Dosyć

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
"W związku z otrzymaniem nowych stanowisk słuzbowych polecam zmienić do dnia 07.01.2011r. zakresy czynności(kartyu zakresu obowiązków i uprawnień) podległym funkcjonariuszom celnym/pracownikom. Podstawowe zadania wskazane w zakresach czynności muszą odpowiadać zadaniom określonym w zatwierdzonych opisach stanowisk służbowych. jednoczesnie informuję, że w procesie wartościowania oceniono najważniejsze zadania wykonywane w danej komórce organizacyjnej oraz na danym stanowisku i w zawiązku z tym wartościowanie nie stanowi całkowitego odzwierciedlenia zakresu obowiazków i uprawnień."

Tyle jeden z NUC.

Jak widać, nawet nie kryją się z tym, po co przeprowadzili wartościowanie. Wprost przyznają, że to była fikcja, potrzebna jedynie jako przykrywka i uzasadnienie dla rozdziału środków

Ma Pan rację, jestem pracownikiem w cle od 25 lat, byłem kierownikiem zmiany na Gubinku, wczesniej inspektorem nigdy nie karany dyscyplinarnie, a teraz specjalista.Było nawet tak , że zastępowałem kierownika, którego nie było na etacie w OC.A tak z innej beczki ,u nas w Rzepinie to już na koniec roku związki nawet paczki nie ??????????

boli nie tylko Ciebie.. potraktowali jak psa wartościowych ludzi

WARTOŚCIOWYCH. a propos "wartościowania".
Zasada jest jedna: psa się karmi i nagradza, inaczej zagryzie własnego pana.... pracujmy więc tak jak sobie tego "życzą"... Byłem zawsze przeciwnikiem pozorowania pracy, ale w tej sytuacji ??

Back
Do góry