Czy Projekt z dnia 8 listopada 2010 r. Rozporządzenia MF został podpisany??

RALF

Użytkownik
Punkty reakcji
1
Projekt z dnia 8 listopada 2010 r. Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie warunków otrzymywania dodatków do uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy celnych oraz wysokości tych dodatków.
Czy został podpisany????

podpisane zostało Rozporządzenie Ministra Finansów z dnia 22 grudnia 2010 r. zminiające rozporządzenie w sprawie uposażenia zasadniczego funkcjonariuszy celnych nie rozp.ws dodatków do uposażenia.

Wyrównania dokonano na podstawie Rozporządzenia z 21 kwietnia 2000 roku, tzn cześć kwoty - pozostała kwota dla nowego stanowiska będzie płacona dopiero od 01.01.2011r.

A dokładniej mówiąc to na podstawie Art.15 ust. 1 pkt 2 lit.b ustawy budżetowej na rok 2010- mnożnik 1873,84
Ustawa z dnia 27 sierpnia 2009r. o służbie celnej
Art. 146. Uposażenie funkcjonariusza, zwane dalej "uposażeniem", składa się z uposażenia
zasadniczego i dodatków do uposażenia.
Art. 149. Uposażenie jest płatne miesięcznie.
Art. 222. ust. 2. W sprawach związanych z uposażeniem zasadniczym i stanowiskami służbowymi, do dnia 31
grudnia 2010 r. stosuje się przepisy dotychczasowe.
oraz na podstawie rozporządzenia z dnia 21 kwietnia 2000r.w sprawie stawek uposażenia zasadniczego w Służbie Celnej, wysokości oraz szczegółowych zasad przyznawania i wypłacania dodatków do uposażenia zasadniczego

to wszystko w tym temacie, wychodzi na to, że wcześniejsze równanie kominów to farsa !!!!

Ostatnia edycja:
Pytanie wciąż to samo.
Czy rozporządzenie w sprawie dodatków do uposażenia, nie rozp. w sprawie uposażenia, zostało podpisane????

A jak ma się to rozp. z ewentualnymi dodatkami dla kierowniczej kadry.
Jeśli go nie ma to ich nie dostaną???

Po prostu pan j.k. wyciulał swoich najwierniejszych żołnierzy.DO DZIŚ BRAK PODPISU A TYM BARDZIEJ PUBLIKACJI.

Uważasz,że zrezygnuią ze swoich pensji na rzecz nowych gdyż się obrazili i mają mniej niż podwładni.

Ano mam na myśli to, że to trochę nie halo - że doszło do takich paradoksów jak przy wartościowaniu.
Założę się że na dzień dzisiejszy każdy kierownik wolalby być ekspertem bez odpowiedzialnosci niż Kierownikiem (chyba że ktoś ma chore parcie na władzę, bo jeśli parcie jest na inne wartosci to dodając do tego czynnik finansowy obecnie nie jest fuchą kierowanie)

A skąd masz takie informacje????
Czy to możliwe, że aż tak wysiudaliby kierowników referatów.
Będą mniej zarabiać niż podlegający im eksperci......?????
Cosik nie chcę mi się w to wierzyć....

Ano mam na myśli to, że to trochę nie halo - że doszło do takich paradoksów jak przy wartościowaniu.
Założę się że na dzień dzisiejszy każdy kierownik wolalby być ekspertem bez odpowiedzialnosci niż Kierownikiem (chyba że ktoś ma chore parcie na władzę, bo jeśli parcie jest na inne wartosci to dodając do tego czynnik finansowy obecnie nie jest fuchą kierowanie)

rozważna alez bardzo sie mylisz dzisiaj własnie opłaca sie kierowac zmianą ... zero odpowiedzialności za bardzo duża kase ,a poza tym widziałas gdzies kierownika nie chorego na władzę????

Back
Do góry