cd absencja chorobowa

• Thread starter Thread starter harnaś
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
H

harnaś

Gość
Uważam pana cytat i wkładanie wszystkich chorujących do jednego wora za krzywdzący.Na razie Pan jest zdrowy i fajnie ale nie życze Panu nieszczęścia w chorobie.Taki sąd może tylko wydać demagog i osoba z układu politycznego.Chciałbym,że gdy Pana dopadnie choroba Minister Finansów również Pana tak samo potraktuje,a fajnie by było gdyby gorzej.Może wtedy Pana pogląd uległby zmianie.Znam takie osoby które chorują na raka i również sa dyskryminowane przez MF i Pana.Czas otrzeźwieć Panie ministrze i zejść na ziemię,bo Pan buja w obłokach jak cały Rząd i MF.

Rozróżniam powód absencji, który może być poważny albo taktyczny. Wiem, że są osoby poważnie chore i wiem że sa lawiranci, którzy wykorzystują przywilej 100 % płatnego chorobowego.

Ale absencja to nieobecnośc w pracy, a nagrody zgodnie z ustawa sa za szczególne osiągnięcia. Trudno będa nieobecnym osiągnąć coś szczegolnego, zwłaszcza, że innym wykonującym prace za nieobecnego nalezy się z tego tytułu coś więcej.
Ja te same kryteria stosuje do siebie. Nie oczekuję, że w przypadku choroby miałbym otrzymywac nagrodę. Za co?
jk

Back
Do góry