Celownik w tvp 1 17.06

Poul

Użytkownik
Punkty reakcji
0
Rzecznik SC na temat pobić i gróźb wobec celników- "będziemy nadal przyglądać się statystykom":eek:

Ostatnia edycja:
tak w zasadzie to przez tych na górze to cala polska bawi się w statystykę. Zresztą po takim reportarzu to chyba bezpieczne zadanie,szkoda że nie oto tutaj biega.Tak na marginesie i tak wielki sukces to że emisja celownika na ten temat zostala wyemitowana o tej porze,przed teleekspresem.Widać że mają nas gdzieś - może to wszystkim uświadomi kim lub czym jesteśmy dla M-Fuuu.Ludzie czas przestać się bać , pikieta powinna wypalić.Albo wóz albo przewóz. Za dużo już cierpień i zmarnowanych ludzkich losów - za NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:

Rzecznik a nawet nie potrafi się wypowiedzieć sensownie. Skąd oni ich biorą???? Za taką kase braną w MFie n atakim stanowisku to chciaż pare lekcji dykcji bym sobie wziął jakbym juz nic niepotrafił rzeczowego powiedzieć. przyglądać to się można żonie w łózku hahha

Ha, ha

A może on ma taką żonę, której nie może się już przyglądać.:D
A tak poważnie, to ta pikieta musi wypalić bo rypią nas z dwóch stron i MF i PODRÓŻNI. Spotkajmy się 25.06 i tam na miejscu obgadamy resztę.:cool:

Lisicki nie powinien być rzecznikiem nawet wspólnoty mieszkaniowej w Berdyczowie Małym. Nic nie umie powiedzieć i rozsądnie wyjaśnić. A nie wierzę, że wycinają tylko jego zdania z kontekstu, bo jaki on ma mieć kontekst?
Inna sprawa, że dobrze się dzieje, że telewizja zauważyła problem zastraszania celników. To się wpisuje w nieprzemyślane projekty kolejnych ustaw o SC. Powinniśmy dostać odpowiednik uprawnień BSW, jak w Policji. To są także narzędzia do ochrony celnika ZANIM coś złego się wydarzy.
Bo efekty działań przestępców (statystycznie !) są generalnie dwojakie - albo celnik się ugnie i np odstąpi od kontroli, co gorsza weźmie w łapę (czyny karalne) albo zostanie pobity/zniszczą mienie/zastraszą rodzinę celnika.
Nikt nas nie chroni na co dzień. Informowanie policji po fakcie zdarzenia wyrządzającego szkodę to tylko pieprzenie - nic nie daje - nie wykryty sprawca, niskie zagrożenie społeczne - policja unika spraw nn. Czynności operacyjne, uprawnienia BSW, w tym antykorupcyjne oraz uprawienia do broni.
Przemytnicy straszą celników bo się ich nie boją - to jasne. Bo czyż straszą tag nagminnie funkcjonariuszy SG? Nie słyszałem...
Pozdrawiam kolegów ze ściany wschodniej.

Na celowniku

Widzialem i nie wierze w to co slyszalem zastepca sc i ludzie z mf tak sie wyglupili ze az mi ich szkoda mogli przynajmniej wymyslec jakas bajke na poczekaniu - a nie gadac jakies bzdety o korespondencjach i monitorowaniu sytuacji. Wstyd i chanba !!! Widocznie niektorzy nie maja wstydu za grosz, pomijjac fakt ze nawet sie nie umieja wyslowic! Z takimi ludzmi to ta sluzba dlugo nie pociagnie (moze i dobrze)!

Szkoda, że celownik nie zapytał nas o zdanie przed emisją, bo powiedzielibyśmy do kamery parę spraw wprost jak jest, np. to że jak poruszaliśmy ten temat z SSC to powiedział, że jak celnikom się nie podoba i nie wytrzymują na służbie i boją się to mogą zawsze znaleźć pracę w Biedronce.
Działania SSC w tej materii ograniczyły się do wysłania pisma do MSWiA i jak powiedział rzecznik do monitorowania statystyk.

żenada

szkoda, że reporter prowadzący nie ma podejścia Moniki Olejnik, ale wtedy z-ca SSC nie pojawiłby się przed kamerą.

1. monitorujemy
1242277937.gif

2. nastąpiła wymiana korespondencji
1242278157.gif

3. niższe statystyki-czyli jest lepiej!!! (uważają, że monitorowanie i wymiana korespondencji pomogła)
1243223096.gif

a jak w MF-ie dostają kopertę z tabletką, to wzywają odpowiednie służby, gdyż czują się zagrożeni:confused:

Ostatnia edycja:
W tvn24 po 15 była dziś długa relacja na temat prac komisji finansów i zadymy z naszymi podwyżkami a raczej ich braku. Niestety tak jak powiedział prowadzący za kamerą wszyscy mówią ze kasa na nasze podwyżki która jest zagwarantowana w budżecie przepadnie w lipcu w czasie zmian budżetu. :mad:
Ale z drugiej strony dawno nie widziałem w tvn24 tak długiej wstawki dotyczącej Nas. Warto ciągnąc ten temat w mediach.

Lisicki, ten frajer powinien dalej latać za Dornem on był przecież jego rzecznikiem, nie pamiętacie: Dorn Lisicki i Saba. Prostak jakich mało a do tego celników ma w d... Żenada.

Dziwię się, że jeszcze ktoś myśli że za niego załatwią się sprawy same, to przykre. nie było mnie na tym forum od strajku "czynnie" ale to pajacoawanie na zasadzie może by w radio albo w tv zaistnieć to już przekracza wszelkie możliwe granice przyzwoitości . Trzeba zrozumieć, że jesteśmy celnikami znienawidzonymi przez przedśiębiorców ale i przez elity rządzące, bo wiemy więcej niż przeciętny podatnik.Dlatego też ograniczenia w życiu publicznym i jeszcze jak by się dało to gęba na kłudkę. Powiem tyle albo rybki alba pipki, nie ma więcej moźliwości, rząd musi to zrozumieć że żyjemy w symbiozie.Koniec kropka

Dziwię się tym wszystim zastraszonym, a wiem, że tacy są- co zwolnią Was eh co za strata. Pewnie w perspetywie czasu okazało by się,że wam zrobil pzysługę. W życiu trzeba mieć swoje zdanie bo inaczej jest się jak śmieć. Dać się zmanipulować i upodlić takim karierowiczom , to przykre. Gośc nie ma zielongo pojęcia o prawdziwej pracy -a może ma jak mu wilokrotnie zmieniano stawkę celną na wyższą , to szlak go teraz trafia,że taki mizerota tak przedtem jak i teraz "na świeczniku"? 25 data ok.Tu musimy ruszyć .Sory za błędy ale jestem tak wkur...ny .Jak dla mnie to ostani dzwonek .

Analizując ostatnie wypowiedzi SSC i jego zastepcy dochodzę do wniosku, że panowie ci nie byliby w stanie zdać testu preselekcyjnego do służby celnej.

sprostowanie:

ŻENADA dotyczyła wypowiedzi rzecznika ssc i z-cy ssc

Zawsze podobały mi się wypowiedzi RZECZNIKA IC Olsztyn.
Czuć, że identyfikuje się ze służbą i zna wszystkie problemy szeregowych funkcjonariuszy i nie boi się mówić o trudnych sprawach.

Gdyby rzecznik i z-ca ssc mieli jaja to powiedzieliby PRAWDĘ tzn. że jest to PROBLEM, z którym nie mogą nic zrobić, bo NIE MA WOLI POLITYCZNEJ (co już kilka razy zostało powiedziane:D) do podjęcia działań i legislacyjnych i pomocowych przez służby podległe MSWiA.

Dlaczego?

Kto to blokuje?

Komu na tym zależy?

Kto na tym zarabia? (to jest główne pytanie)

do odpowiedzi na takie pytania powinni dochodzić dziennikarze śledczy

Do żelaznego szczura

Odzywa się ściana NE przykro mi czytać te posty pomimo że jestem
(awatar).Jednak proszę nie wrzucajcie wszystkich turystów do jednego worka.To tak jakby ktoś powiedział że wszycy FC to ł.... ale tak nie jest to i ja wiem. (zawsze znajdą się czarne owce na to nie ma lekarstwa) A z tego widać że jak będziecie liczyć na SSC to w zimę w kapciach chodzić będziecie. Jest tylko próba groźby karalnej od razu prorok czy na czy po służbie.
Dlatego proszę poczytać niektóre wątki w HydePark-u to nie są wyssane z palca opowieści tylko rzeczywistość.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry