Chorowity CZERWIEC w Służbie Celnej

zbuntowany

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
80
Nie ma na co czekać! Czas ucieka.... Trzeba przystąpić do działania. Na nic nie przydadzą się wylane na forum słowa, liczą się czyny. Nie patrząc na działalność związków zawodowych zaczynamy od 1 czerwca 2016 r. chorować! Każdy ma czas na znalezienie przyczyny choroby i przystępuje do działania. Tylko tak możemy coś zdziałać. DO ROBOTY !!!!

Nie ma na co czekać! Czas ucieka.... Trzeba przystąpić do działania. Na nic nie przydadzą się wylane na forum słowa, liczą się czyny. Nie patrząc na działalność związków zawodowych zaczynamy od 1 czerwca 2016 r. chorować! Każdy ma czas na znalezienie przyczyny choroby i przystępuje do działania. Tylko tak możemy coś zdziałać. DO ROBOTY !!!!

po weekendzie długim to nawet kacowe może być na początek :-)

Po takich wpisach na pewno będziemy traktowani poważnie... Składałeś ślubowanie ? Godność nasza nie polega na tym, by postępować jak dzieci, ale odpowiedzialnie i mądrze robić swoje. Na dzisiaj nie jest tak źle jak sądzisz. Niby różne działania związków, mogą dać więcej naszej sprawie niż myślisz. Nie dostarczaj argumentów by nas traktowano jak smarkaczy.

Po takich wpisach na pewno będziemy traktowani poważnie... Składałeś ślubowanie ? Godność nasza nie polega na tym, by postępować jak dzieci, ale odpowiedzialnie i mądrze robić swoje. Na dzisiaj nie jest tak źle jak sądzisz. Niby różne działania związków, mogą dać więcej naszej sprawie niż myślisz. Nie dostarczaj argumentów by nas traktowano jak smarkaczy.

pozwól, że przypomnę... był kiedyś taki minister jak Beck, znany pozostał m.in. z tzw. "mowy sejmowej", gdzie finisz brzmiał tak: "... Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor".
Dla mnie są to bardzo wartościowe słowa, ale..... od pewnego czasu nasuwają mi sie słowa z piosenki Kazika....

Tak! Żelazne prawo oligarchii
Kto władzę ma, najpierw o nią się martwi
Czasem rzecz łatwa, czasem rzecz trudna
Każdy chce jeszcze urwać większy kawał sukna
Ja, jeśli ukradnę, to idę do więzienia
Wy możecie nawet zabić, nic to nie zmienia
Nie czynicie tego własnymi rękami
Zastępują was oprawcy przez was naganiani.

Tak więc i ja składałem ślubowanie, ale po tym co robi ze mną Służba bliżej mi mi ślubowań składanych w ZHP, czy słów przysięgi składanej w MON....

Więc spójrz na to co sie dzieje w TV, konkretnie przywołam stanowisko pielęgniarek z dnia dzisiejszego - kawał świństwa, chodzi o dzieci, ale jest Akcja i szybko będzie na nią reakcja. A u nas będąc biernym co zyskasz?
Niech każdy się nad tym zastanowi, w "kupie" siła... póki jeszcze coś zyskać można.
A na marginesie.... specjaliści, praca w terenie... choroba nie wybiera.

Twierdzę, że ludzie pracujący w terenie są wyjątkowo narażeni na urazy kończyn i choroby zakaźne.

i w końcu mam odpowiedz na pytanie... po co mi książeczka do celów sanitarno - epidemiologicznych ;)

kolejni zamachowcy ... kto by pomyślał... u nas w Polsce ... prawdziwe bomby pod radiowozy... szok
ale rozdupić służbę która JAKO JEDYNA KONTROLUJE PRZEPŁYW TOWARÓW PRZEZ GRANICE chcą ... debile

Back
Do góry