Blokada Dorohuska

kmkm1

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Właśnie ropoczęła się bkokada Dorohuska przez kierowców TIR-ów. W Świdrze trwają romowy na temat modernizacji SC! Zróbmy tak aby blokady pojawiły się na innych przejściach!!!!

kmkm1 a to nie jest kawał 1 kwietnia z tymi blokadami? Przecież celnicy by tego sami nie wymyslili, im jest dobrze tak jak jest, beda mieć wiekszą kasę i samo dobro, po co blokady ...to jest kawał ?

chyba to nie kawał na pasku podaja że kolejka w Dorohusku sięga 20 km kierowcy tirów protesuja ,....zbyt wolne odprawy

A może to nie wina polskich celników tylko granicznych służb ukraińskich? Nie wiem jak w Dorohusku ale w Hrebennem na 100%.

kogo winić?

kto jest winny korkom na granicy? Celnicy czy Ci co reformowali SC przed wejściem Polski do UE a konkretnie ludzie odpowiedzialni za infrastrukturę graniczną. Było wiadome, że zwiekszy się tranzyt (w samym tylko 2007 r. o ok 10%), z roku na rok wymiana handlowa jest coraz wieksza. Nietety ale przejść są małe i jest ich za mało. Co z tego, że "rzuci się" na granicę i 300 nowych celników skoro i tak nie odprawią więcej TIRów bo np: są tylko 2 wagi, tylko jedno urz. rentgenowskie, itp. Skoro infrastruktura jest niewydolna to nie da się jej udrożnić działaniami ad hoc. Dlaczego już w 2002 r. jak było wiadome nasze wejście do UE nie trwały wielkie prace na Wschodzie przy rozbudowie przejść granicznch (z prawdziwego zdarzenia).

Nie budowano na wschodzie, bo budowano na zachodzie-myślę,że nie trzeba wymieniać tych wszystkich "inwestycji"- wiedząc,że wchodzimy do UE i Schengen, ale tego nikt jakoś nie chce rozliczyć, ciekawe czemu???

Nie tylko na zachodzie ale i na południu, wezmy chociazby platforme w Zwardoniu, prace szly pelna para choc bylo juz wiadomo ze za chwile wchodzimy do Unii i nie bedzie tam nigdy zadnych odpraw celnych..... no i wybudowali obiekt za ciezkie miliardy z cala infrastruktura, po ktorej teraz hula wiatr, a zeby bylo smieszniej drogi do tego terminalu-widma dalej nie ma, ciekaw jestem gdzie jest NIK i ze nikt jeszcze nie beknal za taka niegospodarnosc ... i pewnie nie beknie ... a dzialo sie to za czasów mister Widzyka bodajże.

nie chodzi już o te piękne przejścia, które nie widziały celnego, ale o to, że na tych co funkcjonują nie ma komu pracować, a jeżeli jakoś załata się dziury na jednym to zaraz się przenosi ludzi w ramach wsparcia na drugie powodując na tym pierwszym zastój i tak w koło.....

Nie budowano na wschodzie, bo budowano na zachodzie-myślę,że nie trzeba wymieniać tych wszystkich "inwestycji"- wiedząc,że wchodzimy do UE i Schengen, ale tego nikt jakoś nie chce rozliczyć, ciekawe czemu???

bo ci mądrzy funkcjonariusze państwowi mieli przed sobą mapę obróconą do góry nogami , tak pozaznaczali i tak wyszło, ale kogo to teraz obchodzi, a np. nowy terminal w Suwałkach czy Zwardoniu itd. kogo teraz obsługuje, chyba myszy i szczury, stracone pieniądze i niepotrzebne inwestycje, warte zastanowienia i wyciągnięcia wniosków dyscyplinarnych czy prokuratorskich. A tak zapytam , gdzie byli w tym czasie dyrektorzy Izb Celnych którym podlegają przejścia na granicy wschodniej.

ale przeciez my nie o tym

Dorohusk stoi już od godz 16 na dobre ( nie wspomnę o tym że kierowcy od rana blokowali wyjazd z Polski kilkukrotnie) Czy przypominacie sobie styczeń tego roku? To taka sama sytuacja. Niezadowolenie kierowców stojących w kolejce na Dorohusku narastało "a dopiero póżniej celnicy rozpoczeli protest" to wszystko zaczeło się od kierowców TIRów. Może teraz ktoś przebudzi się gdy usłyszy dzwonek a nie salwę armatnią!!!

bo ci mądrzy funkcjonariusze państwowi mieli przed sobą mapę obróconą do góry nogami , tak pozaznaczali i tak wyszło, ale kogo to teraz obchodzi, a np. nowy terminal w Suwałkach czy Zwardoniu itd. kogo teraz obsługuje, chyba myszy i szczury, stracone pieniądze i niepotrzebne inwestycje, warte zastanowienia i wyciągnięcia wniosków dyscyplinarnych czy prokuratorskich. A tak zapytam , gdzie byli w tym czasie dyrektorzy Izb Celnych którym podlegają przejścia na granicy wschodniej.
Dyrektorzy byli na swoich miękkich posadkach- zawsze mogą przecież zwalić winę na zastępców, zastępcy na naczelników, naczelnicy na kierowników, kierownicy na nas. I tak, w którą stronę się nie obrócisz i tak z tyłu.:(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jeśli się tak pracuje na wschodnich granicach jak w Korczowej, to wcale się nie dziwię że są takie kolejki, - komentarz z " Kapica: TIR-ów na granicy będzie przybywać" , - http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080404/LUDZIEIOPINIE/73081589 - # kierowca TIRa, dzisiaj, 06:22Niedawno przekraczałem granicę na przejściu w Korczowej. Dokładnie o 18.20 przejechałem wagę wjeżdzając ze strony Ukrainy. Nie zostałem odprawiony, bo panowie inspektorzy już schodzili ze stanowiska. Ponieważ nowa zmiana zaczyna pracę o 19 pomyslałem skorzystam z baru i coś zjem. Dokładnie o 18.40 panowie inspektorzy już przebrani też zjawili się w barze. I czy to jest to właśnie usprawnianie pracy służb celnych a może w ramach podwyżki maja teraz w godzinach pracy fundowany poczęstunek? Następna zmiana rozpoczęła pracę o 19.40 . Pozdrawiam zapracowane służby celne. PS. i gdzie Wasza godność, poszanowanie, człowieczeństwo, czy nie przyszło Wam na myśl, że tak jak postępujecie i traktujecie podróżnych na granicach, tak władza postępuje z Wami, nie bądżcie narcyzami w koło Was też są ludzie.

badboy84- przyznaj sie ile fajek albo sprytu Ci na granicy zabrali :-) twoja mściwość jest na tyle duża, że o aspekty chorobowe zahacza! Czytelnicy tego forum mają głęboko Twoje docinki... mi wisi Twoja krytyka umieszczona w każdym poscie.
A to naprawdę słowo objawione- post na jakim portalu! Gratuluję intelektu :-) i bezkresnej wiary w internet i wszystko tam napisane!!!! Kierowca dodał troszke od siebie, ponaginał wskazówki i posta wysmolił...może przeładowany był..... a ty łykasz jak małpa kit!
A jak gdzieś będzie napisane że badboy84 podstawówki nie skończył bo leń śmierdzący jest z niego to też linkować wszędzie mam jako prawdę niepodważalną?
Chłopie upuśc trochę tej nienawiści bo się w kilka miesięcy zawiniesz.....to strasznie organizm wykańcza.

Back
Do góry