Czy nastąpi dobra zmiana na stanowisku Szefa Służby Celnej?

celnicy109-15Pan Prezes J.Kaczyński-rekomendacja.pdf - nic dodać, nic ująć! Ciekawe, ciekawe jaki będzie odzew. W końcu nowym SSC zostałby ktoś, kto wie o czym mówi. Jeżeli temat zostałby „podjęty” myślę, iż nasze szeregi momentalnie powiększyłyby się o 16-tu członków J

hahaha dobre....16 + zastępcy :D
A tak poważnie, to aż się boję o tym marzyć... Byłby to pierwszy SSC znający służbę. Zarówno jej dobre strony, jak i patologie

hahaha dobre....16 + zastępcy :D
A tak poważnie, to aż się boję o tym marzyć... Byłby to pierwszy SSC znający służbę. Zarówno jej dobre strony, jak i patologie

Dokładnie! Wszystkie patologie można by zacząć likwidować bez zbędnej starty czasu.
Dałbym wiele za taki obrót sprawy! Ludzie zapisujcie się do Sławka. Gdyby nas było 7-8 tys., to byłby faktyczny monolit. Wiem, że tak naprawdę szefostwo - DICe, NUCe, boją się jedynie Celników.PL, czytają to forum, często ze strachem. Nie chodzi o to, żeby się bali, ale żeby czuli, wiedzieli, że można ich krytykować, że jest "coś" z czym muszą się liczyć - swobodna wypowiedź tych dzięki którym to cło jeszcze jakoś funkcjonuje.
Sławek Szefem SC - już to samo hasło daje nadzieję!!!!

Byłby porządek, kolesie na aucie, korupcja w marginesie i to małym. Przede wszystkim kontakt bezpośredni, możliwość rozmowy. Ja napisałem ok. stu notatek na temat korupcji w Urzędzie Celnym w Przemyślu i nigdy nikt, mnie nie wezwał na żadną rozmowę, nie przesłuchała mnie kontrola wewnętrzna. Miałem tylko jedną rozmowę z byłym naczelnikiem Gruszeckim, powiedział tak cyt. jak się nie uspokoisz, to kadra kierownicza cię zniszczy.

panie kaczyński, to nawiązanie do słów po ogłoszeniu wyników wyborów

stanowisko w randze wiceministra. myślę, że powinni się dobrze zastanowić, zanim podejmą decyzję. co do inicjatywy. skoro została podjęta, to poparcie polityczne jest.

znakomity symbol zerwania z przeszłością. jeśli mamy iść do przodu. nie tylko w wymiarze formacji. żeby nie zgubić najważniejszego, na razie wystarczy.

Podejrzewam, że Sławek miałby poparcie ok 70-80% załogi ! To ewenement w historii służb i tego się boję. Klasa polityczna (jakiegokolwiek by nie była wyznania) nie dopuści do żłoba kogoś z dołów... a szkoda, bo Kolega ma PEŁNE KOMPETENCJE na stanowisko SSC ! TRZYMAĆ KCIUKI! CUDA ZDARZAJĄ SIĘ :D ... rzadko ale zdarzają... :D

jeśli celem sanacja, a nie tylko władza, to tylko i wyłącznie taka nominacja jest gwarantem powodzenia. innego albo kupią, albo otumanią relatywizmem.

znam kolegów -fszy którzy jak tylko otrzymali posady Kierowników Zmian itd strzeliła im szajba. Ciekawe z naszym przewodniczącym nie było by tak samo.

stanowisko szefa służby celnej to nie łup wojenny, jak to było dotychczas. kolega sławek byłby gwarantem spokojnego rozliczenia głównego kuchty i kuchcików pomagierów. a to wręcz frapująca perspektywa. mówię oczywiście też o zmianie sposobu obsadzania stanowisk np. w różnego rodzaju administracjach. to znaczy zerwania z kluczem wyborczym i w konsekwencji hasłem "nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera".

znam kolegów -fszy którzy jak tylko otrzymali posady Kierowników Zmian itd strzeliła im szajba. Ciekawe z naszym przewodniczącym nie było by tak samo.
Cóż- niewątpliwie rola głównego cenzora poczynań SSC jest nie do przecenienia. Jednakże sama "rekomendacja" jest nierealna i szkoda, że autor(ka) tego nie dostrzega. Nie można jednocześnie reprezentować pracowników i pracodawcy. To się po prostu nie może udać. Właśnie to-wydaje się- przyświecało założycielom Związku, którzy nawet do statutu związku wpisali zakaz łączenia funkcji w związku ze stanowiskom kierowniczym.
§8 ust.14. Statutu: Nie można łączyć funkcji w organach Związku, z wyjątkiem Komisji Rewizyjnych, zestanowiskiem kierowniczym w rozumieniu ustawy o Służbie Celnej. W przypadku powołaniaosoby funkcyjnej w Związku na stanowisko kierownicze, jej mandat wygasa w dniuwręczenia aktu mianowania na to stanowisko .

Poza tym, po dzisiejszej nominacji na MF, o jakiej SC mówimy?

Niewiele piszę na naszym forum,ale ta perspektywa mnie obudziła.Byłby to naprawdę trafny wybór.Może wreszcie skończyły by się durne statystyki,kretyńskie wskażniki,debilne polecenia,niedziałające systemy,aktualizacje wgrywane w środku dnia-zamiast w nocy z soboty na niedzielę.Miejmy nadzieję,że pogoni te ssczury.

A mi się wydaje, że po dzisiejszej nominacji może być pozamiatane, bo ministrem został zwolennik KAS, a szczytem by było gdyby mianował Sławka na jakieś eksponowane stanowisko i .... no właśnie i co... bardzo by im to ułatwiło zdławienie wszelkiego oporu, ciekawe kto wtedy koordynował by jakiekolwiek działania. Póki co nie ma się czym podniecać, a z tej rekomendacji więcej kłopotu może być niż pożytku.

A mi się wydaje, że po dzisiejszej nominacji może być pozamiatane, bo ministrem został zwolennik KAS, a szczytem by było gdyby mianował Sławka na jakieś eksponowane stanowisko i .... no właśnie i co... bardzo by im to ułatwiło zdławienie wszelkiego oporu, ciekawe kto wtedy koordynował by jakiekolwiek działania. Póki co nie ma się czym podniecać, a z tej rekomendacji więcej kłopotu może być niż pożytku.
Już było kiedyś w naszej najnowszej celnej historii takie stanowisko: LIKWIDATOR GUC, czego nikomu nie życzę-ale skojarzenia same sie nasuwają :(

atos, portos, aramis i d’artagnan jak niektórzy twierdzą czwartej rzeczypospolitej. bardziej swojsko krwawy antek, mściwy zbyszek, fanatyczny mariusz no i on, podstępny jarek. wszyscy przeciwko korporacyjnemu jackowi i jemu podobnym.

choć mają wyjście. jakie? powiedzieć całą prawdę. tylko czy to zda się na coś? czy ich po tym wypuszczą?

cztery najbliższe lata. przecież to będzie rzeź. tylko niestety nie napiszę, że (nie)winiątek.

Popieram p. Sławka na stanowisko SSC

Pozwoliłem sobie napisać maila z pozytywną rekomendacją p. Sławka na stanowisko SSC do biura Prawa i Sprawiedliwości. Mam nadzieję, że nie jest za późno.

Czy inne związki reprezentujące funkcjonariuszy przyłączyły się wyrażając swoje poparcie ? Nie śledzę tematu w mediach, więc mogło mi coś umknąć.

Back
Do góry