Co zamierzają robić związki działające w SC ?

astronom

Użytkownik
Punkty reakcji
1
Proszę Przewodniczących działających w SC związków zawodowych o skrótowe przedstawienie kierunków zamierzonego działania w wzwiązku z przyjęciem przez Sejm Ustawy o Służbie Celnej .

A może wniosek do Rzecznika Praw Obywatelskich, w celu skierowania ustawy o SC do TK?
Czy Związki, na podsatwie obecnych przepisów, mogą taki wniosek skierować do Rzecznika?

Jak wiecie, od spotkania z Min. Bonim, część ZZ i to już nie tylko Federacja, przyjęła postawę de facto akceptującą ustawę, przekazując tylko informacje do środowiska, że wciąż popierają nasze postulaty.
Uciekają przed podjęciem dyskusji na temat wdrożenia protestu, tudzież innych działań, odkładają je w czasie i nie podejmują merytorycznego dialogu, mimo iż otrzymali od nas wstępny harmonogram działań protestacyjnych.

Dlatego póki co, samodzielnie próbujemy coś zrobić.

Chcę napisać, że mamy przygotowane naprawdę mocne uderzenie na czas posiedzenia Komisji w Senacie w dniu 23.07., które może wpłynąć na proces legislacyjny.

ZWRACAM SIĘ WIĘC DO WAS Z APELEM, ABY WESPRZEĆ NASZE DZIAŁANIA I BYĆ PO PROSTU OBECNYM W SENACIE W DNIU 23.07.
Z oczywistych względów nie mogę napisać co to będzie, potrzebny jest jednak udział grupy funkcjonariuszy. TO bardzo ważne, każdy z Was może pomóc i mieć niemały udział w zatrzymaniu tej "reformy".
Więcej szczegółów mogę podać na maila. Proszę o kontakt osoby zainteresowane realnym działaniem i pomocą - slawomir.siwy@celnicy.pl

Ostatnia edycja:
top secret

lepiej nie podawaj tej strategi nawet na maila bo może Cię przecież o nią poprosić ktoś kto nie powinien jej znać , krótko mówiąc....tajemnica do końca skoro to takie dobre i mocne uderzenie...

Dziękuję Panu Sławomirowi za informację. Nasuwa się tylko jeden wniosek . Pozostałe związki zawodowe już załatwiły to co chciały i miały do załatwienia. Gratuluję wszystkim członkom tych związków i zyczę zdrowia.

Witam Panie Sławku-mamponad 20-letni staż ,3 dni WŻ i 2 dni opieki - w zeszłym roku sie przydały a teraz?

jeszcze 7 dni urlopu i do cywila, jakie szczęście że roztaję się z tym bagnem i zawiścią niby kolegów, miały być zmiany na górze ale pozostało bez zmian, nie ma rady na układy kierowniczych osób, lepiej odejść zawczasu niż być wyprowadzonym.

Back
Do góry