Czy zbanować tele echo?

Doraj

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Otrzymałem interwencje, że tele echo przeszkadza merytorycznej dyskusji w tym wątku. Zgadzam się z tym. Tele echo, postaraj się proszę nie przeszkadzać w prowadzeniu dyskusji, zarówno w tym, jak i niestety wielu innych tematach.

I nie zostanie zbanowany. Niemożliwe a użytkownik juar_78 został zbanowany za to, że nie podzielał "obowiązującej linii forum" w sprawie wcześniejszych emerytur.

A chciałbyś zbanować najaktywniejszego użytkownika forum? Bo ja tak :)
Nie przypominam sobie użytkownika juar_78. Banów natomiast było dużo więcej na forum, co jest oczywiste, bo mielibyśmy tutaj totalny chaos. Rzeczywiście jeden, może dwa zaraz po ustnym uzasadnieniu wyroku TK. Nie wiem czy o ten chodzi, ale takiego bana sobie przypominam dot. emerytur. Zauważ, że nie zostało zbanowanych wielu innych, którzy także krytycznie i sceptycznie pisali na temat emerytur. Zatem juar_78 może po prostu przesadzał, a może został zbanowany za coś zupełnie innego. Nie pamiętam.
Co do tele echo proponowałem bana jakiś czas temu, bo denerwują mnie często jego wpisy. Wielokrotnie też usuwam jego posty, bo są nie na temat, są polityczne, wrzuca stale jakieś filmiki, odnośniki, etc. Jednak pamiętam, że inni użytkownicy forum nie wyrazili na to zgody - przypominam sobie taką dyskusję na forum.
Minęło jednak trochę czasu i sprawa bana dla tele echo jest otwarta. To najaktywniejszy po mnie użytkownik, dlatego nie jest to dobre porównanie z juarem_78, którego nawet nie pamiętam, a tylko się domyślam o jaki okres może chodzić. Usunąć kogoś z forum, kto jest na nim najaktywniejszy, a kogoś kto dokonał wpisów jednorazowych, to co innego, przyznasz. Dlatego też skoro tyle z nim wytrzymujemy, to może i wytrzymamy dalej. Może wystarczy tylko mała lekcja i ban na określony czas?
Niemniej sprawa bana dla tele echo jest otwarta. I uwierz mi chętnie to uczyniłbym, ale obawiam się oskarżeń o to, że usunąłem najaktywniejszego użytkownika forum.
Pamiętaj jednak tele echo, że ja jestem na to otwarty.

Doraj wywołał temat bana dla tele echo. Były też ostatnio interwencje, że zakłóca merytoryczną dyskusję w jednym z tematów.
Przenoszę więc(wyświetliły się wyżej) posty z innego wątku, aby nie pisać tam na inny temat niż należy.
Pytam o to oficjalnie, gdyż pamiętam forumowicze jakiś czas temu, gdy chciałem tego dokonać, odnieśli się krytycznie do tego pomysłu.
Pytam także dlatego, że to jest najaktywniejszy użytkownik tego forum i chciałbym uiniknąć wszelkich niedomówień.

Ostatnia edycja:
Doraj wywołał temat bana dla tele echo. Były też ostatnio interwencje, że zakłóca merytoryczną dyskusję w jednym z tematów.
Przenoszę więc(wyświetliły się wyżej) posty z innego wątku, aby nie pisać tam na inny temat niż należy.
Pytam o to oficjalnie, gdyż pamiętam forumowicze jakiś czas temu, gdy chciałem tego dokonać, odnieśli się krytycznie do tego pomysłu.
Pytam także dlatego, że to jest najaktywniejszy użytkownik tego forum i chciałbym uiniknąć wszelkich niedomówień.

Przywołałem ten temat wyłącznie w kontekście tego, że inny użytkownik dostał bana bardzo szybko - ale był "niepoprawny politycznie". Osobiście jestem raczej przeciw banowaniu kogokolwiek.

Wyraźnie napisałem, że wielu innych użytkowników, jak to nazwałeś "niepoprawnych politycznie", swobodnie pisze na forum.
Dlaczego nie usuwamy BJ, choćby Ciebie i wielu, wielu innych "niepoprawnych politycznie"? To oczywiście pytanie retoryczne, postawione tylko po to, aby wykazać, że wywołałeś ten przykład zupełnie nietrafnie, ale wywołałeś i poszło.

teleecho też mnie drażni tym politycznym jednostronnym zacięciem, natłokiem filmików, linków, powtarzającymi się wpisami, aktywnością w każdym wątku, najczęściej jednak nie na temat

uczciwie jednak należy przyznać, że na skutek czy to uwag moich i innych użytkowników krytykujących zbyt nachalną agitację, czy na skutek upomnień Sławka czy autocenzury, teleecho wyraźnie się poprawił, stara się trzymać tematów, nie jest już tak skrajnie natarczywy, obraźliwy w większości postów - według mnie mieści się w kanonie wyznaczonym nie przez linię celników.pl, ale w kanonie dobrego wychowania - w tym miejscu też chciałbym wyrazić swoje uznanie dla telecho - tak jak kiedyś skutecznie odstraszał i zniechęcał mnie od korzystania z forum poprzez swoją nadaktywność w każdym wątku, tak teraz jest po prostu aktywny - często nie podzielam jego poglądów ale inteligencji mu odmówić nie można - pozdrawiam :)

umówmy się, że sam się zbanuję. jak zbierzemy 100 tys. podpisów popierających projekt emerytalny. co szanowni i nie także adwersarze na to?

Eee tam, bez przesady! Może i tele echo czasem nadmiernie politykuje, ale nie sądzę, że to na tyle przeszkadza w merytorycznej dyskusji, że należy go zbanować. Bez niego byłoby poza tym, chyba nudniej nieco na forum :)
Przede wszystkim jednak, tele echo stoi po właściwej stronie!

jestem przeciwny banowi dla Tele Echo...są tu osoby które bardziej na takiego bana zasługują i to zarówno forumowicze z kilkudniowym jak i z kilkuletnim stażem

Back
Do góry