Czy ktoś wie gdzie się podział graniczny

celgos

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
1
Bo jakoś tak na koncie go nie widziałem w tym miesiącu

Umarł śmiercią naturalną....
A tak naprawdę, to pewnie zaczęły w finansach ułamki wychodzić, jak zaczęli rozliczać godzinowo w stosunku do normy miesięcznej.
Aż muszę z czystej ciekawości zobaczyć, czy dodatek graniczny zależy tylko od miejsca pracy (granica/WZP/odprawy), czy jeszcze jest mowa o ilości "godzin kontrolnych" w rozporządzeniu...

EDIT : A ten "dodatek specjalny" na koncie to wyżywienie, czy jak ? Bo te pięćdziesiąt kilka złotych za cholere mi do niczego nie pasuje....

Ostatnia edycja:
A mi tak

EDIT : A ten "dodatek specjalny" na koncie to wyżywienie, czy jak ? Bo te pięćdziesiąt kilka złotych za cholere mi do niczego nie pasuje....

Raz w miesiącu starczy na małą ale dobrą flaszkę. Bo podzielić to na średnio 14 służb w miesiącu to chyba najeść się z tego nie można ( chyba że wstydu).

A drodzy koledzy, dodatek graniczny zaginął ponieważ mądra głowa(raczej pusty łeb) w Olsztynie wymyśliła iż czas spędzony na szkoleniach wewnętrznych nie wlicza się do czasu pracy.
Niedługo będą nam odliczać przerwy i czas spędzony tam gdzie król chodzi piechotą:D

Ostatnia edycja:
Na całe szczęscie

Dni tego bur..lu są już policzone, tylko jeszcze we wrześniu nasza szlachta się uwłaszczy.

Co tobie do tego

O prosze,i za was sie biora?:D

Jakby miało to jakikolwiek związek z tobą to wyjaśniłbym o co chodzi. A tymczasem masz chwilkę czasu do spekulacji, mała sugestia mają zamknąć wszystkich celników z warmińsko-mazurskiego.
P.S. Nie ciesz się zbyt mocno bo to taki niewinny żarcik.

Celgos, tak masz racje, mają zamknąć wszystkich. Musza tylko najpierw zrobic i rozstrzygnac przetarg na transportowanie nas autobusami do kicia. Potem zrobic kolejny na zakup kajdanek, a nastepnie na szkolenie kierowców tych autobusów, potem powołac komisję do zbadania prawidłowości wszystkich tych przetargow, a w miedzyczasie zobaczyc czy aby dodatki za bycie kierowca autobusu byly wyplacone zgodnie z prawem......także jeszcze troche się zejdzie ;)

Celgos napisał:
"P.S. Nie ciesz się zbyt mocno bo to taki niewinny żarcik."

"Nie mów chop póki nie przeskoczysz"- powiem krótko w OC B. był taki zollek co głośno i dobitnie dawał do zrozumienia że on by szybko skończył z turystyką, popytaj o C.;););)

Tyle sobie że pogadasz

Celgos napisał:
"P.S. Nie ciesz się zbyt mocno bo to taki niewinny żarcik."

"Nie mów chop póki nie przeskoczysz"- powiem krótko w OC B. był taki zollek co głośno i dobitnie dawał do zrozumienia że on by szybko skończył z turystyką, popytaj o C.;););)

Jak tam wasze medialne afery, jakoś nie słyszałem, chyba że mają siłę bąka tajniaka. Obiecujesz, obiecujesz i przerażenia w celniczych oczach nie widzę. Spisuj swoje historyjki na temat OC B. jak to nazywasz może powstanie z tego jakiś film, hmmmmmmm może jednak będzie to jakaś bajka. Pozdrowienia dla wszystkich celnikożerców obyście od tego sraczki nie dostali.

I jeszcze jedno

Nie wiem jaki związek ma ten celnik z bezled ze mną chyba tylko że jest czy był celnikiem tego nie wiem a nawet więcej nie interesuje mnie to wcale. Jeżeli znasz jakiś inny związek to go podaj tu na forum i leć z tym do najbliższej miejscowo prokuratury, od razu mówię ci że nie będzie to dla ciebie przyjemne. Wyczerpię wszystkie możliwości prawne aby umilić ci życie, a myślę że dzieci z domu dziecka z radością przyjmą odszkodowanie które zapłacisz. Zastanawiam się kiedy dotrze do ciebie że nie wszyscy celnicy żyją w strachu i sztywnieją gdy ktoś mówi o aresztowaniach.

Nie wiem jaki związek ma ten celnik z bezled ze mną chyba tylko że jest czy był celnikiem tego nie wiem a nawet więcej nie interesuje mnie to wcale. Jeżeli znasz jakiś inny związek to go podaj tu na forum i leć z tym do najbliższej miejscowo prokuratury, od razu mówię ci że nie będzie to dla ciebie przyjemne. Wyczerpię wszystkie możliwości prawne aby umilić ci życie, a myślę że dzieci z domu dziecka z radością przyjmą odszkodowanie które zapłacisz. Zastanawiam się kiedy dotrze do ciebie że nie wszyscy celnicy żyją w strachu i sztywnieją gdy ktoś mówi o aresztowaniach.
Osobiście żaden to tylko sugestia do postu nr.7.Dlatego bo sam bym chciał aby 100% FC było kryształowych jednak tu i uwdzie życie to weryfikuje(zawsze w stadzie znajdzie jakaś się czarna owca).A czy coś mają na sumieniu czy nie to od tego są sądy.Sam napewno czytasz posty związane z południową-wschodnią RP, i czy nie masz wrażenia ze cęka za mocno opada:(:(

Jakby miało to jakikolwiek związek z tobą to wyjaśniłbym o co chodzi. A tymczasem masz chwilkę czasu do spekulacji, mała sugestia mają zamknąć wszystkich celników z warmińsko-mazurskiego.
P.S. Nie ciesz się zbyt mocno bo to taki niewinny żarcik.

a ja bym polmizowała .... tylko zbyt mało dowodów, dobrze się skryliście ale to nic....

Back
Do góry