egzaminy zawodowe !!!!

• Thread starter Thread starter kazaach
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
K

kazaach

Gość
witam wszystkich
mam takie pytanko otóż pracuje w SNP w służbie przygotowawczej niedawno byłem na egzaminie językowym osoba prowadząca przebąkiwała coś że to jeden z ostatnich egzaminów nie wiem jak to rozumieć mam jeszcze do zdania zawodowy , ale sam nie wiem jaki jest sens zdawania tego egzaminu skoro reforma przewiduje zniesienie organów celnych a notabene we wrześniu mamy dostac wypowiedzenia, umowę mam na czas określony to jest do lipca 2008, a w styczniu 2008 ma wejśc w życie ustawa o KAS tak więc teoretycznie egzamin mogę zdawac po styczniu 2008 a wtedy ma już nie byc mojego dotychczasowego pracodawcy
może przedłużac termin podejścia do egzaminu i czekac na to co przyniesie życie po 01.01.2008
co o tym myslicie???

Wielu z nas ma ten sam problem. Ja na przykład gonie żeby załapać się na egzamin w czerwcu- potem już nie ma podobno żadnych wyznaczonych terminów i nie wiadomo co będzie z funkcjonariuszami w służbie przygotowawczej po wejściu ustawy o KAS. Może na bruk? A może znowu do przygotowawczej? Jeżeli miałby znowu być w przygotowawczej 2 lata(wg. ustawy o KAS) to wale to i nie podpisuje umowy...

Kolego jaki język zdawałeś? Ciężko było?

zdawałem rosyjski
bułka z masłem
nie ma co przeżywac wystarczy dobry słownik z gramatyką i po bólu
słyszałem ze najgorzej jest na angliku

jesli chodzi o ten pęd do zawodowego tao ja bym troche sfolgował ponieważ z przecieków u nas słyszałem ze i tak w KAS będziemy zdawac aplikacje niezależnie od tego co zdawaliśmy w cle
no ale to tylko pogłoski żadnych konkretów

Back
Do góry