Dostałem wyrok "warunkowe umorzenie"

Andrzej Duży

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
dostałem wyrok "warunkowe umorzenie" słyszałem, że zmieniły się przepisy i mogę starać się o przewrócenie do pracy? Do tej pory byłem zawieszony, czy można starać się o wyrównanie zaległych (połówek) pensji.Proszę o pomoc.

.. dostałem wyrok "warunkowe umorzenie"

....dostałem wyrok "warunkowe umorzenie" ..

obawiam się że warunkowe umorzenie nic ci nie daje - sprawdz art.109 Ustawy o SC i art.17 par.1,2,6 KPK,
w art.105 p.7 mówi się że warunkowe umorzenie jest podstawą do zwolnienia. Wnoś apelację od wyroku z uzasadnieniem art. ustawy

Warunkowe umorzenie postępowania jest równoznaczne ze stwierdzeniem winy i tym samym po uprawomocnieniu będziesz figurował w KRK jako osoba przeciwko której warunkowo umorzono postępowanie. W świetle prawa i takiego orzeczenie w SC jesteś winnym zarzucanych czynów i o powrocie zapomnij

Funkcjonariusza można zwolnić (art.105.7) i dla mnie tu jest ważne, czy warunkowe umorzenie było wynikiem przyznania się do zarzucanych czynów (out bez gadania), współpracy i dobrych rokowań na przyszłość czy też taką decyzję podjął sąd, w takim wypadku należy składać apelację i wnosić o uniewinnienie, gdyż nie został " skazany " za przypisane mu przestępstwo umyślne, natomiast został uznany za sprawce przypisanego mu czynu i w związku z tym postępowanie warunkowo umorzono.
Postępowanie mogło być również warunkowo umorzone za zgodą obu stron (out), a to oznacza, że samemu "przyznaje się " do zarzucanych czynów.

Służba to służba.
Lekarz z warunkowym umorzeniem pracuje dalej i się śmieje.
Lekarz, gdy ma czasowe zawieszone (nie mylić z zawieszeniem u nas) prawo wykonywania zawodu leczy dalej prowadząc własną "działalność" lub wyjeżdża leczyć na zachód (a prokuratura odmawia wszczęcia postępowania uzasadniając, że przecież nie utracił umiejętności leczenia:):):))

Ostatnia edycja:
Back
Do góry