Co już możesz zrobić w swojej sprawie?

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
Załączamy wzór interpelacji:
http://zz.celnicy.pl/tekst-296.html

Skoro już tutaj zajrzałeś/aś, to zrób coś jeszcze w swojej sprawie i wyślij wzór interpelacji do Posła. Wiem, że nie trzeba Ciebie do tego namawiać.

Dla ułatwienia zamieszczam linki do Posłów Komisji SWiA oraz FP. Po kliknięciu na imię i nazwisko Posła wyświetli się jego profil a dalej adres biura i ew. mail/fax.
http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/skladkom6?OpenAgent&ASW
http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/skladkom6?OpenAgent&FPB
Maile do Posłów to Imię.Nazwisko@sejm.pl

Posłów ze swojego regionu warto odwiedzić w tej sprawie przed posiedzeniem. Przygotujmy naszych przedstawicieli na posiedzenie połączonych Komisji. Czym więcej interwencji tym lepiej.
Jeżeli chcesz przyjechać do Sejmu na posiedzenie Komisji w tej sprawie, daj tylko znać.

Ostatnia edycja:
???

:confused:Wysłałam te maile, ale niektóre nie doszły, a poczta wygenerowała maila zwrotnego z informacją, że wiadomości nie dostarczono.
Co jeszcze można zrobić?:confused:

W profilu każdego Posła jest też nr tel. i faxu oraz adres biura. Można wzór interpelacji wysłać również faxem lub listem i umówić się z Posłem na spotkanie. Wysyłając maile trzeba uważać na polskie znaki.

Warszawa, dnia 26 maja 2009r.

Oświadczenie
skierowane do Pana Jana Vincentego Rostowskiego – Ministra Finansów

Zwracam się z prośbą do Pana Ministra o poinformowanie mnie czy prawdą jest, że w 2009r. Służba Celna nie otrzyma środków na wzrost uposażeń do zaplanowanej w ustawie budżetowej wielokrotności kwoty bazowej na poziomie 2,5, co zapowiedział Szef Służby Celnej na posiedzeniu Podkomisji sejmowej ds. rozpatrzenia projektu ustawy o Służbie Celnej 20.05. br.
W ubiegłym roku Rząd RP przyjął uchwałę „ Plan modernizacji Służby Celnej na lata 2009 – 2012”, uchwała zakładała przeznaczenie dodatkowych środków na wzrost uposażeń i wynagrodzeń osobowych umożliwiając wzrost mnożnika dla funkcjonariuszy do wielokrotności kwoty bazowej w 2009r. wynoszącej 2,5, w 2010r. – 2,7, a w 2011r. wynoszącej 2,72.
Podniesienie uposażenia funkcjonariuszy Służby Celnej miało na celu osiągnięcie poziomu uposażeń funkcjonariuszy Straży Granicznej, których wielokrotność kwoty bazowej wyniosła w 2008r. 2,5.
Jaka jest podstawa wstrzymania realizacji uchwały modernizacyjnej oraz dalsze pogłębianie 10- letniej zaległości w polityce płacowej ?
Co stoi na przeszkodzie aby Minister Finansów ustalił w drodze rozporządzenia dodatki i ich wysokość na podstawie obecnej ustawy?
Wprowadzenie podwyżek w 2009r. dla pracowników Służby Celnej do poziomu 2,5 kwoty bazowej było publicznie zapowiedziane przez Premiera RP.
Służba Celna jest jedyna formacją mundurową, która nie została objęta w br. regulacją uposażeń i wzrostu płac.
Proszę Pana Ministra o zajęcie stanowiska.

Z poważaniem:
Norbert Krajczy

Powyżej oświadczenie Senatora PiS. Interpelacje w naszej sprawie składają i zadeklarowali złożenie w przyszłym tygodniu także Posłowie PSL. Spotykajcie się w tej sprawie z Posłami, także największej partii, bo tutaj jeszcze nie zostałem poinformowany o złożeniu interpelacji. Mam dopiero umówione spotkanie w poniedziałek z Posłem PO. Może coś z tego będzie - 18 lub 19 czerwca powinno odbyć się posiedzenie połączonych Komisji tylko w tej sprawie.
DZIAŁAJCIE PROSZĘ!!!

Ostatnia edycja:
Back
Do góry