do związków - PILNE

• Thread starter Thread starter WARSZAWA
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
W

WARSZAWA

Gość
zagwarantowac kwoty wg stanowisk!!!! a nie na etat!!!!!!!
my juz znamy ICH metody podzialu- dostana przydupasy i ci co sa w pracy a my za nich walczymy!!!!
NIE DAC SIE ZWIAZKI negocjowac kwoty wg stanowisk, stazu ...czegokolwiek by nie dac dyr, naczel władzy w podziale środków!!!!!!

my juz znamy ICH metody podzialu- dostana przydupasy i ci co sa w pracy a my za nich walczymy!!!!
NIE DAC SIE ZWIAZKI negocjowac kwoty wg stanowisk, stazu ...czegokolwiek by nie dac dyr, naczel władzy w podziale środków!!!!!!

propozycja-

MF ZERO!!!!

dyrektorzy IC - o
z-cy dyr IC 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

średnia wyjdzie 500/etat

dlaczego inspektor z 15-letnim stażem i ogromna wiedzą ma dostać mniej od mkc, któy dopiero przyszedł do pracy. Młodzi dostali z osobnej puli w grudiu - fakt, że niewiele ale dostali. ja po 15 latach mam 2000 netto a młodziak z takim samym wykształceniem po roku pracy ma 1300-1500 zależy gdzie trafił. na początek powinni dostac wszyscy po te 500 a potem rozwiazania, które uniemozlią stosowanie takich dysproporcji w mnozniku. Wystarczy policzyć inspektor z moim stażem może dostac tak ja ja teraz 2000 a mógłby dostać 4200. To własnie jest chore. Jeżeli tego nie zlikwidują to frustracja bedzie dalej. takie widełki zależą w zasadzie od widzimisię dyrektora i bezposrednich przełożonych. Zobaczcie sobie jakie są dysproporcje przy takich samych stanowiskach w izbach,urzedach i oddziałach. A jak zadzonisz do izby po pomoc to cie opie...lą , że sam powinieneś mysleć. Siedzę na kołku od poczatku czyli od 15 lat i wiem, że tylko koledzy na granicy koledzy mają gorzej od nas w wewnetrznych natomiast izbowcy jak i mf juz tak się oderwali od rzeczywistości, że nie rozumieją co się od nich wymaga. Poza tym kwota awansu 50zeta to chyba jest szykana. pozdrawiam wszystkich zolli-roboli

Masz rację, ja po 25 latach mam 2100. Ale kaaaasa!!! Zapie...lam na 3 etatach, bo młodym po pół roku się znudziło, choć w chwili przyjmowania byli informowani o zerowych możliwościach awansu. To teraz dostana po 800 podwyżki, żeby im sie tak szybko nie nudziło? A ja dalej będę zasuwać za 3, bo szkolenia , moduły, bo jeszcze tego czy owego nie potrafią...
Te 5 stów brutto tylko pogorszy sytuację, pożremy się, nie będziemy mogli na siebie patrzeć. I o to chyba chodziło...

zoll z poznania napisał:
dlaczego inspektor z 15-letnim stażem i ogromna wiedzą ma dostać mniej od mkc, któy dopiero przyszedł do pracy. Młodzi dostali z osobnej puli w grudiu - fakt, że niewiele ale dostali. ja po 15 latach mam 2000 netto a młodziak z takim samym wykształceniem po roku pracy ma 1300-1500 zależy gdzie trafił. na początek powinni dostac wszyscy po te 500 a potem rozwiazania, które uniemozlią stosowanie takich dysproporcji w mnozniku. Wystarczy policzyć inspektor z moim stażem może dostac tak ja ja teraz 2000 a mógłby dostać 4200. ...

Kwestia płac jest niestety bardzo ciężkim problemem. Wydaje mi się, że podwyżki winny być rozdzielone w IC według aktualnego wynagrodzenia oraz wykonywanych obowiązków. Trudno dawać więcej młodemu, który pracuje 4 czy 5 miesięcy i nie robi odpraw ani samodzielnie żadnych znaczących czynności jak funkcjonariusz z 10-letnim stażem pracy i szerokim zakresem uprawnień (NCTS,ECS itp.) za co odpowiedzialnośc jest znacznie większa. Z drugiej strony - ile jest zdegradowanych do eksperta byłych naczelników i kierowników biorących po 4-5 tys. netto, a nie mających zielonego pojęcia o tym co robią ? zapytac o coś to od razu oczy w słup albo wykrętne odpowiedzi. Ale niestety tak jest jak się siedziało x lat na ciepłym stołku, a do roboty miało dobrych ludzi którzy zasuwali :evil: :evil: :evil:

Anonymous napisał:

propozycja-

MF ZERO!!!!

dyrektorzy IC - o
z-cy dyr IC 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

średnia wyjdzie 500/etat

Może to i dobrze, lecz jest kontroler, który pracuje 3 lata i jest kontroler (np. ja), który pracuje lat 12, więc nie wiem, czy to do końca uczciwe....

Gość

Wysłany: Sob Sty 26, 2008 2:58 pm Temat postu:
Opis:

--------------------------------------------------------------------------------

NIE DAJCIE OMAMIC JAKIMIS OCHŁAPAMI!!!!!!!!!!PIENIĄDZE SĄ W USTAWIE BUDZETOWEJ DO PRZENIESIENIA DLA NAS ALE MF JAK ZWYKLE SKĄPI NAM !!!!!1JUZ 10 LAT TEMU DALISMY SIE WYDYMAC!!!!!!!!!!!!!NIE DAJCIE SIE WYDYMAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WIECIE W JAKA CZESC CIAŁA...JAK TERAZ POPUSCIMY TO BEDĄ PO NAS JEZDZIC JAK IM SIE BEDZIE PODOBAŁO!!!!!!CZY CHCECIE ABY PANOWIE W GARNITURKACH CAŁE ZYCIE WAS DYMALI???!!!ONI SIEDZA W CIEPEŁKU BIORĄ TYLE PREMI ILE JA W CIAGU ROKU ZARABIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZA CO ZA TO ZE DADZĄ NAM 500 ZŁOTYCH I TO NIE NA PEWNO!!!!BASTA!!!!!!!!!!!

JA SZANUJE SWÓJ TYŁEK I NIE DAM GO DYMAC NIKOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zapomniałem o jeszcze jednej ważnej kwestii tzn. o kadencyjności na głównych stanowiskach w IC i UC góra 4 lata i wypad do normalnej roboty bo inaczej mamy na górze samych madrali od gadania a nie wiedzą nawet co się przy odprawach i w nadzorach wyrabia.

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:

propozycja-

MF ZERO!!!!

dyrektorzy IC - o
z-cy dyr IC 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

średnia wyjdzie 500/etat

Może to i dobrze, lecz jest kontroler, który pracuje 3 lata i jest kontroler (np. ja), który pracuje lat 12, więc nie wiem, czy to do końca uczciwe....

Może to i dobrze, lecz jest kontroler, który pracuje 3 lata i jest kontroler (np. ja), który pracuje lat 12, więc nie wiem, czy to do końca uczciwe....[/quote]

uczciwe bedzie to ze gora nie podzieli, MF i IC nie dostaną! To jest uczciwe!!! a na stopniach - ok kryterium staz pracy niech bedzie dodatkowo! ale ma to byc przez zwiazki klwpniete a nie NAczelnikow UC i dyrektorow!!!

zoll z poznania ja pracuję 10 lat zarabiam 1500 prawie tyle co młody po przyjęciu i mam 1 gwiazdkę więc nie rozdzielajmy tylko walczmy. dodam że nie miałem żadnej dyscyplinarki itd

jeżeli masz jedną gwiazdkę po 10 latach bez wpadek to znaczy , że twój szef powinien wisieć ale własnie takich ludzi miałem na myśli. zgadzam się, że ty powinieneś dostać przede wszystkim awans a o wyrównaniu mam takie zdanie jw.

zoll z poznania napisał:
jeżeli masz jedną gwiazdkę po 10 latach bez wpadek to znaczy , że twój szef powinien wisieć ale własnie takich ludzi miałem na myśli. zgadzam się, że ty powinieneś dostać przede wszystkim awans a o wyrównaniu mam takie zdanie jw.

Dodam jeszce ważny postulat do zwiazków:
dodatkowo -prosimy by odbyla sie również weryfikacja kadry kierowniczej od dyr ic po kier ref w UC!!!! To jako jeden z postulatów!!!!

Back
Do góry