Awans - Wrzesień 2008

• Thread starter Thread starter marcus miller
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Marcusie, nie bądź taki do przodu, bo Ci z tyłu zabraknie! Gdybyś nie wiedział, to mamy LIPIEC, a o ile dobrze pamiętam, to awanse zawsze "się decydowały" dopiero na godziny przed! No chyba, że się wybierasz na dłuższy urlop, a jednocześnie liczysz na coś?!
Cóż, we Wrześniu może nie być kogo awansować ...

Marcusie, nie bądź taki do przodu, bo Ci z tyłu zabraknie! Gdybyś nie wiedział, to mamy LIPIEC, a o ile dobrze pamiętam, to awanse zawsze "się decydowały" dopiero na godziny przed! No chyba, że się wybierasz na dłuższy urlop, a jednocześnie liczysz na coś?!
Cóż, we Wrześniu może nie być kogo awansować ...

??? oj biedulinko...naczelnicy w niektórych urzędach już złożyli wnioski z awansami:) widać, że to jednak Ty jesteś do tyłu:) gratuluję:)

awanse IC Gdynia

To są awanse z list styczniowych-wtedy zablokowane.Sam nie dostałem tradycyjnie:mad: ale nie zgodzę się że same przygłupy je dostali-to już zawiść przemawia-pozytywne jednostki też dostały.Wiem bo znam.Zresztą o jakim awansie my tu mówimy 50 PLN brutto-PORAZKA NA MAXA:mad:

Nic

Dobrze, że w ustawa o Służbie Celnej przewiduje awans na stopniu co 5 lat. Takie 50 zł brutto co 5 lat (podkreślam) na pewno zmotywuje do dalszej wydajnej pracy każdego celnika.
Gratulacje, geniusze w MF-ie. Róbcie tak dalej, a za chwilę obudzicie się z ręką w nocniku.

do Jajacek

Sam jesteś przygłup skoro tak piszesz.To że jakiś MKC po 2 latach dostał gwiazdkę i zapierdziela na Bazie to znaczy że wazeliniarz i przygłup? Puknij się w głowę i weź do roboty to może też kiedyś dostaniesz...a we wrześniu ma być jeszcze większa grupa do awansu niż w lipcu.Tak powiedział JN.

Sam jesteś przygłup skoro tak piszesz.To że jakiś MKC po 2 latach dostał gwiazdkę i zapierdziela na Bazie to znaczy że wazeliniarz i przygłup? Puknij się w głowę i weź do roboty to może też kiedyś dostaniesz...a we wrześniu ma być jeszcze większa grupa do awansu niż w lipcu.Tak powiedział JN.

Uuuu, czyżbym trafił w czuły punkt ? Nie wrzucam do jednego wora wszystkich, którzy teraz awansowali. Opinia ta (że awansowali wazeliniarze i przygłupy) nie jest tylko moja, ale widać tylko ja mam odwagę powiedzieć to otwarcie. Dowcip polega na tym, że analizując tą nieszczęsną listę w większości takie stwierdzenia mi się nasuwają.

Jeżeli pozwolisz to zadam Ci małe pytanie:

Jak nazwiesz osobę, która nie odróżnia procedury uszlachetniania czynnego od procedury wywozu ? Mam na myśli funkcjonariusza celnego z przynajmniej 15 letnim stażem w służbie. No ale cóż, to tylko drobny szczególik i przecież nie powinien wpłynąć na awans, nieprawdaż ?

A skoro tak wierzysz w to co mówi JN to powodzenia.

"Nie widziałem listy ale z tego co słyszałem to dostali najwięksi wazeliniarze i przygłupy"-hmm jednak wrzuciłeś wszystkich do jednego worka.Co do tego z 15 letnim stażem-to ok.chodzi mi tylko o to że nie widziałeś listy a bardzo łatwo przyszło Ci wrzucić wszystkich do jednego worka.A musisz uważać na kogo mówisz przygłup...no chyba że w naturze masz obrażanie innych bezpodstawnie.A co do JN-ja mu nie wierzę-po prostu napisałem co usłyszałem i tyle.

Dave!
Czy TY jesteś mkc???
Za samą TĄ nieumiejętność u mnie masz awans! POWAŻNIE !!!
Niestety służbowo oczywiście nie jestem władny tego zrobić jako zwykły celniczyna, ale prywatnie nie musisz tego odrzucać.

awanse

najsmiesniejsze w tym wszystkim jest to ze awansuja nas na stopniach dajac 50 zl brutto natomiast nikt nie mowi o awansach na "widelkach " placowych bardziej dla nas odczuwlanych niz te "olchapy" za gwiazdki - rozpietosc tych widelek jest przeciez ogromna dla kazdego ze stanowsk ......a tak na marginesie - nie sadzilem ze we wschodniej izbie w ktorej pracuje obecnie jest taka tragedia jakch chodzi o przyznawanie awansow bylby przypadki ze ludzie czekaja na "gwiazde" 10-15 lat rekordzista 20 lat -- zrobiono z nas niestety zebrakow jako grupy zawodowej --- co do wrecznaycvh dyplomow natomiast sa niestety wydane na zbyt sliskim papierze nawet do tego by sie nimi podetrzec ( mniej wiecej taka wartosc dla mnie przedstwiaja) -- ktos ma podobne zdanie na ten temat?

Wygląda na to że mamy dwie grupy funkcjonariuszy:
1) młodzi i bez "plecaka" dostają gwiazdki i dyplomy
2) ci z plecakiem widocznie zasługują na podwyżki na uposażeniu

Cóż z racji że pracuję nie za długo pokornie przyjąłem gwiazdkę chociaż po tych 2 latach juz zauważyłem że jest "kilku" wysokiej klasy specjalistów co nic nie potrafią natomiast zarabiają całkiem całkiem...cóż tak było jest i zapewne będzie

Coś do tego worka

Jako kontroler celny z kilkunastoletnim stażem pracy i czterema gwiazdkami mogę co nieco powiedzieć na temat awansowania plecaków. Kierownik strategicznego wschodniego przejścia granicznego urodził się z napisem KIEROWNIK na czole. Jego sekcyjni to kumple z jego poboru albo rzygająca wazelina. Ale kariery błyskotliwe. A jakie premie co pół roku, oczywiście w wielkiej tajemnicy (poliszynela ). Smarkateria jeśli chodzi o staż, natomiast mniemanie o sobie dawno przerosło ich marne wzrosty ( zresztą charakterystyczne dla tej izby).
Marionetki w rękach naczelnika i różnych agencji.
Awanse gwiazdkowe głośno komentowane, ale marne finansowo, natomiast przeszeregowania - cicho jak w kościele.

Back
Do góry