DZISIEJSZE ARESZTOWANIA W GRONOWIE

jEST TO ZAWÓD ZAGROZONY WYSOKIM RYZYKIEM....RYZYKO ARESZTOWANIA JEST WPISANE W TEN ZAWÓD...MOŻE Z NIEGO ZREZYGNOWAĆ ?

udzielasz mi rad, czy zadajesz pytanie? ja nie mam zamiaru rezygnować, a już na pewno z takiego powodu

nie!..dlaczego mamy uciekać przed szczekającym psem?..to,że może ugryźć to jego psie prawo i to ,że szczeka...najczęściej jest w tym wina jego pana! to samo jest z naszymi przełożonymi, którym służymy...to za ich wiedzą dochodzi do tych aresztowań, likwidacja służb celnych w tym kraju postępuje z niewiarygodną konsekwencją!

SSC , jeszcze w Szczecinie ściska dłoń ludziom, którzy p....... swoich współpracowników, na zasadzie prymitywnych pomówień.Ludzie na co wy liczycie, nie tędy droga do kapitalizmu - jakby :roll: :!: :!: :!: nie rozumieć, tę drogę !

nie wiem, czy winni, czy nie, nich sąd roztrzygnie, ale w tej służbie trzeba wiele zmienić

Proszę przybliżyć temat na PW lub mail.
W Sejmie SSC czytał statystyki i wychodzi z tego, że blisko połowa spraw przeciwko funkcjonariuszom kończy się umorzeniem lub uniewinnieniem(chyba analiza dot. zwolnień na podstawie art.25 ust 8a i b)
Dlatego też Związek zawodowy musi zająć się tematem.
Znam przypadki, że naczelnik będąc całkowicie bezradnym w postępowaniu dyscyplinarnym, ponieważ nie jest w stanie logicznie nic udowodnić, wysyła sprawę do Prokuratury, sugerując niedopełnienie obowiązków służbowych lub przekroczenie uprawnień. Prokurator, który na prawie celnym niestety za bardzo się nie zna, najczęściej wszczyna postępowanie przygotowawcze.
Z naszej ankiety wynika, że funkcjonariusze bardzo często spotykali się w swojej pracy z naciskami przełożonych, aby daną sprawę załatwić tak czy siak. Dlatego apeluję o powstrzymanie działań tego typu jak wyżej opisane, itp.
Chcemy każdy taki przypadek analizować i odpowiednio interweniować, dlatego proszę o kontakt.
Zatrzymania odbywają się w sposób niehumanitarny, bo o szóstej nad ranem, przy przeszukaniu mieszkania i skuciu w kajdanki i wyprowadzaniu na oczach sąsiadów. Takie czynności zleca prokurator, który często za parę miesięcy umarza postępowanie z braku dowodów, albo pisze nawet, że było to pomówienie.
Nie ma zgody na takie postępowanie prokuratury w demokratycznym państwie prawa urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.

odezwę się w tej sprawie p.Siwy S. na bank i nie koniecznie ruski :twisted: :twisted: :twisted:

niestety chyba nigdzie nie ma info na ten temat. Napisałam o tym bo to ludzie, z którymi pracowalam. :?

Mina napisał:
udzielasz mi rad, czy zadajesz pytanie? ja nie mam zamiaru rezygnować, a już na pewno z takiego powodu
Nie jest to rada to jest fakt ..ilu celnych juz zostało zamknietych, w jakim zawodzie się tak dzieje ...chyba nie ma takiego drugiego zawodu aby zamykano hurtowo ludzi..i nikt nic nie robi, proszę podać na tym forum ilu celnych zamknieto w 2007 roku ....no proszę ....ja na tym forum juz od roku pytam nie ma odpowiedzi ..dziś dowiaduję się że jest około 100 celnych aresztowanych w szczecinie z lat poprzesnich o tej sprawie tu nikt nie pisał...mnie pewnie też by ten problem nie interesował do chwili kiedy dotkneło to mnie i mojego męża...a pytanie jest retoryczne jak zawsze.

dlatego napisałam, że wiele trzeba zmienić. Teraz jest szansa. Ja szczerze ufam p. Sławkowi S. i mam nadzieję, że wspólnie wymusimy na rządzących to co nam się słusznie należy. Pozdrawiam

Chcemy każdy taki przypadek analizować i odpowiednio interweniować, dlatego proszę o kontakt.
Zatrzymania odbywają się w sposób niehumanitarny, bo o szóstej nad ranem, przy przeszukaniu mieszkania i skuciu w kajdanki i wyprowadzaniu na oczach sąsiadów. Takie czynności zleca prokurator, który często za parę miesięcy umarza postępowanie z braku dowodów, albo pisze nawet, że było to pomówienie.
Nie ma zgody na takie postępowanie prokuratury w demokratycznym państwie prawa urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.

Lepiej każdy przypadek przeanalizować na spokojnie. Spółdzielnie to tez wymysł prokuratorów.

POLSAT pomawia celnych w perfidny sposób łącznie z kirowcami tirów wiadomości o 18.30 dziś.
Wszyscy celnicy do jednego wora, nie ma wyjatków na tego typu akcje powinna być reakcja ze strony celnych i zz...jedno zdanie było tego typu że ..celnym grozi kara w zawieszeniu a potem szybka emeryura ...czyje polecenie wykonuja dziennikarze z POLSATU.Jest to atak na tę grupe zawodową nie wolno tego tak zostawić...Panie Siwy co Pan na to?

Celnicy w 99% są czyści jak łza. Czasami się znajdzie czarna owca albo ktoś leci przez pomówienia. Generalnie nie mamy nic sobie do zarzucenia. :lol:

MrRobin napisał:
Spółdzielnie to tez wymysł prokuratorów.

Poważnie?? Juz we wczesnym socjaliźmie je zakładano .... :)
Istotę spółdzielczości wypaczono w socjalizmie , który mamy nadal....spółdzielnie zakładane były w okresie zaborów i badzo dobrze się miały pomagały w wielu sprawach itd...widać brak podstawowej wiedzy a jedynie złośliwość

Back
Do góry