inspektor kot
Aktywny użytkownik
- Punkty reakcji
- 48
Pragnę Pana poinformować,że sam doświadczyłem nadużycia władzy przez przełożonych.Złożyłem akces do MGK-RS i od razu wjechano mi na ambicję,że zostane wcielony do tej formacji jak pojadę na wschodnią granice na 1 miesiąc w celu jej zasilenia tłumacząc,że wtedy będę wiarygodnym kandydatem.Nie tak wyobrażałem sobie warunki wcielenia do tej formacji.Jeżeli myśli Pan ,że wyłożę Panu kawę na ławę ,to jest Pan w błędzie .Nie będę Pana wyręczał ,gdyż chcę mieć spokój w macierzystej jednostce a nie być wytykanym palcami i pomijanym w nagrodach ,premiach i awansach.To Pan powinien zainteresować się regulaminami wewnętrznymi Dyr.IC w porozumieniu z niektórymi związkami zawodowymi ,które definitywnie dyskryminują pracowników dobrze wykonujących swoje obowiązki ,a które nie potrafią liczyć tylko do 30 w ciągu półrocza,ale liczą 60,90 dni.Mam na myśli dyskryminowanie poprzez zabieranie w całości premii półrocznych osobom przebywającym na zwolnieniu lekarskim powyżej 30 dni.Dla mnie osoby umiejące liczyć tylko do 30 dni to są te właśnie kombinujące,bo osoby rzeczywiście chore wracają do pracy gdy lekarz prowadzący wyrazi na to zgodę.Ja osobiście na koniec roku nie dostałem w zeszłym roku ani premii z II półrocze ani premii dodatkowej z MF ,a tylko dlatego ,że byłem na L-4 po przebytej operacji po której musiałem przejść rekonwalescencję,która trwała więcej niz 30 dni.Ponadto Dyrektor wraz ze związkami zawodowymi ustalili ,że takie osoby jak ja nie dostaną większej podwyżki w tym roku jak 220 zł brutto a nie jak podawano 500 zł na etat.Analizując powyższe zadaję sobie pytanie,gdzie jest logika w takich działaniach likwidujaca tzw.kominy płacowe.Może wreszcie Pan cos z tą patologia zrobi.