Dlaczego "Działaczom" zależy na likwidacji służby?

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
N

Nie zarejestrowany

Gość
moze macie co niektorzy slaba pamiec ale zawsze mozecie sprawdzic co kto pisal 1 rok temu do tylu, 2 lata temu... dlaczego ci co teraz nawoluja do negacji projektu ustawy nie czynili tego w chwili gduy grozil sluzbie KAS???? moze tylko dzieki szczesliwemu zbiegowi przypadkow nie udalo sie go wprowadzic a tym samym zlikwidowac sc do konca, teraz nawoluja do bojkotu, manifestacji w sejmie tylko dlatego ze, ich dzialaczy, strona rzadowa zlekcewazyla i nie liczy sie z ich zdaniem- ale jakim zdaniem? pytam sie dlaczego mam protestowac przeciwko ustawie o Sluzbie Celnej? po to zeby ktos za chwile znowu wprowadzil mi kas bo w metnej wodzie najlepiej sie lowi ryby i o tym pamietaja panowie (panie rowniez) DZIALACZE tylko ze im nie zalezy (co widac w ciagu ostatnie roku) poza pustymi frazesami na dobrze sluzby!!!dla nich liczy sie dobro ich osobiste co widac, sluchac i czuc

Myślę że oni raczej się na znają na tym
:))
ten wyjazd to tylko show i to zresztą za pieniądze biednych celników...
trzeba było lobbować na komisjach a nie robić za publikę na galerii
że też Sław potrafi ten kit wcisnąć collom, bo arturo to nawet nie kuma co to galeria

Ty czarna owco

zabłąkałeś się w cle przez przypadek,ktoś załatwił ci pracę w mobilnych,więc szukaj tego co ci każą szukać i nie rób fermentu. Wyjazd do Warszawy finansuję sobie sam i nic ci do tego.

chłe chłe
nie strasz mnie!
robię to co do mnie jak należy
i dziwi mnie że najadłeś się czerwonych tabletek by nie rozumieć że protest na galerii to nie protest tylko to się nazywa publiczność
Gdzie lobbowanie w komisjach?
Gdzie nagabywanie posłów w regionach,np. wschodnich?
wszystko to sław i arturek przespali i teraz robią show choć bez lupy widać że to kicha i pic

Kierowniku!Oficerze?

Mylisz dobro osobiste z prawami pracowniczymi,a jak wiadomo, że bez respektowania praw pracowniczych nie istnieje dobro służby...

Panie Oficerze ja nie boję się, ja chcę pracować ja chcę spokoju
ja chcę po prostu clić a nie politykować z politykierami z zz

chłe chłe
nie strasz mnie!
robię to co do mnie jak należy
i dziwi mnie że najadłeś się czerwonych tabletek by nie rozumieć że protest na galerii to nie protest tylko to się nazywa publiczność
Gdzie lobbowanie w komisjach?
Gdzie nagabywanie posłów w regionach,np. wschodnich?
wszystko to sław i arturek przespali i teraz robią show choć bez lupy widać że to kicha i pic
w 100% popieram. Trzeba uświadamiać decydentom i ustawodawcom nasze racje ale na to juz za pozno. A w sejmie mozemy sobie poogloądac a potem ponarzekac na forum. I tyle naszego.

Za pózno

to będzie po przegłosowaniu ustawy o SC,7 stycznia odbędzie się I czytanie, ale projektu.Dlaczego tyle pesymizmu jest w tobie,w Sejmie są rozsądni politycy i na to właśnie liczymy.

Twoja przyszłość

Panie Oficerze ja nie boję się, ja chcę pracować ja chcę spokoju
ja chcę po prostu clić a nie politykować z politykierami z zz

Wszystko do czasu,dadzą ci clić,policzyć,pogadać i uścisnąć rączkę nie jednej ważnej osobie,wykorzystają cię, a w pewnym momencie dostaniesz kopa i jesteś kloszardem,wtedy będziesz spokojnie sobie pracował zbierając puszki i będziesz miał spokój.O takiej marzysz przyszłości?????

dlaczego ci co teraz nawoluja do negacji projektu ustawy nie czynili tego w chwili gdy grozil sluzbie KAS????
Przestrzegam przed tego typu wpisami, gdyż nie polegają na prawdzie. Fakty oraz szereg dowodów zaprotokołowanych świadczą o czymś zgoła odmiennym.
teraz nawoluja do bojkotu, manifestacji w sejmie tylko dlatego ze, ich dzialaczy, strona rzadowa zlekcewazyla i nie liczy sie z ich zdaniem - ale jakim zdaniem? Uważam, że MF zlekceważył całe środowisko, proponując taki projekt po takim proteście. Jest to wbrew obietnicom rządu? jak można udawać, że jest ok. Ponadto ta ustawa niesie jeszcze więcej niebezpieczeństw dla szeregowego celnika niż ta, która obecnie obowiązuje, a ta obecna przyniosła tysiące tragedii, myślę że to wystarczy.
Przedstawiamy od samego początku propozycje na reformę, jednak te bez analizy są odrzucane. Przypomnę, że stanowisko wspólne reprezentuje pięć podmiotów działających w SC.
A ile czasu dało MF na konsultacje projektu w Izbach? I projektu w jakiej wersji? Tak naprawdę Mf zlekcewżyło całe środowisko. Podnoszą sie oczywiście głosy poparcia dla "reformy", co jest naturalne z uwagi na korzyści jakie niesie ustawa. Tylko dlaczego dla mniejszości?

pytam sie dlaczego mam protestowac przeciwko ustawie o Sluzbie Celnej? po to żeby ktos za chwile znowu wprowadzil mi kas:
To niczym nie poparte stwierdzenie. Odrzucenie obecnej ustawy o czym niby miałoby świadczyć, że niby Rząd RP nie ma konkretnego i rzeczywistego pomysłu do usprawnienia służby?
Kto miałby wprowadzić ten Kas? Obecny rząd? To niepoważne.
Czy ten niepoważny argument ma spowodować, że ustawę należy pokornie przyjąć, ustawę która pozwala na takie rzeczy:http://zz.celnicy.pl/tekst-227.html
dla nich liczy sie dobro ich osobiste co widac, sluchac i czuc
Drugi raz w swoim jednym poście posługuje się Pan/i kalumniami

Ostatnia edycja:
Jeszcze tylko jedno zdanie w przedmiocie tematu tego wątku, czyli
Dlaczego "DZIAŁACZOM" zależy na likwidacji SC?

W czasach jak tworzył się KAS, kilku działaczy namawiało mnie bezskutecznie do takich właśnie działań do zaprzedania służby. Ze zgrozą stwierdzam, że ci sami ludzie są wciąż aktywni, z tą różnicą, że ich retoryka i perswazja dnia dzisiejszego wpisuje się tym razem w pytanie j/w.

Mobilny czarny orzeł czy siwa gęś

Pan "mobilny" sprawnie pisze ale niestety chyba nie wie o czym. Nawet nie wie co działo się przez ostatnie miesiące. To widać w meritum postów.
Być może robi to specjalnie aby zdyskredytować osobę X,Y pomimo, że fakty mówią co innego.
Całkiem możliwe również, że w sposób nieświadomy przenosi nasz "Orzeł z Mobile" winę na ofiary być może takie jak on. W psychologii znane jest zjawisko przenoszenia agresji na bliskich w sytuacjach konfliktowych. Szczególnie jak brak cywilnej odwagi by z otwartą przyłbicą upominać się codziennie o proste, własne prawa nieco ponad własnym kuprem.
Nakarmili cię orzełku pewnością siebie i wizją że jesteś ktoś, a teraz biedactwo zostałeś osierocony w kołowaniu nad Medyką. Na dodatek strzelają grubym śrutem więc wolisz widzieć myśliwego w kim innym.

Kilka złośliwości wprost:
-"... ja się nie boję, ja chcę spokoju ja chcę po prostu clić a nie politykować z politykierami z ZZ "

ty nawet nie masz szansy cokolwiek oclić bo to nie twoja działka, a jakbyś dostał zgłoszenie wrażliwego towaru to kto wie czy byś nagle nie zrobił się "ostrożnym politykierem". Fajki każdy normalny zoll znajdzie i bez emocji zrobi co trzeba. reszta to legenda tworzona na potrzeby prestiżu.

-"protest na galerii to nie protest tylko to się nazywa publiczność
Gdzie lobbowanie w komisjach?"

jaki protest na galerii, na galerii to się prezentuje obecność. co do lobbingu to pewnie kumasz że komisje dopiero będą chociaż już kilka nasze środowisko podejmowało ...

-"ten wyjazd to tylko show i to zresztą za pieniądze biednych celników...
trzeba było lobbować na komisjach a nie robić za publikę na galerii
że też Sław potrafi ten kit wcisnąć collom, bo arturo to nawet nie kuma co to galeria"

biedny mobilu czy ty płacisz składki ? do pięt nie dorastasz chłopakom o których masz takie "ciepłe" zdanie. wiatr historii zniósł cię nad Medykę i mam nadzieję że chłopaki pokażą ci miejsce w szeregu. kłapać dziobem bez sensu każdy potrafi.

wróbelek

wróbelel elemelek

Pewnie rodzice czytali Ci bajki w dzieciństwie, ale żeby do dziś w nie wierzyć ? Idziesz tępo za tłumem (a bardziej gromadką) ZZ i liczysz na zbudowanie zamków z piasku. Ile masz stażu ? 3 czy 5 lat ? Jeszcze Cię te Twoje ZZ zrobią w balona jak niejednego z nas już zrobiły. Gówno wiesz o pracy i o sytuacjach na drodze, więc nie neguj zdania innych, bo mają do niego prawo. Jedź do tego Sejmu i stój tam jak baran a wieczorem znowu sie nawalcie, ale chyba z żalu ze znowu nic nie wyszło. O co Ty walczysz ? O uprawnienia służb mundurowych ? - puknij sie w łeb i zapomnij.

Boże z kim ja pracuję? A niech likwidują taką SC. Nie zdekomunizowany relikt PRL, ci co rozpiepszyli SC, od lat ci sami, wymieniający się stołkami ludzie, teraz są naprawiaczami, reformatorami, niewinne gołąbki z MF, forsują ustawę upokarzającą nas zwykłych funkcjonariuszy, oni zawsze sobie poradzą. A my na dole za dużo chcemy... tylko tyle żeby było jak w SG... a to już za dużo. Mieli czelność i w styczniu zaprotestowali. Nas będą mieć zawsze za nic. jak nas rozwiążą to chociaż zmotywują mnie do zmian w moim życiu. Wyrwania się z tego bagna w którym tkwię od 15 lat. A ty kolego mobilny zawsze możesz sprawdzać bilety w PKSie czapka, podobna pensja i też na drodze, niewiele się od nich różnisz ( kolor munduru ) i zero ambicji.

Kopalnia Budryk II

Popatrzcie tak naprawdę to nikomu nie zależy na funkcjonowaniu tej Służby,jedynie nam dołowym,od betonu i czarnej roboty.Jak związkowcy walczą o ludzi to się ich zwalnia.Tylko karuzela stanowisk,stołków,a na dole marazm,straszenie nie wiadomo czym.Najlepszym rozwiązaniem byłoby przejęcie całej SC przez SG,ale nasi przełożeni tam miejsca nie dostaliby.Więc grają na czas i końca nie widać.

Back
Do góry