N
Nie zarejestrowany
Gość
Moi kochani celnicy, to forum jest dowodem naszego niezadowolenia, przygnębienia obecną sytuacją oraz całkowitą utratą zaufania do naszej władzy.Dlatego uważam, że jeżeli są wśród nas ludzie honoru, ludzie ambitni, którzy swoją służbę traktują w sposób poważny i wierzą w to co robią a przede wszystkim, są przekonani , że ten marazm w naszej formacji, spowodowany całkowitym upolitycznieniem naszej służby, dzięki czemu rządzą nami ludzie bez wiedzy, talentu i chęci poprawy rzeczywistej w naszych szeregach.Ich kierunek rządów to kontynuowanie interesów partii, która ich namaściła na stanowiska a przy okazji wykorzystywanie swojej pozycji do swoich szemranych interesów.Wierzę, że właśnie dlatego znajdą się ludzie, którzy od takiej władzy nie przyjmą awansu.Taka postawa oczywiście nie będzie zwrotem na naszej haniebnej drodze, ale chociaż tak pokażemy całej Polsce , że nie jesteśmy bezmyślnymi instrumentami w rękach upodlonej i skorumpowanej władzy.Przez kilkanaście lat nie miałem awansu, ale ci co ze mną służyli pamiętają, że tylko ja potrafiłem na zachodzie kierownikowi oddziału powiedzieć w oczy , że po takich kierownikach to wsiadam na konia a dyrektor nawet nie przychodził na moje stanowisko , bo mu raz powiedziałem, że nie chce mi się z nim gadać, skakałem do oczu każdemu przełożonemu, który próbował mnie lub moich kolegów wykorzystać do swoich interesów . Na wschodzie mam podobne osiągnięcia, które dla jednych są czystym chamstwem a dla drugich odwagą, jednak dla mnie takie zachowanie to wynik żalu, żalu o to, że nasza służba stała się bagnem, szambem które śmierdzi na całą Polskę, grupa ludzi taplająca się w układach, przekrętach i politycznych rozdaniach, rządzi nami jak stadem bydła przeznaczonego na rzeź dla CBŚ i ABW, A MY NA TO WSZYSTKO IM POZWALAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!