APEL DO P. SŁAWKA SIWEGO

• Thread starter Thread starter cywilny
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
C

cywilny

Gość
SZANOWNY PANIE!
TO, CO DZIEJE SIĘ W CHWILI OBECNEJ W IZBACH I URZĘDACH CELNYCH TO SKANDAL!
PRZEŁOŻENI ZAMIERZAJĄ WYCIĄGAĆ KONSEKWENCJE SŁUŻBOWE WOBEC FUNKCJONARIUSZY I PRACOWNIKÓW, KTÓRZY - KORZYSTAJĄC Z USTAWOWYCH UPRAWNIEŃ - WYKORZYSTYWALI LUB WYKORZYSTUJĄ PRZYSŁUGUJĄCE IM USTAWOWO PRAWO DO URLOPÓW NA ŻĄDANIE. JEDEN Z DYREKTORÓW (I.C. SZCZECIN) PORÓWNUJE PODLEGŁYCH MU PRACOWNIKÓW DO PSA, KTÓRY SZCZEKA NA SWOJEGO PANA, JEDEN Z NACZELNIKÓW (UC ZAMOŚĆ) NAZYWA W TELEWIZJI PROWADZONE W WARSZAWIE ROZMOWY "TARGOWICĄ" (CIEKAWE, CZY BYŁBY TEGO SAMEGO ZDANIA, GDYBY UDAŁO SIĘ ZWIĄZKOM ZAWODOWYM WYWALCZYĆ KORZYSTNE ROZWIĄZANIA).
TWORZYMY WSPÓLNĄ SŁUŻBĘ, NIEZALEŻNIE OD TEGO, CZY NOSIMY MUNDUR, CZY NIE. NIE POZWÓLMY SOBĄ POMIATAĆ!!!
PANIE SŁAWKU!
PRZEKAZUJĘ SERDECZNE POZDROWIENIA I WYRAZY UZNANIA WSZYSTKIM PRACOWNIKOM I FUNKCJONARIUSZOM, KTÓRZY WALCZĄ O TO, CO IM SIĘ SŁUSZNIE NALEŻY.
NIE DAJMY SIĘ! IDZIEMY RAZEM!!!

Boni mówił że chcieli rozmawiać o emeryturach
Nie dało się podpisać porozumienia pod warunkami dalszych rozmów?
Przecież to tylko bitwa.
Wojna się nie skończyła!

Sławek! czy masz już opracowane graficznie conajmniej deklaracje do nowego związku zawodowego, którego Ty już masz przewodniczącego na bank? Rozumiem, wyśpij się, ale jutro oczekujemy projektu. I mówię na poważnie! Dość tego!!! Od jutra tworzymy nowy związek!!!!

Anonymous napisał:
goś napisał:
NIE BĘDZIE NASTĘPNYCH ROZMÓW-JEŻELI KTOŚ MA GODNOŚĆ I HONOR TO NATYCHMIAST POWINIEN STAWIC SIĘ W SŁUŻBIE_BO ZA CHWILĘ NIE BĘDZIE MIAŁ GDZIE SIĘ STAWIC_80% LUDZI CHCE TEJ SŁŻBY DZIS BYŁA SZANSA BY JĄ ROZWIJAC A PRZEZ AMBICJE ZWIĄZKÓW LUDZIE MOGĄ NIE MIEC PRACY_NIECH KAŻDY SAM DOKONA WYBORU_JA CHCE PRZECOWAC W TEJ SŁUŻBIE-TO JUŻ ZACZYNA PRZYPOMINAC FARSE-NA MARGINESIE MUSICIE WIEDZIEC O JEDNE RZECZY I FOŁTA I SIWY STWIERDZALI ZE LICZA SIE Z LIKWIDACJA SC-CZY MAJĄ PRAWO O TYM DECYDOWAC ZA !% TYS LUDZI_OPIETAJCIE SIE

Proponuję aby obrażeni na cały świat krzykacze natychmiast się zwolnili skoro jak piszą w niektórych postach nie chcą pracować w tym burdelu. Ja osobiście chcę pracować i mam zamiar przyjść do roboty. Myślę, że to wszystko co można było wygrać zostało przedstawione przez Rząd w dniu dzisiejszym. Kolejne protesty mogą już tylko pogorszyć naszą sytuację. Potrzeba nam więcej głosów rozsądku jak zamieszczony przeze mnie cytat z wątku „związki nas olały”.
Każda kolejna akcja ma za zadanie poprawienie nie naszego prestiżu ale będzie wynikiem wewnętrznych walk związkowych. Tym razem to my jesteśmy zakładnikami tych Pań i Panów, którzy walczą między sobą za swoje ciepłe foteliki. Wskażcie proszę choć jedną osobę z „naszej” reprezentacji, która tak naprawdę pracowała na pasie i dostała solidnie w tyłek na nocce, zakosztowała chamstwa „turystów” była zastraszana. Czy naprawdę wierzycie, że oni walczą o nas?

Anonymous napisał:
Proponuję rozesłać taką deklarację po wszystkich Izbach
A sławek zająłby się rejestracją

Tak, a kierowcy będą dalej stali w kolejkach i czekali, az się nowy ZZ zawiąże :?
Tak orientacyjnie ile to może potrwać ? dzień ? dwa ? tydzień ?
A kiedy negocjacje ? :roll:

Wspierajcie celników, którzy korzystają ze swoich praw. Dzięki. Najbliższe dni rozstrzygną czy staniemy się jednolitą służbą mundurową z wszystkimi uprawnieniami. Jak zrozumiałem z obserwacji "negocjacji" rząd boi się podpisać jakiekolwiek zobowiązanie. Nie chce podpisać porozumienia, bo prawdopodobnie nawet to co zaproponował jest patykiem na wodzie pisane.

slawomir.siwy napisał:
Wspierajcie celników, którzy korzystają ze swoich praw. Dzięki. Najbliższe dni rozstrzygną czy staniemy się jednolitą służbą mundurową z wszystkimi uprawnieniami. Jak zrozumiałem z obserwacji "negocjacji" rząd boi się podpisać jakiekolwiek zobowiązanie. Nie chce podpisać porozumienia, bo prawdopodobnie nawet to co zaproponował jest patykiem na wodzie pisane.

DZIĘKI ZA ODZEW!
POZDROWIENIA!!!

slawomir.siwy napisał:

"..Rzad boi sie podpisac jakiekolwiek zobowiazanie."

a czemuz tak sie boi???nie przeraza go los celnikow, kierowcow ,straty finansowe przedsiebiorstw , przewoznikow, krytyka plynaca z panstw sasiednich , straszenie odszkodowaniami , wiec czego sie boi???Co takiego chowa w zanadrzu Pan Panie S.Siwy ,zeby jeszcze czyms zaskoczyc ten rzad?? Ja mysle tak : skala protestu to juz go nie zaskoczymy , UZ juz prawie na wschodzie nie ma ,L4 lekarze nie chca juz dawac dla ladnych oczu , krew ??-ja osobiscie nie lubie strzykawek , blokady drog czy stolicy???--stolica przyzwyczajona juz do blokad , codziennie sa korki , firmy , odszkodowania itp. najpierw trzeba przed sadem udowodnic wine rzadu , a to bedzie o tyle latwo jak zechce rzad , ze do strat przyczynia sie panstwowa agenda -sluzba celna.
WIEC CZEGO BOI SIE RZAD?????

proponuje Panu chwile refleksji i zastanowienia , ma m.in Pan w swoich rekach los wielu ludzi ktorzy chca Panu wierzyc , ze prowadzi ich Pan i inni ku lepszemu , niech Pan nie rozbudza w ludziach nadzieji co do ktorych nie jest Pan pewien ze sie uda Panu spelnic.

do krytykow mojego postu: od blisko 2 tygodni uczestnicze w jakis tam sposob w protescie ktory swoje korzenie zaczal w moim miejscu pracy Dorohusku , nikt wtedy nie wierzyl ze to zajdzie tak daleko , ze strony ZZ plynely ostrzezenia przed korzystaniem z UZ , nie bylo zadnej koordynacji zwiazkowej , wyszlo to wprost od samych ludzi .rozwoj sytuacji zaskoczyl nas , z radoscia m.in na tym forum czytalismy o glosach poparcia , o przylaczaniu sie kolejnych OC granicznych itd , troche z niesmakiem , ale ze zrozumieniem przyjelismy ze zwiazki beda nasza reprezentacja , bylo dobrze tylko na koncu czegos zabraklo..............

Jaki jest nastepny ruch Panie Siwy??? Ludzie chca wiedziec , dokad zmierzamy , dla wielu z nas ta praca jest naprawde wazna , chcemy ja poprawiac ale nie stracic.Prosze to przemyslec

Proszę przyjąć wszystkie propozycje i tak mówić w mediach. Powtarzać w kółko, że propozycje płacowe są przyjęte, że nie chcemy więcej niż 500 zł w tym roku. Jako rozbieżność podawać tylko emerytury mundurowe.
Do opinii publicznej musi iść wyraźny sygnał, że nie jesteśmy pazerni na kasę. Poza tym zacząć odprawiać i dalej negocjować już tylko emerytury.

Jeśli to, co jest napisane w pierwszym poście (o dyrektorze IC Szczecin i Naczelniku UC Zamość), to do postulatów Związkowców powinien dołączyć jeszcze jeden: taczki dla tych panów!
W Służbie nigdy nie będzie dobrze, jeśli tacy ludzie, którzy nie mają za grosz szacunku do podwładnych, będą szefami.

Anonymous napisał:
Jeśli to, co jest napisane w pierwszym poście (o dyrektorze IC Szczecin i Naczelniku UC Zamość), to do postulatów Związkowców powinien dołączyć jeszcze jeden: taczki dla tych panów!
W Służbie nigdy nie będzie dobrze, jeśli tacy ludzie, którzy nie mają za grosz szacunku do podwładnych, będą szefami.

To niech dorzucą jeszcze tego dyra z Katowic.

Potwierdzam. Dyrektor IC w Katowicach również tworzy listy osób, które przebywały w ostatnich dniach na UŻ.

Bo też tak to powinno wyglądać, dyrowie powinni być z konkursu... Tylko tak da się odpolitycznić tę służbę, która teoretycznie jest apolityczna... Ale to tylko taka gadka, jak jest każdy widzi...

Anonymous napisał:
Proszę przyjąć wszystkie propozycje i tak mówić w mediach. Powtarzać w kółko, że propozycje płacowe są przyjęte, że nie chcemy więcej niż 500 zł w tym roku. Jako rozbieżność podawać tylko emerytury mundurowe.
Do opinii publicznej musi iść wyraźny sygnał, że nie jesteśmy pazerni na kasę. Poza tym zacząć odprawiać i dalej negocjować już tylko emerytury.

Popieram. Popieram. Popieram.

Back
Do góry