Budżet IV R.P.

jacek.opara

Super Moderator
Członek Załogi
Punkty reakcji
18
Miasto
ZZ Celnicy PL Gdynia
Ciekawe co na forumowicze, Świątynia Opatrzności Bożej dostanie 40 baniek z budżetu, czyli z naszej kasy, polecam artykuł:

http://wiadomosci.onet.pl/1472561,11,item.html

a celnicy dostana najwyżej hemoroidów.

Gwoli informacje, jest katolikiem, wierzącym, ale takie "rozdawanie" państwowych pieniędzy to skur....., przepraszam za niecenzuralny wyraz, ale inny mi sie na nasuwa.

..."Polska to dziwna kraj"...

Budżet

Szlag człowieka trafia jak się to czyta. 40 milionów w błoto... Ta świątynia pochłonęła już kilka razy tyle, a nadal nie widać końca jej budowy. A gdzie neutralność państwa? To poto ściągamy te należności? To po to Zyta chce oszczędności na nas robić?

Tutaj kolejny przykład jak nasze tanie państwo wydaje "zbierane" przez nas pieniądze.

[Gazeta wyborcza]
Kosztowny proces bezrobotnego ws. bateryjek (1 szt. 11,50 zł).
W tej sprawie odbyło się 11 rozpraw, wypowiadały się dwa zespoły biegłych, w tym rzeczoznawca majątkowy, był obrońca z urzędu, przeszukania w domu. Proces zakończył się po półtora roku osądzeniem bezrobotnego z Krakowa, który... próbował wynieść ze sklepu dwie bateryjki za kilkanaście złotych.
Koszt całego postępowania wyniósł blisko 2400 zł. Ale i tak udało się go ograniczyć. Bo jeden ze świadków przyleciał na rozprawę z Belfastu i zażądał zwrotu kilkudziesięciu funtów za bilet. Na szczęście okazało się, że państwo zwraca tylko koszty podróżny z miejsca, do którego wysłano wezwanie na rozprawę. W tym przypadku był nim Kraków.

TUTAJ cały artykuł

Na wp.pl jest sonda:
Przekazanie 40 mln z budżetu państwa, z funduszu ubezpieczeń na Świątynię Opatrzności:

Jest słuszne, Polska potrzebuje tej świątyni 8%

Jest słuszne, państwo ma prawo wspierać Kościół 6%

Jest niesłuszne, nie potrzeba kolejnej świątyni w Polsce 20%

Jest niesłuszne, te pieniądze powinny trafić do potrzebujących 63%

Nie mam zdania 3%

Głosowało ponad 40 tys internautów

Tak to jest w tym naszym państwie prawa i sprawiedliwości społecznej, w którym większość buduje sie na marginalnej mniejszości. Wola większości narodu (nie lubię przeklinać) ale q..wa to są kpiny. :oops:

Zorro- to sie robi nie nasze państwo ale ich folwark!!! Nie ukrywam nie jestem zwolennikiem kaczek pingwina i tego innego byle czego. Ale potrafię tez krytycznie na wszystko spojrzeć- krytycznie konstruktywnie. Poza teczkami to kakaowi bracia niczym innym sie nie zajmują! Rozumiem, ze nie sa zwolennikami grubej kreski- niestety sa przedstawicielami grubej przesady! Niestety w tym całym bajzlu kwestia SC to takie ziarenko na plazy!
Niestety działania pożal się Boże rządu są nakierowane na zdobycie jak najszerszego społecznego poparcia nie dbając o kraj. To sie kiedyś zemści ale co ich to- "Raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy". No to sie zrobi tak jak ich kolega premier (wice)- chlaśnie w pape na otrzeźwienie :-) Inaczej od koryta nie oderwiesz!!! :-)

Bo jestem optymistą i mam nadzieję, że obecne rządy się kiedyś skończą (w najgorszym wypadku na niecałe 3 lata) i zacznie być w tym kraju normalnie. Zaczniemy normalnie zarabiać i wszyscy zajmą się pracą i przestaną zajmować się pierdołami.

i ja mam taką nadzieję!!!

...od początku pracy w cle (drobne kilkanaście lat) - że będzie mądrzej, dostatniej itp...

Możesz mi napisać , jaki rząd wg Ciebie zagwarantuje nam wzrost dochodów. Z poprzednich postów wynika, że SLD. Żarty...
Otóz moi drodzy, moim skromnym zdaniem nie liczmy na polityków, ponieważ żadnej władzy nie jest na rękę, aby administracja była dobrze zorganizowana i wykształcona. Jesteśmy dla nich tylko maszynką do pobierania kasy. Wydaje mi się, ze nasze wynagrodzenia będą na odpowiednim poziomie za jakieś 30 lat, jak dogonimy resztę Europy.
Z drugiej strony, mówiąc szczerze, gdybyśmy w Służbie mądrze zarządzali kadrami i wydatkowali środki, to bez dodatkowych pieniędzy nasze pensje mogłyby być trochę wyższe. Wyobraźcie sobie Służbę Celną funkcjonującą na rynku podobnym do rynku szpitali publicznych. Panowie, bankructwo w ciągu kilku miesięcy...

Nie rozumiem, czemu popadamy w takie skrajnosci. Z jednej strony obecna trwająca ekipa, z drugiej strony only SLD. I tak z naroznika w naroznik.
A propos sprawnej administracji, troche prowokacyjnie, polecam ostatni blog Janusza Korwina Mikke`go. Nie ukrywam, wiele z tych poglądów są mi bliskie.
"Jeśli po opłaceniu wszystkich podatków i para-podatków uczciwemu płatnikowi pozostaje w kieszeni 17% pieniędzy - to jesteśmy pod okupacją wroga. I chyba wszyscy (poza zawziętymi zwolennikami LPR-, być może) w tym momencie muszą się zgodzić z tezą: Okupacja przez “własne (narodowo)” państwo nie musi być lepsza!"

http://korwinmikke.blogbank.pl/2007/01/22/okupacja/#comments

z cyklu - tanie państwo wg Braci

...wysłanie specjalnego samolotu po naszych szczypiornistów (nic do nich nie mam i cieszę się, że dali radę wbrew swoim sportowym władzom) - no ale przecież PIS stwierdzi za parę miesięcy, że ich wynik to też dzieło dzielnych władz IV RP.

O Świątyni Opatrzności - już nie będę się wypowiadał. Szanowni przedmówcy zrobili to wyżej 8)

Jeżeli nam, jak
tax.uniforme napisał:
pozostaje w kieszeni 17% pieniędzy - to jesteśmy pod okupacją wroga.
I właśnie dlatego trzeba zamanifestować swoje NIE wybierając się spontanicznie, w tym samym czasie na urlop "na żądanie".
Czy dano nam wybór?

PS.
Niestety z woli "ustawodawcy" w wolnym, demokratycznym kraju taka forma protestu nam pozostaje.

Back
Do góry