emerytury mudurowe główny postulat akcji protestacyjnej !!!!

• Thread starter Thread starter stara celniczka
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
S

stara celniczka

Gość
(...) Emerytura przysługuje bez względu na wiek po 15 latach zawodowej służby, a świadczenia są finansowane przez budżet państwa, bez obowiązku opłacania składek. (...)

Czy dobrze rozumiem że gdybyśmy dostali przywileje emerytalne takie jak inne służby mundurowe to pieniążki jakie pobierane są nam na składki rentowo emerytalne pozostaną nam w kieszeni.
Jeżeli tak, to głównym postulatem akcji protestacyjnej powinny być przywileje emerytalne , bo automatycznie zostaje nam więcej w kieszeni a nie żądanie podwyżek bo tym drażnimy tylko opinie publiczną.
[/u][/b]

pamiętaj, że wraz z wami pracują cywile, którzy na emerytury mundurowe nie maja co liczyć, a zarobki są równie marne

inna kwestia jest sposob naliczania emerytur. od kiedy? od KTOREGO aktu prawnego? mam juz 17 lat sluzby/pracy, jak wszyscy z nas czesc pod ustawa o slubie celnej, czesc na podst. wczesniejszych przepisow. i co? mam dalej OD NOWA robic 15 lat w NOWEJ sluzbie, ktora teraz nam utworza!?. ZALICZYC wszystkie lata!!!! Tak samo stalismy na pasach, i na mrozie, przy zaladunkach w wewnetrzych- obojetnie jak nawiazalismy stosunek pracy.!!!!

zarobki

Nie wiem co może być drażniącego dla opinii publicznej w podniesieniu płacy osobie z wyższym wykształceniem, znającej języki obce, z czteroletnim doświadczeniem w zawodzie, a zarabiającej 1300 zł - czyli praktycznie bez większych zmian od momentu podjęcia pracy.

Celniku ze wschodu.
Jesteśmy znienawidzona grupą zawodową i powszechnie wiadomo że społeczeństwo nie zrozumie naszych żądań płacowych bo "my przecież i tak sobie dorabiamy" .... :?
To odpowiedz na twoje zdziwienie/pytanie.

Zapewne masz rację, zawód funkcjonariusza celnego nie ma "zbyt pozytywnych" skojarzeń. To wynik wileoletnich zaniedbań - myślę, że przede wszystkim kierownictwa - i z pewnością nie pomoże nam. Jednak o spełnieniu naszych postulatów, które zostały już sformułowane i przesłane do ministerstwa finansów, zdecydują względy praktyczne. Pierwsze efekty już widać. Dzięki obecnej akcji możemy się sami przekonać i uzmysłowić również społeczeństwu jak wiele zależy od prawidłowego funkcjonowania Służby Celnej.

Preceż żeby górnik, nauczyciel,lekarz czy pielęgniarka dostali kasę ktoś ją musi pobrać. A to właśnie my przynosimy prawie 40 % do budżetu. I co za to mamy !?!?!?!?!?!?!?!?

Back
Do góry