ciagle zle o celnikach

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
e tam.. moglaby Pani na gronowo zajechac to by dopiero zobaczyla co to jest kontrola ;-)

e tam.. moglaby Pani na gronowo zajechac to by dopiero zobaczyla co to jest kontrola ;-)

fakt. ta odprawa przy gronowskiej, to pikuś.
a teraz z innej beczki. przecież nowoprzyjęci ludzie do służby celnej gronowo/grzechotki, to wizytówka Polski... czy wygląd zewnętrzny, elokwencja nie są brane pod uwagę przy przyjęciach? no takiego rzutu bezmózgów z twarzami podobnymi do niczego, to jeszcze nie widziałem. przecież to zwykłe mięso armatnie. no chyba, że właśnie o to chodziło przyjmującym. fakt. głupim łatwiej rządzić.
paka.

fakt. ta odprawa przy gronowskiej, to pikuś.
a teraz z innej beczki. przecież nowoprzyjęci ludzie do służby celnej gronowo/grzechotki, to wizytówka Polski... czy wygląd zewnętrzny, elokwencja nie są brane pod uwagę przy przyjęciach? no takiego rzutu bezmózgów z twarzami podobnymi do niczego, to jeszcze nie widziałem. przecież to zwykłe mięso armatnie. no chyba, że właśnie o to chodziło przyjmującym. fakt. głupim łatwiej rządzić.
paka.

100% prawdy,
takich bezmózgowców podobnych do Frankensztaina ubranych w mundur który powinien do czegoś zobowiązywać pełno teraz w SC, począwszy od kierownictwa a na pasie kończąc, nawet Kargule i Pawlaki mieli więcej godności i potrafili się w danej sytuacji zachować chociaż nie byli tak wykształceni jak Zolle.

celna riposta

tej kobiecie chyba coś się pomieszało!!! od kiedy to celnicy sprawdzają wymiary bagażu????? niech napisze ta Pani jak wyglądał, jaki miał kolor munduru, pewnie myli celnika z zupełnie kimś innym. a to już jest oszczerstwo... a bezmózgowce to wy przemytole, heh

...

Atakujcie ja wpisami.
Dla nich wszyscy to celnicy.
Nie ma sie co przejmowac.

tej kobiecie chyba coś się pomieszało!!! od kiedy to celnicy sprawdzają wymiary bagażu????? niech napisze ta Pani jak wyglądał, jaki miał kolor munduru, pewnie myli celnika z zupełnie kimś innym. a to już jest oszczerstwo... a bezmózgowce to wy przemytole, heh

'przemytole' to jest oszczerstwo ! jak mozesz nazywac NAS przemytnikmi.. wypraszam sobie, Ci nademna zapewne tez... :P pozatym Pani napewno zauwarzyla napis na mundurze sluzba celna. no bo chyba nie bylo tam napisane sex instuctor;)

Biedaku

Pako-śmieszny człowieczku, jedziesz jadem na to Gronowo od pierwszego postu. Ujawnij się a skrócimy twoje cierpienie. Plecaki, garbusy, bezmózgowcy. Kim ty jesteś- frustracie internetowy? Pewnie karta rowerowa to twoje osiagnięcie zyciowe. Bez odpowiedzi....

Pako-śmieszny człowieczku, jedziesz jadem na to Gronowo od pierwszego postu. Ujawnij się a skrócimy twoje cierpienie. Plecaki, garbusy, bezmózgowcy. Kim ty jesteś- frustracie internetowy? Pewnie karta rowerowa to twoje osiagnięcie zyciowe. Bez odpowiedzi....

U hu hu ujawnij sie? a co chcesz ze mna na solo wyskoczyc? ;-) tylko mundur zdejmij, bo to jest Twoja jedyna obrona, a latam paskiem b5 srebrnym, ale na gronowie go nie zobaczysz, bo juz od dawna mnie tam nie ma, a co do osiagniec ciekaw jestem czy Ty masz wieksze oprocz nakluwania igla siedzen w autach w celu wyszukania jednego papieroska ha ha :) i dla Ciebie synku to PAN jak mnie bedziesz kontrolowal to masz sie ladnie w pas uklonic bo taka Twoja praca, a tylko zrob inaczej to Cie "pozwe" bue he :)

pako - na pana trzeba mieć co najmniej pieniądze albo wygląd i pochodzenie...
Najlepiesz zrobisz jak pozwiesz swojego lekarza pierwszego kontaktu że do tej pory nie skierował cie na kompleksowe badania do psychiatryka

do zobaczyska na grzechotkach:)

Najlepiesz zrobisz jak pozwiesz swojego lekarza pierwszego kontaktu że do tej pory nie skierował cie na kompleksowe badania do psychiatryka

do zobaczyska na grzechotkach:)[/QUOTE

do zobaczyska, to powie Ci-Wam prokurator. to jedno jest pewne jak to, że nicolaus copernicus nie żyje. zakład?

do zobaczyska na grzechotkach:)

He he w takim razie jak mamy sie do Ciebie zwracac jak Ty nie masz niczego:) Niestety mam dla Ciebie smutna wiadomosc.. wiem, ze Cie to zmartwi, ale niestety mozemy tam sie nie spotkac... no chyba, ze masz dla mnie jakas konkretne propozycje he he w koncu nowe przejscie nowe mozliwosci co nie romek? tZN Tomek wal smialo podesle Ci kogos to z nim sobie pewne sprawy obgadasz, bo ja nie jestem zainteresowany i serio.. nie namawiaj mnie, bo sie nie zgodze:P

jasne że wchodzę w ten zakład:)

Teraz zaloguj się, żebym wiedział komu zaśmiać się w facjatę...

Pako, od wielu lat sam ustalam sobie menu, nie korzystam z rad dietetyka...

a najbardziej lubię podroby soute, konsumowane w rytm muzyki poważnej...

teraz pogłówkuj skąd mój nick i nie wysilaj się na romków czy tomków, stać cie chyba na parę impulsów na synapsach, przynajmniej tak twierdzisz

teraz pogłówkuj skąd mój nick i nie wysilaj się na romków czy tomków, stać cie chyba na parę impulsów na synapsach, przynajmniej tak twierdzisz

OMG.. cos Ty tutaj nawymyslal.. soute? to jakis kotlet? Twoja ksywka wziela sie od kotleta? :) nie no powiem Ci szczerze, ze mnie pozytywnie zaskoczyles.. he he ;-) swoja droga musisz miec jakies problemy skoro smigasz na jakiejs diecie oj.. mam nadzieje, ze efektu jojo nie ma..

po rozmowie z koleżankami, kolegami i znajomymi nie zdecydowałem się na podjęcie pracy w cle mimo zaproszenia z kadr. ludzie pracujący na tym jednym z niewielkich przejść mając dzień wolny nie ustają w poszukiwaniu nowej pracy, ci którzy nie mają jeszcze trzech lat modlą się żeby dotrwać i spieprzać jak najszybciej, natomiast ci z plecakami błagają swoich promotorów o przeniesienie. gdy zapytałem o atmosferę w pracy, socjal, dodatki i takie inne tam sprawy, to ujrzałem politowanie w oczach osób z którymi rozmawiałem. nie chcę służyć w takiej służbie. rozumiem w takim razie zachowanie celnika z okęcia. składam papiery do s.g. i policji.

ciekawe jak to się słucha!

Ciekawe, jak się słucha muzyki poważnej granej do kotleta?

co czeka służby podległe MF w 2010 roku

MF w 2010 r. nie planuje zwolnień w podległych urzędach
PAP - 08-12-2009 13:42
Resort finansów w 2010 roku nie zmniejszy zatrudnienia w podległych mu służbach - poinformowało Ministerstwo Finansów w odpowiedzi na interpelację poselską. Chodzi m.in. o służbę celną i pracowników skarbówki.
O ewentualne oszczędności w resorcie finansów, w tym cięcia zatrudnienia pytali posłowie PiS. Przypomnieli, że przyszłoroczny budżet przewiduje deficyt w wysokości 52,2 mld zł, a jego utrzymanie pod kontrolą będzie - według nich - wymagało dalszych ostrych cięć wydatków i odchudzenia administracji publicznej.

"W obecnej sytuacji - ograniczonych środków budżetowych z jednej strony oraz nakładania nowych zadań na jednostki, wynikających z przepisów prawnych, z drugiej strony - nie ma możliwości racjonalizacji zatrudnienia poprzez zmniejszenie liczby zatrudnionych" - poinformowała wiceminister finansów Elżbieta Suchocka-Roguska w odpowiedzi na interpelację.

Dodała, że aktualne limit zatrudnienia w służbach podległych MF jest wykorzystany na poziomie z 2008 r. i I półrocza 2009 r. "Ustalony ustawą limit zatrudnienia jest niemal w pełni wykorzystany. Na takim samym poziomie przewiduje się zatrudnienie w 2010 r." - czytamy w odpowiedzi resortu.

MF tłumaczy, że ze względu na spowolnienie gospodarcze na kierowników podległych jednostek nałożono obowiązek wdrożenia - zarówno w roku 2009 i 2010 - procedur oszczędnościowych. Określono obszary, w których możliwe jest zredukowanie wydatków. Są to m.in. wydatki związane z: najmem powierzchni, podróżami służbowymi, szkoleniami, zakupem energii, usług, licencji, akcesoriów komputerowych, paliwa czy usług ochroniarskich.

Resort finansów poinformował ponadto, że od 1 stycznia 2010 r. dyrektorzy generalni będą mogli gospodarować środkami na poziomie urzędu bez ograniczeń spowodowanych limitem etatów. Od ich decyzji będzie zależało czy chcą zatrudnić więcej osób za mniejsze wynagrodzenia, czy mniej pracowników, ale za większe wynagrodzenie. Stworzono w ten sposób warunki do elastycznego kształtowania wielkości i struktury zatrudnienia oraz poziomu wynagrodzeń, w pełni adekwatnego do realizowanych zadań, posiadanych przez członków korpusu służby cywilnej kwalifikacji oraz efektów pracy" - argumentuje ministerstwo.

Jak poinformował we wtorek PAP resort finansów, na koniec pierwszej połowy 2009 r. w służbach podległych ministerstwu pracowało w sumie ponad 67 tys. osób. Najliczniejszą grupę stanowią zatrudnieni w służbach skarbowych - ok. 44 tys. osób. W Służbie Celnej pracuje ok. 16 tys. osób, w kontroli skarbowej - ok. 5,3 tys., a w ministerstwie - ok. 2,3 tys.

http://www.wnp.pl/wiadomosci/mf-w-2...en-w-podleglych-urzedach,96081_1_0_0_0_1.html

Back
Do góry