Człowiek sumienia

G

Guest

Gość
pan – no i co lolek, mało ci dałem na kampanię wyborczą?
wójt – nie! Zostało jeszcze!
pan – to co ty lolek robisz za te pieniądze, że dalej mi celniki żyć nie dają?
wójt – robię co mogę! Nie daję im podwyżek, żebyś mógł ich kupić, a nawet wprowadziłem prawo, że jedno twoje słowo i już nie pracują!
pan – to na nich za mało!
pleban – bo to są „ludzie sumienia”! Tylko „człowiek sumienia” zaczyna strajk od dołu a nie na rozkaz przywódcy. Prawdziwe z nich „Orlęta”!

Celnik Św. Mateusz to chyba nie dorobił się na łapówkach, bo nie wystrczyłoby mu majątku aby krzywdy czterokrotnie wynagrodzić. :idea: To dlaczego wtedy też nas nienawidzili?;) Ale za to Bóg z nami!

teraz nowe czasy i w scenie brak jest jeszcze skryby.
A może i racja, że go nie ma, bo co o nim pisać, że dostaje najwięcej od pana?

Wójt ma nam dowalić a nie pomóc!!!! Nie zapominajcie o tym. Zobaczmy co zrobi. Teraz jego ruch. Cierpliwość sie opłaci. Nie sprzedajcie zbyt szybko swojej skóry.

Pamiętacie jak ciągle mieszali z kontrolami po zwolnieniu towaru. Co udało sie zorganizować i nauczyć to robili nowe zmiany.

Widzieliście ile na innych postach wpisów zniechęcających do protestu? Wydaje mi sie że takie zniechęcenia jak na celników tozdecydowanie za wcześnię. Chyba, że są to wpisy z MF lub SG :D

Wygląda na to, że jeszcze nie wyszli a juz chcą wracać. A ja myslałem że chodzi nam o GODNOŚĆ a nie o publiczne pokazanie się z najgorszej strony

Back
Do góry