Coś knują znowu?

fix

Użytkownik
Punkty reakcji
19
Zastanawiające jest to,że wszyscy kierownicy oddziałów,naczelnicy i tzw lokomotywy ,intensywnie trenują odprawy w systemach. Szkoleni są także ludzie z tzw.grup szybkiego reagowania-pamiętni pomagacze za 1000pln podczas protestu 2008 r. Może to nadinterpretacja faktów, jednak może nie? Wygląda to bowiem na przygotowywanie się na protest lub do wprowadzenia jakiegoś pomysłu nie do przełknięcia dla celnych.Znając inwencję obecnego SSC można spodziewać się różnych pomysłów...

marionetki zmianowe jak popracują to im się nic nie stanie internet i kawki to chyba za mało obowiązków dla oficera SC

Zapewne Kolega ma rację w temacie "inwencji", chociaż powody mogą być naprawdę różne.
Ostatnio byłem świadkiem, gdy naczelnik, kierownik i "koordynator" jednego z nowych systemów zebrali się wokół dyspozytora; burzliwie dyskutując, ustalając i wydając (często sprzeczne) polecenia dotyczące tegoż systemu. W pewnym momencie było to dla mnie nawet zabawne.
Niestety, gdy przedsiębiorca (obsługiwany przeze mnie w innej sprawie, lecz przysłuchujący się im z zainteresowaniem- system jego też dotyczy) zadał mi żenujące pytanie: "Czy oni wiedzą o czym mówią?", przeszło mi całkowicie. Oczywiście pytanie to potraktowałem jako retoryczne ...

Spoko i tak zaliczą kaskę za wprowadzanie systemu .........a prosty młodszy specjalista ............no dopisać trzeba sobie samemu.......bo nawet młodszy ekspert tego nie zrozumie z 3 letnim stażem......

No to mamy wyjaśnienie wartościowania ..............potwierdza się fakt mianowania młodych wilczków by stłumić niezadowolenie-oni teraz motorem....Ale już ktoś wcześniej pisał ......zachwycą się kaską plus dodatki ........i zostaną z ręką w nocniku........bo realia pozostaną inne, a opowieści z 2008 o z wartościowaniu służby inne.

nawet nie śnijcie dwu trzyletni celnicy że ten rozdział-głupota zwana wartościowaniem według Kaplicy utrzyma się długo,takiej głupoty na taką skale nie ma w żadnej służbie póki co cieszcie się kasą bo nikt wam tego nie zabierze ale wszystko wróci do normy,młody 2-3 letni celnik dwa stanowiska dalej od 20-30 letniego no pewnie a jakże,polecam mowę hrabiego Ponimirskiego z Kariery Nikodema na zakończenie

Back
Do góry