Czy to nie jest bezczelne?

Sedzia

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
316
SSC napisał "Za pomysly ministerstwa placi ministerstwo z pieniedzy budzetu panstwa, a nie z pieniedzy funcjonariuszy"- w kontekście funduszy dla MGK-SR.

Czy pół prawdy też jest prawda?

Jasne jest ze płaci budżet, ale ten budżet to nie guma! SC ma pewna pulę pieniędzy---- jak sie po 1000 da jednym w SC to trzeba zabrać innym z SC!

No chyba że SSC ma zagwarantowane !DODATKOWE! środki zeby po 1000 extra płacic!

Jesli nie- to mozna śmiało postwić teze ze jednak funkcjonariusze i pracownicy za to zapłaca.....
Zapłaca nie w ten sposób ze im ktoś z portfela wyciągnie, ale w ten sposób ze ich kosztem nie dając im stworzy sie ELITE. Fajnie ma szef jeśli ma taka elite bo można mieć w poważaniu całą resztę i sie z nimi nie liczyć....

Odpisałem SSC w dziale DIALOG Z SSC w następujący sposób:
"A ja czytałem w koncepcji, że dodatki płacą dyrektorzy z funduszy ic. Płacą więc z oszczędności na funduszu płac, które mgłyby być przeznaczone na dodatki specjalne / nagrody / premie/ zapomogi właśnie dla funkcjonariuszy. A jeśli SSC zakłada, że dodatek dla MGK-SR będzie stały, co również czytałem w koncepcji, to pieniążki te mogłyby byś przeznaczone na podwyżki płac, lub np. bezprawnie pomijane dodatki na granicy czy w snp za pracę w warunkach szkodliwych i/lub uciążliwych."

KAPICA napisał:
Odpowiedajac Pani Siwemu zauwaze, ze za wszystko placi podatnik, a minister finansow ksztaltuje polityke kadrowa w SC. I takie zalozenia wynikaja wlasnie z tego prawa. Dyrektor jedynie wyplaca.

Bez komentarza

już mnie nic nie dziwi, szczególnie stanowisko pana Kapicy, który nic nie może ma tylko trwać na stanowisku i realizować polecenia MF, nie musi się niczym przejmować wszak nie reprezentuje nas jako służby celnej, jest jedynie figurantem..za co pobiera apanaże? a i tak my podatnicy płacimy za wszystko, za nieudolność rządzących, za ich wysokie wynagrodzenia i za błędy na górze

Back
Do góry