscach maja te same skojarzenia.!

Dla mnie cała SC jest jednym wielkim cyrkiem. W tym tygodniu do IC w Łodzi wpłynęło z MF pismo by zmierzyć objętość akt przeróżnych spraw. Przygotowano przeliczniki dla akt, w których dokumenty drukowane są jedynie na 1 kartce, na 2 kartkach lub w systemie mieszanym. Kolega z referatu biegał z linijką i mierzył akta a następnie przeliczał wnynil przez ilość tomów. Szkoda pisać.:D:D:D. To nadaje się do TVN 24.

rozkład SC

Dla mnie cała SC jest jednym wielkim cyrkiem. W tym tygodniu do IC w Łodzi wpłynęło z MF pismo by zmierzyć objętość akt przeróżnych spraw. Przygotowano przeliczniki dla akt, w których dokumenty drukowane są jedynie na 1 kartce, na 2 kartkach lub w systemie mieszanym. Kolega z referatu biegał z linijką i mierzył akta a następnie przeliczał wnynil przez ilość tomów. Szkoda pisać.:D:D:D. To nadaje się do TVN 24.

W Izbie Celnej w Przemyślu i podległych UC i OC także trwa wydawanie pieniędzy podatników na czas pracy funkcjonariuszy , którzy mierzą grubość segregatorów - zapewne ktoś w MF robi badania do pracy licencjackiej:D
To już chyba totalny rozkład SC.Takiej paranoi to nawet Lem nie przewidział w swojej fantastyce. Chyba trup zaczyna śmierdzieć

A może zaczniemy ważyć akta???? Panie i panowie z Ministerstwa Finansów, jak mogliście o tym nie pomyśleć???
A potem zbierzmy się do kupy i ułóżmy wszystkie akta obok siebie, opaszemy w ten sposób kulę ziemską ta masą makulatury!
Już nie chce mi się śmiać. Chce mi się wyć.

mam propozycję ! Teczki wystawić na działanie wilgotności! przyrost murowany. Budzą się wątpliwości -to temperatura odniesienia- jaki volumen zastosować

Ateraz poważnie.Na składzie podatkowym wszystkie wysyłki gazu luzem muszą być udokumentowane protokołem (tak jest w decyzji NUC.)czyli 1 wysyłka 1 protokoł. w f-mie sprawdzam 10 WYSYŁEK, 10 protokołów do podpisu przez podmiot.W m-c jest ok300 Proponowałem aby sporzadzić protokoł zawierający tabelkę w którą wpisujemy zbiorczo każdą wysyłkę - nie przeszło bo wzór protokołu jest załącznikiem do decyzji.

Co do tych centymetrów i ilości spraw- ja bym się nie czepiał. Robią nowy program do obsługi kancelarii i nie wiedzą jak to wygląda w terenie... te centymetry trochę zastanawiające ale sama tabela może sie jednak komus przyda

Ta tabela przyda się w 100%!

Dzięki tej tabeli, nasza ulubiona była działaczka związkowa /podpis na oryginale/ będzie mogła końcowo obliczyć w kilogramach, ryzach i metrach sześciennych, ile papieru zmarnowała, dla zaspokojenia własnych ambicji. A uzbierało sie tego sporo: :)

"Moja walka z władzą" Iwona Fołta - Trylogia

Teraz Fołta!
[archiwum_rok_2003] <DIR> 15.02.2004 14:43

Jak sie robi karierę w ZZ
[archiwum_rok_2004] <DIR> 11.08.2006 14:59
[archiwum_rok_2005] <DIR> 11.08.2006 18:10

Z pamietnika Wielkiej Hamulcowej
[archiwum_rok_2006] <DIR> 21.09.2006 21:53
[archiwum_rok_2007] <DIR> 06.02.2007 21:48

Back
Do góry