Dodatek kontrolerski

mimi11

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
84
Jak teraz jest naliczany dodatek kontrolerski jakie są zasady po nowemu , kiedyś była prosta zasada , a jak teraz ????

Kiedys byla jednakowa kwota dla wszystkich funkcjonariuszy wykonujacych kontrole, dzisiaj niestety tak nie jest.

Mam prosbe Koledzy i Kolezanki w tym temacie. Moja kwota dodatku kontrolnego (granicznego) pol roku temu zostala obnizona do 2% wynagrodzenia. Mimo wykonywania identycznych kontroli jak wczesniej.

Jak powrocic do dawnego dodatku? Czy Ktos z Was byl w takiej samej sytuacji? Czy da sie odzyskac zalegly dodatek?

Ostatnia edycja:
Krótko: Nie da się
Dodatek obecnie z zasady jest uznaniowy (tzn uznaniowa jest jego wysokość). Co więcej nie jest przyznawany raz na zawsze. Okresowo i uznaniowo może być zmniejszany lub zwiększany, w granicach od 2% do 50% uposażenia zasadniczego.
Nie oczekiwałbym sprawiedliwości w tym zakresie. W mojej izbie w przypadkach które znam jest tak, że ci co mieli dodatek przed deformą zachowali go w zbliżonej wysokości a Ci którzy nie mieli a obecnie im przysługuje dostali 2%

Czyli przez kolejne pol roku moge otrzymywac dodatek w wysokosci 2% lub ten dawny? bo wszystko zalezy od dobrej woli wnioskodawcy?

A jak wytlumaczyc obnizenie dodatku? Przeciez dawniej i teraz zakres wykonywanej kontroli jest taki sam.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry