Co zrobi Prezydent?

Status
Zamknięty.

dregan

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Z tego co sobie wyliczyłem do dnia dzisiejszego ma czas na podpisanie Ustawy o SC. Czy coś wiadomo w tym temacie?

podpisane 10.09.2009- informacja na Coryntii,wolna strona słuzby celnej i forum -na pierwszej stronie.Trzeba troszkę poczytać i wszystko jest jasne

Informacja o podpisaniu ustawy

Gdzie jest ta informacja? Na WSSC nic nie znalazłem a do Coryntii nie mam zbyt często dostępu (jak wielu z nas).
A swoja drogą to termin podpisania upływa chyba jutro, a nie dzisiaj.
A czas wejścia w życie zacznie biec od dnia opublikowania, a to nie musi się stać natychmiast po podpisaniu. Zresztą jeśli prezydent podpisał (czy też dopiero podpisze) to tydzień czy dwa zwłoki nie robią żadnej różnicy.

Rozporządzenie zmieniające rozporządzenie w sprawie stawek uposażenia zasadniczego w Służbie Celnej, wysokości oraz szczególnych zasad przyznawania i wypłacania dodatków do uposażenia zasadniczego – podpisane.

Wbrew opiniom i apelom central związkowych działających w Służbie Celnej, Minister Finansów, w porozumieniu z Ministrem Pracy i Polityki Społecznej, podpisał w dniu 10 września 2009 roku rozporządzenie zmieniające rozporządzenie w sprawie stawek uposażenia zasadniczego w Służbie Celnej, wysokości oraz szczególnych zasad przyznawania i wypłacania dodatków do uposażenia zasadniczego / znalezione: wolna strona słuzby celnej/

???

Rozporządzenie rozporządzeniem, a faktycznie nic na temat podpisania Ustawy nie widziałem. Termin faktycznie mija jutro dlatego moje pytanie brzmiało "podpisał czy nie?"

dox

zanim kogoś przywołasz do porządku - zastanów się nie raz, nie dwa, ale 77 razy - rozp to nie ustawa, prez ma podpisać ustawę

Co do rozporządzeń do nowej Ustawy to ściągnąłem ich już ponad 20. Są to jednak śmieci bez podpisu Prezydanta pod tą najważniejszą - USTAWĄ o SC

DZISIAJ LUB JUTRO MIJA TERMIN.

OSOBIŚCIE WATPIĘ, ABY USTAWA ZOSTAŁA ZAWETOWANA, ALE TRZEBA MIEć NADZIEJĘ DO KOŃCA, ŻE MODERNIZACJA I REFORMA SŁUŻBY PO WYSIŁKU FUNKCJONARIUSZY ZE STYCZNIA 08R. NIE BĘDZIE TAK WIELKĄ MISTYFIKACJĄ I PROWIZORKĄ.
MIMO, IŻ MINĘŁY TRZY TYGODNIE OD UCHWALENIA TEJ USTAWY, DO DZIŚ PRZECIERAM OCZY ZE ZDUMIENIA I NIE MOGĘ UWIERZYĆ W TO, ŻE CAŁY TRUD ŚRODOWISKA PRACOWNICZEGO ZE STYCZNIA 2008R., ABY ZWRÓCIĆ UWAGĘ DECYDENTÓW I OPINII PUBLICZNEJ NA PROBLEMY SŁUŻBY CELNEJ, ZOSTAŁ AŻ TAK ZMARNOWANY.

PONIŻEJ INFORMACJA Z KANCELARII PREZYDENTA.

"Szanowny Panie

Potwierdzamy wpływ Pana listów z dnia 2 września 2009 roku nadesłanych do Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Lecha Kaczyńskiego ... Z uwagą zapoznaliśmy się z opiniami i uwagami dotyczącymi ustawy o Służbie Celnej. Zapewniamy, że wpływająca do Kancelarii korespondencja jest wnikliwie analizowana, a zgłaszane wnioski, uwagi i postulaty są na bieżąco przekazywane – zgodnie z przyjętym trybem – Panu Prezydentowi oraz współpracującym z Nim ekspertom.
Jednocześnie chcielibyśmy podkreślić, że decydując o podpisaniu bądź zawetowaniu przedłożonej ustawy Pan Prezydent musi pogodzić różne, niekiedy przeciwstawne stanowiska i argumenty. Bierze wtedy pod uwagę zarówno opinie parlamentarzystów i legislatorów, którzy przygotowywali akt prawny, jak również uwagi oraz sugestie ekspertów i praktyków zajmujących się danym zagadnieniem."

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry