Fakt,popieram ten pomysł.
Nie powinniśmy podlegać pod MF-tam panuje TOTALNE i ABSOLUTNE NIEZROZUMIENIE TEGO CZYM SIĘ ZAJMUJEMY. Ludzie z MF nawet nie maja pojęcia o naszej Służbie, nie wiedzą o co w tym chodzi, są ignorantami w tym temacie. Powinniśmy podlegać pod MSW. Głosiłem to już od wielu lat,tam-w MSW- przynajmniej wiedzą o czym mówią. Wiem.wiem,celnicy wszędzie podlegają pod finanse, ale w naszym wydaniu niekompetencja Ministerstwa Finansów w temacie Służba Celna jest wręcz przerażająca. Najwyższy czas powiedzieć to głośno i wyraźnie- w Ministerstwie Finansów nie mieliśmy, nie mamy i nigdy nie będziemy mieli zrozumienia-dowodem uśmiech Pana Ministra Finansów-DRWIĄCY Z NAS. Przynajmniej tak to odebrałem. W MSW funkcjonariuszy traktuje się poważnie, w MF-SAMI WIEMY. Pan Premier mówi-jesteście bardzo ważną Służbą,będziecie mieli emerytury mundurowe, Trybunał Konstytucyjny orzeka że Służba Celna JEST SŁUŻBĄ MUNDUROWĄ, podczas uchwalania obecnej Ustawy o Służbie Celnej posłowie koalicji rządzącej twierdzą,iż podczas regulacji ustaw o emeryturach mundurowych wprowadzi się Służbę Celną do systemu zaopatrzeniowego, w roku 1998 Rząd Rzeczypospolitej Polskiej zobowiązuje się iż będziemy objęci zaopatrzeniowym systemem emerytalnym....I CO?????????? ANO NIC!!!!!!! wychodzi tak że ......szkoda słów,po prostu strasznie przykro,naprawdę bardzo przykro, byłem naiwny i uwierzyłem w zapewnienia Pana Premiera.....bardzo mi przykro....Jak wierzyć we własne Państwo, a raczej jego przedstawicieli???? No jak?????Pozdrawiam.