K
KMICIC
Gość
Czy ja naprawdę dobrze przeczytałem, że podkomisarz i wyżej obligatoryjnie zostaną przeniesieni do korpusu oficerskiego??????To chyba nie może być prawda!!!!!!Może ktoś ma dokładne informacje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Kiedyś też były takie historie!.Kto miał plecy w KW,KP PZPR to był od razu dawany na dyr-ra, nacz. kier. uc.Taczka przywoziła bez problemów.PóżniejCzy ja naprawdę dobrze przeczytałem, że podkomisarz i wyżej obligatoryjnie zostaną przeniesieni do korpusu oficerskiego??????To chyba nie może być prawda!!!!!!Może ktoś ma dokładne informacje?
Kiedyś też były takie historie!.Kto miał plecy w KW,KP PZPR to był od razu dawany na dyr-ra, nacz. kier. uc.Taczka przywoziła bez problemów.Póżniej
okazywało się ,ze delikwent nie potrafił zaplombowac samochodu-było to za bardzo skomplikowane dla goscia.
Nie logiczne- obecnie aspirantem może zostać tylko kierownik oddziału (młodszym aspirantem - kierownik zmiany ale może się mylę)Jeśli ktoś porówna nowe i obecne stopnie, to zauważy, że nowych jest więcej. Nie można też sugerować sie nazwami stopni. Obecni komisarze będą prawdopodobnie po nowemu inspektorami, a korpus oficerów będzie sie zaczynał prawdopodobnie od obecnych aspirantów, co jest nawet logiczne, bo przecież w Straży Granicznej (do której nasz szef lubi nas porównywać), oficerowie pracują nawet na stanowiskach kontrolerskich.