co z egzaminami zawodowymi ?

• Thread starter Thread starter celnik1978
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
C

celnik1978

Gość
siemanko, mam pytanko jestem w służbie przygotowawczej, jak wiecie są te egzaminy , mam pytanie zdałem język ale jaki sens ma zdawanie tych egzaminów celnych skoro cła już ma nie być tak na marginesie pracuję w SNP a nie na granicy czy w oddziale tak wiec mam do czynienia z akcyza a nie z jakimiś celnymi przepisami i kodeksami a więc czy ma to wiekszy sens czy to mnie nie ominie? pozdrówka

wiesz dobre pytanie mam ten sam problem
czy ty tez otrzymujesz to gigantyczne uposażenie 1700 brutto wraz z dodatkiem za stopień? długo jesteś w przygotowawczej?\pytam bo zastanawiam się nad tym ogromnym wynagrodzeniem hehe
pozdrawiam

Egzaminy

Cześć.
Słuchajcie, moim zdaniem powinniście zdawać egzamin, (no chyba, że planujecie odejść ze służby w najbliższym czasie). Ja też miałem podobne wątpliwości, ale jednak zdałem. Moim zdaniem przy tej całej reformie nie bardzo mf może olać służbę przygotowawczą w sc i będzie respektować zdane egzaminy. Powód jest prosty - jako młodzi funkcjusze, czy ewentualnie nawet cywile, jesteśmy tansi od kolegów/koleżanek z dłuższym stażem. A poza tym ktoś musi pracować, zwłaszcza przy szeroko rozumianej akcyzie - w końcu jest to niemała kasa dla budżetu. Więc nie ma co się martwić na zapas.
Pozdro dla wszystkich

Re: Egzaminy

dezerter napisał:
Cześć.
Słuchajcie, moim zdaniem powinniście zdawać egzamin, (no chyba, że planujecie odejść ze służby w najbliższym czasie). Ja też miałem podobne wątpliwości, ale jednak zdałem. Moim zdaniem przy tej całej reformie nie bardzo mf może olać służbę przygotowawczą w sc i będzie respektować zdane egzaminy. Powód jest prosty - jako młodzi funkcjusze, czy ewentualnie nawet cywile, jesteśmy tansi od kolegów/koleżanek z dłuższym stażem. A poza tym ktoś musi pracować, zwłaszcza przy szeroko rozumianej akcyzie - w końcu jest to niemała kasa dla budżetu. Więc nie ma co się martwić na zapas.
Pozdro dla wszystkich
A może jako kolega ze stażem powiesz cos o wynagrodzeniu?
czy moja pensja wzrośnie w najbliższym czasie?
jak było w twoim przypadku ? może wiesz po jakim czasie podnoszą i o jaką kwotę?
Prawda jest taka, że odpowiedzialność dużą, tłuczesz własne auto za śmieszną kilometrówkę, brud, smród i ciągle siedzisz na bombie.
Zapewne powiecie, że marudzę ale chyba powinno się nas za to porządnie wynagrodzić. opiekunka do dziecka w dużym mieście zarabia o 100 mniej ode mnie.
Mam nadzieje, że ktoś powie jak wygląda wzrost wynagrodzeń w Sznp
Pozdrawiam.

pensja i egzaminy

Czy Twoja pensja wzrośnie tego nie wiem, ale według mnie lepiej teraz zdać egzaminy kończące ZKC niż czekać na egzamin w Krajowej Szkole Adminstracji Skarbowej. Pamietaj kolego cło ma już ponad 2000 lat i trzyma się nieźle. :wink:

smylu

czy zdasz czy nie to i tak nie wiesz co dostaniesz. przykład Białej Podlaskiej gdzie wyrównanie dostali MKC i KC ale tylko Ci którzy byli zatrudnieni przed 1 stycznia 2004 a reszta jest gorsza. ale nie ma co narzekać boma być lepiej po stworzeniu KAS gdzie SzNP przejdzie bo to jest akcyza i obrót na dużą skale artykułami akcyzowymi. a co bedzie to czas pokaże. nie wiem jaką macie kilometrówkę bo ja np.mam 0,25 gr za kilometr i nawet na gaz mi nie starcza a co maja powiedzieć Ci co jeżdza i nic nie dostają. ech szkoda gadać

Back
Do góry