K
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kapica napisał:Skoro masz dobre źródło to po co sie pytasz na forum?
Nie czuję się winny, ani nie jestes moim rodzicem, więc nie bedę Ci wyjaśniał dlaczego nie odpowiedziałem.
kmaro napisał:Nie uzyskałem informacji od Dyrektora :shock: :shock: - bo Dyro zajmuje się jedynie sprawami, które bezpośrednio uderzają w Niego - tłumaczy się jak "małe dziecko przed rodzicami" . Ale każdy wie , że tylko winni się tłumaczą... !!! Ze sprawdzonego źródła uzyskałem info , że 13 - tki zostały przelane na nasze konta w dniu dzisiejszym. Życzę przyjemnego weekendu.
magnesik napisał:jeżeli do Służby dostali się tacy jak kmaro - CZARNE owce- którzy nie rozumieją że o awanse i nagrody nie pyta się w Wydziale Finansowym ale o trzynastki jak najbardziej to ja się nie dziwie że społeczeństwo nie lubi celników a zwłaszcza CZARNE owce choćby były strategiczne.
Awanse i nagrody przyznają przełożeni a nie Wydział Finansowy, natomiast trzynastki dostaje się z automatu stąd zapytanie w Wydziale Finansowym jest właściwe. Już się pytali dyrektora o buty zamiast Wielkiego Stratega czy magazyniera pytali się o buty dyrektora, co za tupet i brak kultury.
Demokracja to dobry ustroj ale nie dla wszystkich widać
i jak ma postrzegać cło taki zwykły kierowca czy przedsiębiorca co się na nich natknie?
inspektor napisał:Zwłaszcza typa, dla którego jedynie pieniądze sa ważne, przecież nie zarabia zbyt dużo. Rozumku i ogłady też nie ma za wiele. Aż boję się pomyśłeć, że takie miernoty są w naszych szeregach i pracują na opinię pozostałych
Natomiast to co mnie zastanawia to liberalna polityka kadrowa Dyrektora. Dawniej było tak, że w tym względzie władza absolutna była w rękach Dyrektora. Osobiste wnioski dotyczące miejsca pełninia służby jedynie sporadycznie były uwzględnianie. Dzisiaj jest tak, że właściwie każdy może pracować tam gdzie ma ochotę. Wystarczy, że zgłosi taką wolę. W praktyce ludzie, którzy nie przykładali się do pracy i mieli zaległości mogą zacząć od poczatku. Niektórym wychodzi to na zdrowie ale czy za czas jakiś w nowym miejscu pracy nie zrobią również zaległości i nie zechcą w tym momencie uciec do nowych zadań? Osobiście znam osoby, które w okresie 3 lat zmieniły miejsce pracy pięciokrotnie.