Czas zacząć działać!!!

The EyE

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Jeden dzień na żądanie w całym kraju!!! musimy po raz kolejny zwrócić na siebie uwagę rządzących… tylko trzeba wszystko dobrze zorganizować… ale tym razem bądźmy przygotowani do wskazania jasnych żądań… po pierwsze emerytury (kiedy będzie lepszy moment jeśli nie teraz kiedy trwają prace w MSWiA!!!), po drugie wartościowanie… po trzecie rezygnacja z likwidacji izb w Opolu ,Rzepinie, Toruniu i Kielcach… po czwarte podwyżki… jest tyle spraw, które rząd próbuje załatwić nie po naszej myśli- więc teraz jest najlepszy moment, żeby o sobie przypomnieć… należałoby ustalić konkretną datę w lutym, myślę że najlepszy byłby któryś czwartek lub piątek (bo w poniedziałek może takie coś się nie udać- ludzie przez weekend mają ograniczony kontakt ze sobą). Sławek mógłby przygotować konkretne żądania i datę akcji i jako Związek Zawodowy wcześniej rozesłać tak przygotowane pismo do każdego funkcjonariusza z pytaniem czy popiera taką akcję oraz prośbą o odpowiedź na pytanie czy chce przyłączyć się do walki o to co jest nam należne??? w ten sposób można sprawdzić jak dużo maili powróci z odpowiedzią twierdzącą… najwięcej zapewne z izb, które są „przeznaczone do likwidacji”, po za tym wystarczy spojrzeć ilu funkcjonariuszy dosłownie „wydymano” przy mianowaniu na stopień na podst. art. 223 ustawy o S.C… Nie siedźmy bezczynnie!!!

ZABAWĘ CZAS ZACZĄĆ :p

JESTEM ZA !!! KoNTAKTUJMY SIe z PRZEDSTAWICIELAMI zzWIĄZKÓW w kAŻDEJ z izb i WSPólNIE ustalamy działAnIA !!!!!!!!!!!!:confused:PANOWIE I PANIE, PLEMNIKI I JAJNIKI, PRZYDUPASY I WAZELINIARZE JAK NIE TERAZ TO JUŻ NIGDY. BO BYNAJMNIEJ KILKANAŚCIE LAT PO MODERNIZACJI ŻADEN RZĄD JUŻ NASZĄ SYTUACJĄ SIE NIE ZAJMIE!!!!!!!!!!!!!!!! DO DZIEŁA, TO JEST BYĆ ALBO NIE BYĆ DLA NAS, CO TERAZ WYWALCZYMY BĘDZIEMY MIĘLI NA DŁUGIE LATA!!!!!!:cool:

Do przedmówców

Widać że jest wola na upomnienie się o nasze sprawy. Urlopy na żądanie nie wchodzą w grę.
Sprawa skandalicznej formy mianowań w toku / odwołania /, wartościowanie w trakcie ....
Prawo jest po naszej stronie, tylko musimy jako SC być zwartą i silną strukturą.
Związek Siwego działa w sposób formalny i potrzebne jest wsparcie w postaci struktur związku na terenie całego kraju. Na pozostałe związki nie ma co liczyć.

aquirre - masz racje zakładamy koła w naszych komórkach, pełna solidarność musi być !!!!!!!:cool:

ZACZYNAMY OD PONIEDZIAŁKU

Action blue king and ..... ?

Zróbmy coś wreszcie razem. Teraz, już. Za albo przeciw. Wypiszmy się albo zapiszmy. Dalsza bezczynność to katastrofa.

Dzieńdobry ...

Zróbmy coś wreszcie razem. Teraz, już. Za albo przeciw. Wypiszmy się albo zapiszmy. Dalsza bezczynność to katastrofa.

ABSOLUTNIE JESTEM ZA ale ...
BARDZO PROSZĘ użytkowników forum od poniżej roku; przeczytajcie tematy pokrewne sprzed okresu tego roku.
To tylko po to, by nie popełniać kolejnych, takich samych błędów ...

dobry wieczór

jak widać czytanie rybko dość dalekie jest od działania :).
tak można bez końca. czy warto "zaczytać" naszych kolegów na amen.
przeczytanie forum Celnicy.pl to nie jest proste wyzwanie.

dajcie spokój, czas na "gęste ruchy", w tzw. międzyczasie pogadamy o doświadczeniach z przeszłości.
teraz rzecz w tym by było z kim zawalczyć.

Ex zoll

nie jestem juz w firmie, ale zyczę Wam wszystkiego najlepszego a najwazniejsze to abyście mniej gadali i nawoływali sie nawzajem do ruszenia tyłków tylko w koncu te " zawszone dupska" podniesli i zaczeli działać:)

jak pracowałem w cle byłem w zwiazku Siwego, byłem na czerwcowej pikiecie i wiem ze osiagnięcie czegokolwiek nie jest łatwe ale do cholery zróbcie cos w koncu sami dla siebie i nie ogladajcie sie na innych:mad:

natomiast jeśli ktoś sie łudzi ze zrobicie tym na górze powtórke z rozrywki, to sie nie łudzcie , góra jest na to przygotowana w mojej byłej izbie było mnóstwo chłopa gotowych was zastapic za jakies smieszne dodatki do pensji:(

pozdrawiam Was i życzę sukcesów

no i co da te pisanie ?
czy nie możemy się zjednoczyć i wziąć jeden dzień na żądanie?
w kupie siła!!!!!:)

jaki urlop na żadanie?

czytac panowie czytać... przeciez jesli to zagrozi funkcjonowaniu jednostki nie dostaniecie urlopów na żadanie...

Nie ma sytuacji bez wyjścia, możemy jeszcze oddać krew -przysługuje dzień wolny od pracy i wolne z tytułu opieki nad dzieckiem do lat 14 - dwa dni ,mogą korzystać także ojcowie .

krew,pot i łzy

wyjście jest zawsze, trzeba w codziennej służbie czytać przepisy nawet w oryginale np:
po- włosku :)

Możliwości "usprawiedliwionej" absencji w pracy jest wiele... jesli ktoś zechce przyłączyć się do protestu to w wyznaczonym dniu sposób znajdzie!!! a jesli nie to może "pracować po włosku"... Ważne jest to, żeby zwrócić na nas uwagę całego kraju i pokazać decydentom, że nie mogą z nami robić tego co im się żywine podoba!!! Pokażmy, że potrafimy zawalczyć o swoją godność!!!!!

...
... jesli ktoś zechce przyłączyć się do protestu ...
... Pokażmy, że potrafimy zawalczyć o swoją godność!!!!!

Ponownie proponuję poczytać podobne tematy sprzed roku i dwóch.
Może to i upierdliwe- jak ciekawie zaznaczył "aquirre"-

j...
... tak można bez końca. czy warto "zaczytać" naszych kolegów ...

ALE PO CO POPEŁNIAĆ PODOBNE BŁĘDY ?
CZY NIE LEPIEJ JEST UCZYĆ SIĘ NA CUDZYCH ???

p.s. Kibicuję "zapaleńcom", chociaż mój charakter jest bardziej "wyważony". Dlatego uważam, iż owo poczytanie nie zaszkodzi, a w obecnym czasie może pomóc ...

Back
Do góry