Dlaczego?

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
DOKŁADNIE W DNIU WYMORDOWANIA TYSIĘCY OFICERÓW POLSKICH w KATYNIU, W TYM SAMYM MIEJSCU, SIEDEMDZIESIĄT LAT PO TYM WYDARZENIU, KIEDY PRZEZ CAŁY TEN CZAS PRAWDA O KATYNIU BYŁA UKRYWANA, W JEDNEJ CHWILI CAŁY ŚWIAT USŁYSZAŁ CO WYDARZYŁO SIĘ WTEDY W LASKU KATYŃSKIM.
DOKŁADNIE W DNIU PIĄTEJ ROCZNICY POGRZEBU PAPIEŻA POLAKA, W TYM SAMYM CZASIE CO ŚMIERĆ JANA PAWŁA II, W OKRESIE WIELKANOCNYM, TUŻ PRZED NIEDZIELĄ MIŁOSIERDZIA BOŻEGO WSZYSTKIMI RODAKAMI WSTRZĄSNĘŁA TAKA TRAGEDIA.

TO NIE STAŁO SIĘ PRZYPADKOWO. TYLKO BÓG WIE DLACZEGO?

NIEKTÓRZY DZIENNIKARZE NA ŚWIECIE PYTAJĄ:
"CZY POLSKA NIE WYPEŁNIŁA WCIĄŻ SWOJEJ MISJI"

GORĄCA PROŚBA DO FUNKCJONARIUSZY:

WEPNIJMY W KLAPĘ MUNDURU CZARNĄ WSTĄŻKĘ NA CZAS TYGODNIOWEJ ŻAŁOBY. GRUPY MOBILNE PROSZĘ PRZYWIĄZAĆ CZARNĄ WSTĄŻKĘ DO ANTENEK SAMOCHODÓW SŁUŻBOWYCH.
PRZEKAŻCIE TĘ PROŚBĘ SWOIM ZNAJOMYM KOLEŻANKOM I KOLEGOM W PRACY, SMS-em, TELEFONICZNIE, W ROZMOWIE, MAILEM.

Ostatnia edycja:
180px-Płonąca_świeca_na_stole.jpg

Odpowiedź jest ... prosta!

Dlaczego?!
Tak wielu modliło się, by świat usłyszał prawdę o Katyniu ...
Niech wszyscy radują się Jego Obliczem.

Boże igrzysko

Polska, kraj gdzie Pan Bóg się bawi..

Co zrobili Polacy, aby zasłużyć na tak okrutny los?

Davies

To co napisałeś to już się stało Sz.Forumowiczu Rybko, a to zapewne nie wszystko.
INSP74-
Ja mam inne skojarzenia. W tych chwilach przychodzi mi na myśl widzenie Ks. Piotra i przedstawiony tam MESJANIZM NARODU POLSKIEGO.
Tylko BÓG wie dlaczego do tego doszło.

Ostatnia edycja:
Ja nie pytam, dlaczego uśmiechaliśmy się z politowaniem, kiedy niektóre media niemalże wprost wytykały Pryzydentowi jego wzrost.

Ja nie pytam, dlaczego uśmiechaliśmy się z zażenowaniem, kiedy niektóre media z satysfakcją pokazywały reklamówkę z kanapkami wnoszoną przez Panią Prezydentową na pokład samolotu.

Ja nie pytam, dlaczego uśmiechaliśmy się z aprobatą, gdy jeden z obecnie najważniejszych ludzi w państwie stwierdzał "...jaki Prezydent, taki zamach...".

Ja nie pytam, dlaczego pozwoliliśmy na tą kolejną tanią medialną manipulację.

Ja pytam: dlaczego fałsz przyjęliśmy jako prawdę?

Ja pytam: dlaczego daliśmy się oczadzić i byliśmy ślepi?

Ja pytam: dlaczego zło przyjęliśmy jako dobro?

JA PYTAM, DLACZEGO TRZEBA BYŁO AŻ TAK WIELKIEJ TRAGEDII, ABYŚMY PRZEJRZELI?

Ostatnia edycja:
Cisza...

Ja nie pytam, dlaczego uśmiechaliśmy się z politowaniem, kiedy niektóre media niemalże wprost wytykały Pryzydentowi jego wzrost.

Ja nie pytam, dlaczego uśmiechaliśmy się z zażenowaniem, kiedy niektóre media z satysfakcją pokazywały reklamówkę z kanapkami wnoszoną przez Panią Prezydentową na pokład samolotu.

Ja nie pytam, dlaczego uśmiechaliśmy się z aprobatą, gdy jeden z obecnie najważniejszych ludzi w państwie stwierdzał "...jaki Prezydent, taki zamach...".

Ja nie pytam, dlaczego pozwoliliśmy na tą kolejną tanią medialną manipulację.

Ja pytam: dlaczego fałsz przyjęliśmy jako prawdę?

Ja pytam: dlaczego daliśmy się oczadzić i byliśmy ślepi?

Ja pytam: dlaczego zło przyjęliśmy jako dobro?

JA PYTAM, DLACZEGO TRZEBA BYŁO AŻ TAK WIELKIEJ TRAGEDII, ABYŚMY PRZEJRZELI?

Jak czytam powyższe wypowiedzi to niestety stwierdzam,że nie wszyscy przejrzeli ! I nie przejrzą! Więc uciszymy się.

"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą
zostaną po nich buty i telefon głuchy
tylko to co nieważne jak krowa się wlecze
najważniejsze tak prędkie że nagle się staje
potem cisza normalna więc całkiem nieznośna
jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy
kiedy myślimy o kimś zostając bez niego (...)"
Jan Twardowski

CUD MIŁOSIERDZIA BOŻEGO

obraz.jpg

Nowenna do Miłosierdzia Bożego.
- Dzień dziewiąty (dzień śmierci Jana Pawła II i dzień katastrofy lotniczej pod Smoleńskiem):

Dziś sprowadź mi dusze oziębłe i zanurz je w przepaści miłosierdzia mojego. Dusze te najboleśniej ranią serce moje. Największej odrazy doznała dusza moja w Ogrójcu od duszy oziębłej. One były powodem, iż wypowiedziałem; Ojcze, oddal ten kielich, jeżeli jest taka wola Twoja.- Dla nich jest ostateczna deska ratunku uciec się do miłosierdzia mojego.(1228 - Dzienniczek Św. siostry Faustyny Kowalskiej)

Tylko guziki nieugięte
przetrwały śmierć świadkowie zbrodni
z głębin wychodzą na powierzchnię
jedyny pomnik na ich grobie

są aby świadczyć Bóg policzy
i ulituje się nad nimi
lecz jak zmartwychwstać mają ciałem
kiedy są lepką cząstką ziemi

przeleciał ptak przepływa obłok
upada liść kiełkuje ślaz
i cisza jest na wysokościach
i dymi mgłą katyński las