Do SSC.

fix

Użytkownik
Punkty reakcji
19
Gdy Kmicic ,po buńczucznej przemowie ,nie dawał rady w pojedynku z panem Wołodyjowskim ,chcąc uniknąć śmieszności i hańby-prosił :"Dobij waść ,wstydu oszczędż!!"
Piszę to ,bo mi wstyd nie tylko za Pana,ale i za Pana Premiera i Pana Rostkowskiego. Po co te słowa? By wycofać się się rakiem?
Najpierw podpisaliście porozumienie jednostronne -z Dyrektorami Izb ,a potem z związkami zawodowymi ,które się odcinały od protestu,a teraz jednostronnie zrywacie i to nędzne porozumienie ,by wcielić swoje "pomysły".Nie ukrywam ,że czuję się jak gówniarz,któremu mydli się oczy.Jeżeli jedynym dobrym pomysłem jest Pana pomysł ,to po co te całe rozmowy w Świdrze? Dla mediów ,pozorów czy dla Pana dobrego samopoczucia ?.Proszę nie traktować nas jak dzieci.Pn doskonale wie o co nam chodzi i dlaczego był ten protest. To właśnie takie traktowanie nas jak przygłupów spowodowało całkowitą utratę zaufania do kierownictwa cła jak i do spolegliwych związków,które zapomniały jakie jest ich zadanie.Ten protest ,to był krzyk rozpaczy,a nie chciwości.Panie SSC co by Pan powiedział o firmie której prezes mówi ,że jego pracownicy to lenie i durnie,w firmie się kradnie i oszukuje klienta a materiały są 5 gatunku? Czy robiłby Pan z nią interesy ? Nie dość,że Państwo nie jest w stanie zapewnić nam znośnych warunków pracy ,to jeszcze na dodatek ,w imię tzw walki z korupcją i poklasku z strony ludu ,pozbawia nas godności i minimalnego uznania za naszą ciężką pracę. Nie dość że koń wóz ciągnie,to jeszcze bacikiem go!!! Może trochę cywilizacji w rozwiązywaniu problemów i u nas nie zaszkodzi?Może warto popatrzeć na Słowaków,Czechów lub Niemców? Kończąc może być Pan CELNIKIEM,lub kolejnym prezesem ..Wybór należy do Pana.

Panie SSC ! Kolejny raz muszę zabrać głos,gdyż to Pan twierdził,że podwyżki będą wypłacone -najpierw po podpisaniu budżetu -i nic, potem po porozumieniu z ZZ-i nic,kolejna Pana obietnica -pierwsza dekada kwietnia- i nic.Mam więc pytanie ile tak można i do kiedy? Oraz czy w MF macie lustra?

Chronologia zdarzeń w sprawie podwyżek tak wygląda:
4.03 przedstawiłem ZZ propozycje podziału
do 10.03 trwały wewnątrz związkowe konsultacje propozycji SSC
11.03 ZZ przedstawiły swoje stanowisko i swoje propozycje
18.03 podczas narady z dyr. konsultowałem propozycje i dyskutowalismy o zasadach podziału
20.03 przekazałem do IC wytyczne do podziału podwyżek
24.03 dyrektorzy IC rozpoczęli konsultacje ze ZZ zasad podziału
7.04 przyszły do MF ostatnie informacje o uzgodnionych zasadach podziału
9.04 wydałem polecenie drukowanie aneksów do aktów mianowania
10.04 wystapiliśmy do budżetu o środki finansowe
Pieniądze zostaną wypłacone wraz z wynagrodzeniem za kwiecień. Mimo, że chciałbym pewne procesy przyspieszyć, na te niezależne ode mnie nie mam wpływu.
jk

Back
Do góry