Czy mandat karny jest okolicznością dyskwfalifikacyjną ???

Alicja

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam,

Jestem nowy na forum i prawdopodomnie nie zagrzeję długo na nim miejsca. Niemniej jednak pragnę serdecznie pozdrowić wszystkich pracowników SC oraz SG i wyrazić szczere uznanie dla ich ciężkego kawałka chleba.

Mam do was specjaliści pytanie jak w temacie. Mianowicie zostałem ukarany mandatem karnym( 2 lata temu ), ponieważ w moim samochodzie został stwierdzony przemyt 750 paczek papierosów ( 75 kartonów)bez polskiej akcyzy. Pominąwszy okoliczności otrzymania mandatu (pasażer bez mojej wiedzy schował paierosy w samochodzie) - mandata to mandat. Czy zatem ten fakt dyskwalifikuje mnie jako kandydata do SC ew. SG. I czy taki mandat ulega zatarciu po jakims czasie ?

Proszę o odpowiedź

Żadna dyskwalifikacja. To raczej, w dzisiejszym podejściu do sposobu / czasu przekraczania granicy zewnętrznej UE, Twój osobisty bonus ... :-)

Witam,

Jestem nowy na forum i prawdopodomnie nie zagrzeję długo na nim miejsca. Niemniej jednak pragnę serdecznie pozdrowić wszystkich pracowników SC oraz SG i wyrazić szczere uznanie dla ich ciężkego kawałka chleba.

Mam do was specjaliści pytanie jak w temacie. Mianowicie zostałem ukarany mandatem karnym( 2 lata temu ), ponieważ w moim samochodzie został stwierdzony przemyt 750 paczek papierosów ( 75 kartonów)bez polskiej akcyzy. Pominąwszy okoliczności otrzymania mandatu (pasażer bez mojej wiedzy schował paierosy w samochodzie) - mandata to mandat. Czy zatem ten fakt dyskwalifikuje mnie jako kandydata do SC ew. SG. I czy taki mandat ulega zatarciu po jakims czasie ?

Proszę o odpowiedź

Oficjalnie to nie ma tego w przepisach ale wiem, że wszyscy karani mandatem za przemyt lub paserstwo są odrzucani

W IC Przemyśl wiele osób z ostatnich naborów może pochwalić się takimi mandatami, w owym czasie byli znani osobiście pracującym celnym jako turyści - przemytnicy, a teraz są nawet w przeciągu krótkiego czasu na stanowiskach kierowniczych w SC, w końcu gdzieś jako turyści nabyli tej praktyki z którą teraz ponoć walczą, ale punkt widzenia zmienia się w zależności od miejsca siedzenia.

Back
Do góry