Czy organizujemy PIKIETĘ?

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
ZG ZZ Celnicy PL napisał:
"Nasze środowisko nie może pozostać bierne wobec takich arbitralnych decyzji Szefa SC. Na posiedzeniu POŁĄCZONYCH KOMISJI SWiA i FP, które odbędą się w terminie do miesiąca, powinniśmy być obecni w umundurowaniu jak najliczniej. Prosimy o zgłoszenie chęci uczestnictwa w posiedzeniu Komisji w terminie do dnia 01.06.2009r., na adres slawomir.siwy@celnicy.pl. Jeżeli napłynie duża ilość zgłoszeń, rozważymy organizację PIKIETY pod Sejmem RP."

Jak wiadomo w sprawie braku uruchomienia środków na motywacyjny system wynagrodzeń w 2009 roku odbędzie się posiedzenie połączonych Komisji sejmowych.
Otwarte pozostaje pytanie, czy odbędzie się PIKIETA pod Sejmem RP. To zależy od liczby zgłoszeń. Jeżeli zgłosi się duża liczba chętnych, zorganizujemy PIKIETĘ. Jeżeli nie, będziemy licznie uczestniczyć w posiedzeniu Komisji.
CZAS SKOŃCZYĆ BIADOLENIE NA FORUM I PRZYSTĄPIĆ DO CZYNÓW. ZACHĘCAM KAŻDEGO DO DZIAŁANIA!!! PROSZĘ O PRZESYŁANIE ZGŁOSZEŃ.
Jeżeli pozostaniemy bierni, nie zobaczymy podwyżek w tym i przyszłym roku.

Pozostałe postulaty są znane od lat. Przede wszystkim pójdziemy z hasłem braku usprawnienia SC. Chcemy być odpowiednio zmotywowani, chcemy walczyć z szarą strefą i odprowadzać więcej wpływów do budżetu. Państwo nie daje nam jednak takich możliwości.

Ostatnia edycja:
Panie Sławkiu, oczywiście, że organizujemy. Proszę dać znać ile jest chętnych osób lub jakiś przybliżony termin tej pikiety żeby ludzie mogli się przygotować i zorganizować.

czytaliście analizę biura sejmowego? poczytajcie
http://www.wssc.szu.pl/news.php?id=2295
dla nich jesteśmy bandą przebierańców umundurowionych a nie słuzbą.

MSWi sra MA ,reszta bydło tak jak bym ogniem i mieczem oglądał.

Plują wam w twarz a wy stoicie jak te barany na tej wschodniej granzen,piszcie se te daty piszcie do 65 macie wiele czasu.

W opinii publicznej w zeszłym roku jak było głośno w TV często mówiono o nas "Strażnicy Celni", bardzo często mylono nas ze strażą graniczną, zupełnie takie same zdanie mają o nas politycy. Oni prawdopodobnie nie wiedzą że istnieje taka formacja, a jeśli już wiedzą, to od leśnika nas nie odróżnią. A o charakterze naszej pracy ... mogą sobie dywagować. Dlaczego opinię wyraża ktoś kto nigdy nie widział celnika na oczy, a jak już widział to pomyślał że to straż graniczna albo na odwrót? Równie dobrze ja mógłbym opiniować pracę tajnych służb albo może pracę rządu? Co My o nich wiemy? Pewnie nic nie robią i diety im się nie należą. :mad:

czytałem ten komunikat panie Sławku i ciśnienie mi tak podskoczyło,że teraz dopiero mogę spokojnie o tym napisać, no cóż, było to do przewidzenia kiedy rządzący traktują nas ironicznie, obiecywali podwyżki-nie dali i nie ma się co łudzić,że będzie inaczej, obiecywali rozwiązać sprawę emerytur dla funkcjonariuszy celnych- jak widać nic z tego nie będzie, po tych obietnicach słychać tylko ironiczny chichot a my nadal jesteśmy w punkcie wyjścia, wiedzą,że nie zdobędziemy się na jedność w działaniu, wiedzą,że zawsze znajdzie się grupa ludzi, która będzie wolała żyć w upokorzeniu na kolanach, padać ze zmęczenia, przeżywać stres każdego dnia przed utrata pracy czy też utratą mienia lub zdrowia ze strony przemytników a rządzący nic w tej sprawie nie zrobią! teraz pada pytanie, czy, kto i kiedy ma podjąć pikietę, tak, trzeba o to zapytać, trzeba wyczerpać wszystkie możliwości by przystąpić do bardziej drastycznych metod protestu aby walczyć o godne życie, godną pracę, za którą należy się godna zapłata i emerytura po latach ciężkiej pracy. Cóż to za pracodawca, który wyzyskuje swoich pracowników?

drodzy koledzy czy upadliście na głowy jaką pikiete ???? zaciężko wam w pracy?? ja się pytam gdzie bedzie lżej???ot mój przykład siedze w budce w tyłek ciepło raz na 40 minut puszcze autko i luzik siedze i puszczam b....i także cieszmy się z tego co mamy a nie nażekamy

drodzy koledzy czy upadliście na głowy jaką pikiete ???? zaciężko wam w pracy?? ja się pytam gdzie bedzie lżej???ot mój przykład siedze w budce w tyłek ciepło raz na 40 minut puszcze autko i luzik siedze i puszczam b....i także cieszmy się z tego co mamy a nie nażekamy
Nie każdy ma tak dobrze jak ty, sporo osób podobnie pracuje na wyższych stanowiskach, gdzie zarobki są też wyższe od takich zadań jak określiłeś. (Oczywiście od tego są też wyjątki bo to nie stanowisko lecz człowiek świadczy o sobie).
Ja każdego dnia zapierdzielam jak mały motorek a nawet gdy jest mniej zgłoszeń tak organizuję sobie pracę by pomóc innym, lub lepiej zorganizować i ułatwić sobie realizację kolejnych zadań.
Prawdopodobnie nie jeden funkcjonariusz pracuje ciężej ode mnie dlatego uważam że ci którzy mają "ciepłe" posadki mogą sobie robić co chcą, a ci którym na prawdę zależy na docenieniu codziennych starań i trudów powinni walczyć o swoje prawa, bo obowiązków mamy dużo.

Dla mnie jedyny kryzys obecnie panujący w Polsce to kryzys zaufania do rządu.

pomyliłeś kolego sympatyczny forum... to nie jest "ściana płaczu" budkowych z autostrad.
pozdrawiam:)

W opinii publicznej w zeszłym roku jak było głośno w TV często mówiono o nas "Strażnicy Celni", bardzo często mylono nas ze strażą graniczną, zupełnie takie same zdanie mają o nas politycy. Oni prawdopodobnie nie wiedzą że istnieje taka formacja, a jeśli już wiedzą, to od leśnika nas nie odróżnią. A o charakterze naszej pracy ... mogą sobie dywagować. Dlaczego opinię wyraża ktoś kto nigdy nie widział celnika na oczy, a jak już widział to pomyślał że to straż graniczna albo na odwrót? Równie dobrze ja mógłbym opiniować pracę tajnych służb albo może pracę rządu? Co My o nich wiemy? Pewnie nic nie robią i diety im się nie należą. :mad:

Wcale nas nie mylą!
Po prostu stwarzają takie pozory, aby o nas dobrze nie mówić. Bo jeśliby o nas dobrze mówili to też musieliby nam coś za to dać.

Gdyby nas mylili, to nie napisaliby czegoś takiego:
"Proponowane włączenie funkcjonariuszy służby celnej do systemu zaopatrzenia służb mundurowych budzi wątpliwości pod względem spójności systemu zabezpieczenia społecznego i racjonalności."

jest też druga analiza w stylu prawnego bełkotu trochę korzystniejsza,
wnioski z niej płynące to brak wiedzy co to jest Służba Celna.
Wielu ludzi w polsce mysli że emerytury czy renty to płaci Poczta Polska.
Te sejmowe pierdulce dostają kase na konto ale skąd dostają to juz nie wiedzą .
jest tam popisane o kosztach społecznych emerytur że budzi jakieś niespójności z konstytucją no i ogólnie prawniczy bełkot niezrozumiały dla normalnego człowieka,śmiech mnie bierze ,
Jak w tym kawale ona nie wie jak to się nazywa ale wie jak to się robi.

analiza sejmowa

Wg niej nie jesteśmy służbą mundurową. To po co ustawodawca zaczyna się bawić w korpusy generalskie, oficerskie itd. Co z orzeczeniem SN w którym naszą służbę określono jako szczególnego zaufania publicznego? Jestem za pikietą pod Sejmem (może ona niestety zginąć wśród zgiełku związanego z eurowyborami) jak i za bardziej medialnymi akcjami (protest w firmach będących największymi płatnikami akcyzy) i granica. Przestańmy bić pianę na forum i gonić przysłowiwowgo króliczka.

Społeczeństwo ma mnie w dupie,także Premier ,SSC,Dyrektor IC oraz naczelnicy.Dlaczego więc czuję się jak gówno?

Społeczeństwo ma mnie w dupie,także Premier ,SSC,Dyrektor IC oraz naczelnicy.Dlaczego więc czuję się jak gówno?

Wpierw odpowiadasz, potem zadajesz pytanie. Co ma oznaczać ta forma?
Jeśli sam znasz swoją wartość, to zaszkodzić Ci może jedynie opinia Pana Boga, a i to wątpliwe!
Wbrew pozorom nasz kraj nie jest jednym, wielkim szambem, choć ludzie chorzy na "posiadanie władzy", w większości zakompleksione kurduple i konusy, starają się wszystkimi siłami takim go uczynić! Trzeba poznawać swoją wartość, a potem ... trzymać się !!!

Back
Do góry