APEL odnośnie emerytur

cat

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
2 627
Koleżanki i Koledzy
.
Mnie również, w pierwszej chwili, wzburzył projekt KAS, a to nie daje myśleć racjonalnie. "Nerwówka" może jednak jest niepotrzebna. Póki nie było spotkania z SSC (jutro), proponuję doczytać szczegóły Projektu, które mogą zawierać "głębsze treści". Dla przykładu: - w zapisie dotyczącym braku propozycji dalszej służby dla danej osoby, można wyrazić dorozumienie, iż automatycznie przechodzi ona na maksymalną emeryturę mundurową.

Może uznacie, że ześwirowałem do końca, lecz podobnie pozytywnie, ale również i negatywnie, można/trzeba interpretować inne zapisy projektu. Możliwości jest wiele, a dobrze by było odkryć ich wielość, by nasz przedstawiciel na jutrzejszym spotkaniu z SSC, nie został czymś zaskoczony. Do czasu spotkania z SSC dzielmy się tutaj spostrzeżeniami na temat zapisów projektu, powstrzymując od dyskusji, uwag i opinii nie związanych ściśle z ich interpretacją.

no nie - bo co z osobą, która nie dostanie propozycji, a nie ma 15 lat służby ale np.12 i 20 lat pracy?

wcześniej, zdaje się w 1999 i w 2011, propozycje musieli otrzymać wszyscy, teraz nie

no nie - bo co z osobą, która nie dostanie propozycji, a nie ma 15 lat służby ale np.12 i 20 lat pracy?

wcześniej, zdaje się w 1999 i w 2011, propozycje musieli otrzymać wszyscy, teraz nie

- Właśnie PRZEŁAMANIU takiej INTERPRETACJI, miał służyć niniejszy temat ...

Dlatego Ci krótko, retorycznym pytaniem odpowiem; czy zauważyłeś, by ktokolwiek zauważył odpowiedź na TO pytanie, zawartą w moim "przykładzie" ?!

Acha ... Czy nie widzisz też części odpowiedzi w Twoim, własnym pytaniu ?! "... propozycje musieli otrzymać wszyscy ..." - kto przemyślał powody i uznał przyczynę tej różnicy ?
Przepraszam - mędrkuję - ale to mój sposób na podejmowanie wyzwań formalnych, często skuteczny, więc chciałem się nim podzielić ...

Ostatnia edycja:
Back
Do góry